Lipanj 26, 2025, 20:55:02 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Stijena...da ili ne  (Posjeta: 11534 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Njofra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Stijena...da ili ne
« u: Ožujak 29, 2007, 20:07:00 poslijepodne »
Več duže me muči ta pozadina,...bi ju izvadio,..pa nebi.Nije tu bilo nikakvih biljnih akvarija sa pozadinom osim onog Rastinog koji je meni super pa neznam ni sam.Šta mislite o tim pozadinama u biljnom akvariju?Inače naravno takvih akvarija nema na APC,aga i sl.Nije mi to baš jednostavno izvadit jer zahtjeva totalno vađenje svega jer se pozadina drži i za podlogu i zadnje staklo.Kak vama izgled bilje u takvom akvariju sa pozadinom kao stijena?
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Stijena...da ili ne
« Odgovori #1 u: Ožujak 29, 2007, 20:14:00 poslijepodne »

Ako je stijena kao tvoja sto znaci ful prirodna dalo bi se to lijepo uklopit, nije bas uobicajeno ali moze biti efektno.

Offline Njofra

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #2 u: Ožujak 29, 2007, 20:14:00 poslijepodne »
Naravno meni nije nikakvo takmičenje u glavi nego mi je u glavi stalno akvarij sa biljem u nekoj stijeni.Tome sam težio i sa ciklidima al sad mislim to finalizirat.Neznam,..moguče je to izvesti i sa samim kamenjem pa među njega dodati bilje,..al sa stjenom mi je još nekak upečatljivije.Kaj vi mislite,..stvarno mislim poslušat i glas naroda.Inače nemojte obračat pažnju na ostali setup jer za ovaj akvarij dao sam si rok od godinu dana a sad je star 3 mjeseca pa se to skoro svaki tjedan mijenja.Jednostavno to je sad više rasadnik jer moram razmnožit određenu količinu bilja koje mi posebno treba za moju zamisao.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Stijena...da ili ne
« Odgovori #3 u: Ožujak 29, 2007, 20:34:00 poslijepodne »
iskreno bi mi bilo zao da ovako lijepu pozadinu izvadis, stvarno izgleda jako prirodno.

Offline astronaut

• Punopravni član
    • http://www.durancroatia.com
Stijena...da ili ne
« Odgovori #4 u: Ožujak 29, 2007, 20:50:00 poslijepodne »

ma kakavi vaditi..e da je meni takvu..

ja imam stijenu iza..nastojim rezat, slagat tako bilje da se barem stijena u sredini vidi...

nebi ja nikako micao.prekrasno izgleda

Offline rkova117

• Novi član
  • *
Stijena...da ili ne
« Odgovori #5 u: Ožujak 29, 2007, 20:58:00 poslijepodne »
prekrasan aqva sa tom pozadinom,prirodnog izgleda-nemoj vadit stijenu!
Ribolovac-Karlovac

Offline Njofra

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #6 u: Ožujak 29, 2007, 21:07:00 poslijepodne »
Ma meni je jasno i lično meni svakako ljepše da bude pozadina,..od kad smo počeli učit o akvaristici pozadina se spominje ne samo kao detalj koji uljepšava akvarij nego kao stvar koja mora biti zbog ribica.Osječaju se zaštičenije,..bolje itd,...Al,...eto vremena se nekak mjenjaju pa sam i sam u nedoumici,...jel Renta?Sad ove bijele pozadine koje su in ja nebi nikak stavio jer mi je još uvijek nevjerojatno tak nešto ali crnu bi možda stavio.Lijepo izgleda kontrast zeleno,..crno.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Stijena...da ili ne
« Odgovori #7 u: Ožujak 29, 2007, 21:19:00 poslijepodne »
Gle njofra ... nemoj niš vaditi van.... složi ti još jedan akvarij :)
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Rastaman

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #8 u: Ožujak 29, 2007, 21:25:00 poslijepodne »
Odlicna ti je tastijena (najbolja koju sam vidio). Samo ti taj bijeli kamen ne pase uz nju. Probaj nabaviti kamenje slicne boje i bit ce bomba. Edited by: Rastaman

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Stijena...da ili ne
« Odgovori #9 u: Ožujak 29, 2007, 21:37:00 poslijepodne »

Njofra, tvoju stijenu smo nekoliko puta "iskoristili" kao primjer dobro sređene pozadine. Inače - je istina da jeu biljnim akvarijima na svjetskim natjecanjima stijenapotpuno zanemarena, ali tvoj akvarij s tom stijenom i s biljem () izgleda i više nego izvrsno i prirodno. Ako uspiješ uklopiti bilje i stijenu u lijep setup, zašto vaditi stijenu i zadati si ogroman posao?

