Kolovoz 02, 2025, 15:55:36 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mali i veliki skalari  (Posjeta: 1162 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivanka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • između korica
mali i veliki skalari
« u: Ožujak 17, 2007, 15:52:00 poslijepodne »

Zanimaju me vaša iskustva s useljavanjem malih skalara u akvarij s već odraslima. Nabavila sam novi tank u koji mogu smjestiti više skalara pa se sad ne mogu odlučiti da li nabaviti nove i svoje udomiti... Par koji imam živi sa neonkama, sad su veličine oko 7-8 cm i mjrijestili su se dvaput (niti jednom nisam izgubila niti jednu neonku).

iz jedne od prijašnjih rasprava o kombinaciji neonki i skalara sjećam se da je netko odraslim skalarima ubacio veliko jato neonki i nije izgubio ni jednu, skalari su bili upareni pa možda i zbog toga manje agresivni pa se ja sad nadam da bi to moooožda moglo upaliti....

Znam da se hvatam za slamke ali što sad; ne mogu se odreći svojih skalara a ne mogu ni odoljeti novima (tim više što sam jučer u pet shopu vidjela jednog sa šarama koje me podsječaju na linoladu)Edited by: ivanka
u oblacima

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
mali i veliki skalari
« Odgovori #1 u: Ožujak 17, 2007, 17:58:00 poslijepodne »
ja sam u novi tank ubacio 4 nova mala skalara uz 2 stara partnera. Sve je ok, osim sto si to novi (jedan od njih) veci od starog a mladji je godinu dana, jedan stari je uginuo neznam zas i ostalo sve stima...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
mali i veliki skalari
« Odgovori #2 u: Ožujak 17, 2007, 23:48:00 poslijepodne »
Ako je akvarij veći, podijeljen biljemili panjevima na teritorije, budi bez brige. Više se trebaš bojati da će doći do problema kada ti malci porastu a u akvariju imašpuno odraslih. Kod mene se odmjeravaju jedino odrasli međusobno, ne gledaju uopće male. Po mom iskustvu u akvariju od 200 litara, 6 komada je plafon.
Zagreb, Kvatrić

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
mali i veliki skalari
« Odgovori #3 u: Ožujak 18, 2007, 17:43:00 poslijepodne »
nisam ni mislial više od pet ali namjeravam uz njih držati i neke tetre pa se dvoumim...
u oblacima

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
mali i veliki skalari
« Odgovori #4 u: Ožujak 21, 2007, 00:33:00 prijepodne »

Ma bez problema stavi tetre sa njima, ja nikada nisam imao probleam sa tom kombinacijom. Sretno!
Zagreb, Kvatrić

Offline Kova

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
mali i veliki skalari
« Odgovori #5 u: Ožujak 21, 2007, 09:54:00 prijepodne »
Ja kad god to radim, radim ovako:

Jato neonki, malih... nakon dva-tri mjeseca baby skalarčiće... i kad svi skupa narastu vole se i baš su si dobri :)