bok svima, pomozite početnici..
nakon čitanja po forumu, surfanja po netu, gledanja slika ovdje izloženih slatkovodnih akvarija.. svega skupa.. ipak sam se odlučila za malawi ciklide, iako su mi u startu favorit bili diskusi.. od diskusa sam odustala jerosim što su jako zahtjevni, shvatila sam da su plašljivi, osjetljivi i nekako za moj ukus nedovoljno dinamični.. sad će se ziher javit i oni koji imaju suprotna iskustva:)
ali, obzirom da mi se jako sviđa jednostavan setup s kamenjem i pijeskom, odluka pada na malawi kojima je to prirodan biotop, a u naslovu navedene vrste su mi zaista prekrasne ribe..
a sad PITANJA: gdje kupiti? kolika je prosječna cijena? jel rio 180 (te unutrašnji filter) dovoljan za ca. 10-12 ribica? koji omjer mužjaka/ženki? gdje nabavit kamenje i pijesak? sviđa mi se bijelo kamenje i svijetli pijesak, tamnoplava ili crna pozadina - jel to ribicama ok ili treba tamnije dno? ako se radi o većem kamenju, koliki teret može izdržat dobro postavljen akvarij?
jel u zoo shopovima dobar izbor glede riba i opreme?
akvarij planiram za 6 mjesec.
HVALA svima unaprijed, strašno mi se sviđa akvarij.net, ono što sam do sad vidla ljudi si međusobno puno pomažu savjetima, voljela bih vam se pridružiti!