Offline Njofra

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #10 u: Ožujak 29, 2007, 21:42:00 poslijepodne »
Ma Rasta tražio ja kamenje jako dugo(valjda 2 godine) i jedva našao takvo(vukao pun bunker sa mora ) .Stvarno pridajem pažnju i sitnicama.Ako vidiš kamen na drugoj slici,zato sam i stavio tu stariju sliku...identičan je stjeni zato jer su ih isto prekrivale alge od početka a ovaj na gornjoj dodan je neki dan pa je zato tak čist i svjetli,....inače je neke žučkaste boje baš kao i stjena kad nema algi...To bi ja lako očistio i uskladio samo me zanima vaše mišljenje jel to vrijedi čemu,...ako je biljni akvarij u pitanju.
Skorpac nemoj mi spominjat još jedan akvarij jer i popuniti ovaj mi je problem.Ipak 240 litara treba napunit,....pogotovo ako imaš samo par biljčica,kao što je ovdje slučaj.Treba mi par biljki ali velika količina kao npr.eleocharisa,....HC i ovak raste preveč brzo,jer dio koji sam mu dodjeli prerasto za 2 mjeseca a ja računao godinu dana.A ima vremena.Edited by: Njofra

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Stijena...da ili ne
« Odgovori #11 u: Ožujak 29, 2007, 22:06:00 poslijepodne »

Njofra, ovakvu pozadinu malo ljudi ima. I sam si rekao da nećeš na natjecanje. Na tvom mjestu ne bih razmišljao o vađenju pozadine tim više što je zaljepljena. Možda je stvar u tvom zasićenju, u tom slučaju kao što Skorpac savjetuje alternativa ti je novi akvarij-biljni ne mora biti ovako velik. Sve možeš i ovdje uklopiti itekako prirodno.

Eto, glas naroda je rekao svoje.

p.s. javi se na PP za biljke
Edited by: Renta

Offline bobialf

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #12 u: Ožujak 29, 2007, 22:16:00 poslijepodne »
kao sto veli renta u potpunosti se slazem.nevadije

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Stijena...da ili ne
« Odgovori #13 u: Ožujak 29, 2007, 22:18:00 poslijepodne »

Baš sam u izradi jednog poput tvog sa stijenom i biljem...ali ako si se zasitio i trebas nesto novo izvadi stijenu i to je to...

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Stijena...da ili ne
« Odgovori #14 u: Ožujak 29, 2007, 22:55:00 poslijepodne »
slazem se sa svima, ta stijena je vrhunska. Ja sam inace protiv pozadinskih stijena,ali ako je vec unutra ostavi...izgleda dobro. Rjesenje, jos jedan samo biljni akvarij.
ZG,Vrapče

Offline Njofra

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #15 u: Ožujak 29, 2007, 23:13:00 poslijepodne »
Ma nije tu stvarno zasičenje u pitanju,...više nedoumica koju mi je jedan član postavio(prepoznat če se),ma super mi je to al da me nebi popljuvali na forumu .Ma cilj mi je a i moj radni naziv akvarija je "Beauty in rock"Izgleda da ipak neču ništa dirat pošto vidim da se večini sviđa,..a o izgledu u živo ne moram ni govorit.Tu još mora doč puno kamenja  a bilje če valjda doč na svoje ovu godinu.Samo uskladit pozadinu  i svo kamenje u akvariju,...a kad se sve dobro primi unutra idu ak ništa drugo bar Ramirezi .Nekak sam mislio da če bit više glasova protiv,...mogu reč da sam zadovoljan vašim glasovima pa ču se toga i držat.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Stijena...da ili ne
« Odgovori #16 u: Ožujak 29, 2007, 23:28:00 poslijepodne »

Offline Njofra

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #17 u: Ožujak 29, 2007, 23:29:00 poslijepodne »
Inače kolko sam sitničav po pitanju koje je i Rastaman postavio,o usklađivanju boja...grozan sam po tome.Kolko sam dugo tražio kamenje uz pozadinu tolko sam tražio i podlogu iako se čak neče na kraju ni vidjet.To je neka orange...boja i baš mi je pasala a bila je skupa ko vrag,ipak sam je uzeo i ovak je to usklađeno bilo na početku.Kasnije sam neko kamenje vadio van pa je zato došlo do razlike u boji,...al to če se sve uskladit

