Srpanj 21, 2025, 19:08:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: seven step  (Posjeta: 11748 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zoolog

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
seven step
« Odgovori #25 u: Ožujak 24, 2007, 21:03:00 poslijepodne »

Ljudi, stavljajte životinje u 75 ili 80% alkohol (etanol šta se kupi u apoteci) a ne u formalin. Onda se ono gori neće dogodit...A osim toga formalin je kancerogen (uzrokuje karcinom ili 'rak'), ne čuva boje, preparat postaje krut i DNA je uništena, sve u svemu jad i čemer

Šta se tiče otrovnosti Cerastes vipera, ništa se ne zna (po infu iz relativno nove knjige The Dangerous snakes of Africa). Na netu san iskopa neke novijeinformacije o par slučajeva ugriza kod dice, ali po tome se ne može puno zaključit. Šta se tiće zmija iz roda Echis, kako je napisa Neven, istina je da te zmije ubiju najviše ljudi na svitu, ali ne baš sve vrste. Izgleda da toksičnost varira: Indijska efa Echis carinatus i zapadnoafrička efa Echis ocellatus ubiju masu ljudi godišnje, dok Echis pyramidum, koji među ostalim živi i u Libiji, ne ubije toliko ljudi. U Wajiru na sjeveru Kenije od malo više od 400 ugriza Echis pyramidum-a samo ih je 5 završilo smrću.E sad je lito posljedica toksičnosti otrova ili dostupnosti medicinske pomoći i seruma, pitanje je na koji ćemo znat odgovor kad bude objavljen rad.

A šta se tiče toga 5 step, 3 step, 7 step, i druge stvari šta čujete po selima,sve same nebuloze ljudi koji znaju vrlo malo ili ništa o zmijama (meni su u jednom selu ispričali kako se poskok trudnicama uvuče u utrobu kroz usta i isiše mliko iznutra ). U većini slučajeva potrebno je nekoliko sati da bi otrov kobri i rođaka (Elapidae)ubia čovika, a za ljutice(Viperidae) još više vrimena...
Edited by: zoolog

Offline ERŽIKA

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
seven step
« Odgovori #26 u: Ožujak 25, 2007, 09:06:00 prijepodne »
Dragi Zoolog, zmijice su doputovale u tim flašicama prije 13g.!

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
seven step
« Odgovori #27 u: Ožujak 25, 2007, 10:07:00 prijepodne »
" target="_blank">
Edited by: Strichek Matija

Offline zoolog

• Punopravni član
seven step
« Odgovori #28 u: Ožujak 25, 2007, 16:00:00 poslijepodne »

Ima u depou Londonskog muzeja primjeraka starih više od 100 godina, a izgledaju ka da su stavljene u alkohol jučer. 75% etilni alkohol za vodozemce i 80% za gmazove i paukove je zasad najbolji konzervans. Iako je formalin već dosta uništia one gori preparate, ja bi na vašen mistu one zmije isto premistia u alkohol, eto tek tako da se ne trujete opasnim parama formalina...

Offline ERŽIKA

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
seven step
« Odgovori #29 u: Ožujak 25, 2007, 17:25:00 poslijepodne »
Hvala na uputama!

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
seven step
« Odgovori #30 u: Ožujak 25, 2007, 17:44:00 poslijepodne »

Citat: zoolog

Ima u depou Londonskog muzeja primjeraka starih više od 100 godina, a izgledaju ka da su stavljene u alkohol jučer. 75% etilni alkohol za vodozemce i 80% za gmazove i paukove je zasad najbolji konzervans. Iako je formalin već dosta uništia one gori preparate, ja bi na vašen mistu one zmije isto premistia u alkohol, eto tek tako da se ne trujete opasnim parama formalina...

Eto kupil sam formalin u apoteki su me zapisali, i upitili tak kaj da sam kupil pištolj, ali bum na tvoju preporuku sutra išel zamjeniti za alkohol, i rađe bum se igral sa alkoholom nego sa formalinom. Hvala na savjetu.

Offline zoolog

• Punopravni član
seven step
« Odgovori #31 u: Ožujak 25, 2007, 21:34:00 poslijepodne »

E još par stvarčica:

nemojteizlit formalinu gradsku kanalizaciju jer je užasno otrovan... nego ga stavitu u bocu, dobro začepite, napištite šta je unutrai bacite u otpad. I pošto je vaša zmija bila u formalinu, alkohol bi se moga zamutit. Dobro isperite primjerke u destiliranoj vodi i onda ih stavite u alkohol. Ako se bude zamutia, prominite ga 1-2 puta...

Inače naši doktori i farmaceuti se drže starih metoda... da recimo leševe na patologiji stave u alkohol bili bi u puno boljem stanju i puno više bi im trajali, a i studenti se ne bi trovali. A možda to ne žele napravit i zato šta je alkohol puno skuplji od formalina, pa zašto da se lova troši na studentima, nek se ljudi truju