Lipanj 27, 2025, 08:57:22 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Bogomoljka  (Posjeta: 1635 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Markus

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bogomoljka
« u: Ožujak 21, 2007, 13:03:00 poslijepodne »

Molim članove foruma da mi izravno ili preporukom pomognu oko nabavke bogomoljke/i.

It is not the strongest that survive, nor the most intelligent, but the ones most responsive to change. Charles Darvin

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
Bogomoljka
« Odgovori #1 u: Ožujak 21, 2007, 13:14:00 poslijepodne »

Dobrodošao!

Najjednostavnije, odeš na neku livadu, pogledaš po travi i uzmeš jednu dve. Ali one ti žive samo 1 godinu, to je jadno

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Bogomoljka
« Odgovori #2 u: Ožujak 27, 2007, 12:12:00 poslijepodne »

bolje je da ih promatras vani. bogomoljke mogu letiti dakle trebaju veliki terarij, sunčane livade što nikako ne možeš izvesti u terariju! najbolje je da uzmes fotic te odes slikat van, iako se najčešće nađu u jesen kada polažu ooteche!

mlade je jako tesko uzgojiti u terariju tako da ti je moj savjet da ne pokusavas!
† BLACK RAIN †

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Varaždin
  • Animals 4 ever
Bogomoljka
« Odgovori #3 u: Travanj 09, 2007, 16:33:00 poslijepodne »

Ja svake godine uzmem jednu bogomoljku iz livade i lijepo je držim u terariju. Hranim ju sa muhama koje ulovim, te skakavcima sa te livade (njih najviše voli). Kada mi bogomoljka polegne jajašca u svoju kukuljicu koju sama napravi, ugine za tjedan dana (vjerojatno od iscrpljenosti). Inkubacija traje oko 30, a kada se mali izlegnu možeš ih hraniti vinskim mušicama, ali je bolje da ih čim prije pustiš jer je mlade teško uzdržavati...

P.S.- vrlo je uzbudljivo gledati ih u lovu!

Pozdrav!
I live for animals......

Offline antman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: Bogomoljka
« Odgovori #4 u: Rujan 25, 2011, 12:42:29 poslijepodne »
ako je tko zainteresiran,ja ću imat ubrzo gnijezdo bogomoljke(parile su mi se) pa nek se javi :))
e i ako tko zna,koje uvjete trebam stvoriti mladima kada se izlegnu i koju hranu da im davam(neku najlakšu za uhvatit/imat)