Srpanj 18, 2025, 18:54:17 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bolestan diskus - hexamita ili ?  (Posjeta: 1405 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Double_g2000

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Bolestan diskus - hexamita ili ?
« u: Ožujak 18, 2007, 11:59:00 prijepodne »
Evo ... napokon se i to dogodilo ... nakon godinu i pol jedan diskus se razbolio.
Ima ih ukupno 6 komada, svi su normalni, lijepi debeli, normalno jedu ali taj jedan ... hm ... u zadnje vrijeme se čudno ponaša; stalno je povučen (letargija ga ulovila) kad je vrijeme hranjenja dođer sa ostakom ekipe do površine, ali dok se drugi otimaju za hranu on samo tupasto gleda kako mu ona pada kraj nosa dođe mi da ga žvajznem i našopam ko gusku.
Eventualno se zna zaletiti za komadićem hrane kada padn na dno, ali onda kljuca i ljuca po njemu al nikako da ga pojede.

Znam što slijedi ... mršavljenje i .

Jel ima kakvo rješenje ??? Ponavljam, starosjedioc je u akvariju, kvaliteta vode je za sve ista (30% tjedno promjenim)

Offline Double_g2000

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Ožujak 18, 2007, 12:00:00 poslijepodne »
ak očete fotke bum ga poslikal ... i njega i ove ostale... iako je razlika skoro pa neprimjetna.

P.S. Izmet mu nisam još vidio ... tak amlo jede da niti ne

Offline Red Monk

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #2 u: Ožujak 18, 2007, 12:20:00 poslijepodne »
Nešto bih ti napisao ali sukladno tvom potpisu ću slušati.
Zagreb/Gajnice-Stenjevac

Offline Double_g2000

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 18, 2007, 13:10:00 poslijepodne »
NAPOMENA: Slike su loše, al uostalom i nije neka razlika između zdravog i "bolesnog" ... eventualno malo izbuljene oči i raširena gornja peraja.

SLIKA 1. Bolesni diskus

SLIKA 2. E ovaj je zdrav ko dren

SLIKA 3. Evo ovog letargičnog opet

Offline Double_g2000

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 20, 2007, 14:21:00 poslijepodne »
refresh .. help please

Offline Renata

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 20, 2007, 22:11:00 poslijepodne »

ja sam imao skalara s istim simptomima i još je vukao bijelo go....cijelo vrijeme za sobom.uspješno sam ga izliječio medazolom(antibiotik) 5mg/l vode.možeš tretirati cijeli tank
Edited by: Renata

Offline cro cop

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 20, 2007, 22:25:00 poslijepodne »
Ovako iz ovoga je teško napisati nešto pametno, ali može se raditi i o početnom stadiju unutarnjih parazita. Slika je dosta loša al mi se čini da ti sporo raste odn. zaostaje s obzirom na dob ( ima oko ko ratkapu u odnosu na tijelo) i dosta je mršav znači da to traje već neko vrijeme pa si trebao i ranije reagirati ne dopustiti da mu još više oslabi imunitet jer se tako teže i liječi. Medazol da samo bi ja dao veću dozu od gore navedene, a pomoglo bi ti i dizanje temp. na 34-35c ako možeš.
095/907 83 76  [email protected]

Offline Double_g2000

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 20, 2007, 23:33:00 poslijepodne »

Citat: cro cop
Ovako iz ovoga je teško napisati nešto pametno, ali može se raditi i o poèetnom stadiju unutarnjih parazita. Slika je dosta loša al mi se èini da ti sporo raste odn. zaostaje s obzirom na dob ( ima oko ko ratkapu u odnosu na tijelo) i dosta je mršav znaèi da to traje veæ neko vrijeme pa si trebao i ranije reagirati ne dopustiti da mu još više oslabi imunitet jer se tako teže i lijeèi. Medazol da samo bi ja dao veæu dozu od gore navedene, a pomoglo bi ti i dizanje temp. na 34-35c ako možeš.

ma slika je definitivno loša ... izgleda na njoj fakat užasno, a u biti nije niti mršav niti tak ... malo je manji od ovih zdravih ...

Izgleda da ću ga morat prebaci u karantenu, nema teorije da tretiram cijeli tank sa tim lijekom, previše je bilja unutra i ostalih ribica