Offline Njofra

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #18 u: Ožujak 29, 2007, 23:33:00 poslijepodne »
Morate priznat(i največi sitničavci,..kao i ja) da je na ppočetku stvarno bilo i više nego skladno kaj se tiče boja,...bil sam fakat sretan kad sam našao šljunak u toj boji a čak sam nosio i kamen kao uzorak u dučan a cure u Tukanu su me skroz sumnjičavo gledale kad sam uspoređivao vrečice šljunka sa kamenom    mene nije bilo briga jer sam dobio kaj sam htio.....Sad sam malo razočaran zato kad me neko tak nekaj pita,...al u pravu je,..boje su se promjenile .Ribanjem pozadine sa kojim sam počeo i puštanja algi na kamenje nadam se vratiti sklad boja.To u biti je zamisao,...stijena i kamenje(masu njega)kao cijelina a bilje raste u kamenjaru. Edited by: Njofra

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Stijena...da ili ne
« Odgovori #19 u: Ožujak 29, 2007, 23:46:00 poslijepodne »
Njofra, sve pohvale s moje strane ali od kada si ošišao onu dugu kosu skroz si se okrenuo detaljima i mogu reći da je akvarij pravi doživljaj ljepote. Stijena je jedna jedinstvena i nemoj ju vadit jer se toliko uklapa kao jaje jajetu    

Offline Njofra

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #20 u: Ožujak 29, 2007, 23:58:00 poslijepodne »
Eh da,..ode kosa odu Tropheusi,sve se nešto mijenja(tak je i Samsonu bilo) ,poblentavil sam kak sam se ošišal,..zato se od onda opet ne šišam više ,vidio sam da mi škodi .Edited by: Njofra

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Stijena...da ili ne
« Odgovori #21 u: Ožujak 30, 2007, 00:12:00 prijepodne »
Pozadina je vrhunska kao što su i kolege prije mene rekli.Kad ti se bilje razraste onda če ova pozadina biti "u daljini",hoču reči vidjet če se ali negdje iza bilja.Pa ti sam odluči koje češ bilje unutra.Ove vallisnerije ako hočeš mogu sve prekriti ali je to po meni šteta napraviti s ovom pozadinom.
Sviđaju mi se ove sitnolisnate biljke koje koristiš.Dobro se uklapaju u situaciju.
Dubrovnik

Offline Njofra

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #22 u: Ožujak 30, 2007, 00:26:00 prijepodne »
A Valisnerija je tu iz razloga da mi prekrije falingu pozadine kojoj fali 5-10 cm da prekrije zadnju stranu.Sitnolistno bilje mi je zamisao al treba bit strpljiv.,,,,evo sa čim sam počeo i ipak se razmnožilo,pogotovo sam zadovolčjan eleocharisom al ipak za ono kaj smjeram trebat če kolko sam planirao ,..znači godina.Evo Eleocharisa i Hemianthusa u početku,...fala Karlo

A razlika u napredku je očigledna i ja zadovoljan

Edited by: Njofra

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Stijena...da ili ne
« Odgovori #23 u: Ožujak 30, 2007, 01:19:00 prijepodne »

Citat: Njofra

i ti bi ovu pozadinu izvadio??? ma nemoj ni pod slucajno, sjedni, razmisli, udahni barem 13 puta duboko, ako nije dovoljno ponovi postupak, popij jaku kamilicu

izvaditi ovakvu pozadinu je grijeh...

Offline Njofra

• Punopravni član
Stijena...da ili ne
« Odgovori #24 u: Ožujak 30, 2007, 01:31:00 prijepodne »
A dobro Mastino ,..samo umjesto kamilice koristit ču onu od Zagrebačke pivovare .Ljudi drago mi je da ste me uvjerili da nije ni ovak loše i da nemoram radit totalnu pretumbaciju,koja bi bila potrebna da izvadim stjenu,..a i nadam se da čete na kraju godine biti zadovoljni mojim uratkom.A,....možda pošaljem i Amanu,..možda čovjek dobije inspiraciju da počne proizvodit i pozadine,.... a nemojte se čudit,...svega ima....Meni je čudno da to još nije i počeo radit......a kad počne bit če HIT.Edited by: Njofra