Srpanj 27, 2025, 09:47:29 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoć Diskusi?  (Posjeta: 1170 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dado12345

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Pomoć Diskusi?
« u: Ožujak 15, 2007, 15:23:00 poslijepodne »
Uzeo sam dva diskusa,ovaj plavi nece nista da jede i ubrzano dise,dok ovaj drugi jede tu i tamo i ,ima normalno disanje,sta da radim?Stalno su u kutu akvarija ,temperatura je 29c,u cemu je problem?Evo i slika!

Probao sam sa govedjim srcem ,sa receptom sa foruma,ovaj zuti je malo jeo,ali ovaj plavi nista,probao sam i sack ,ali nista!

Dado

Offline Doctor

• Novi član
  • *
Pomoć Diskusi?
« Odgovori #1 u: Ožujak 15, 2007, 18:10:00 poslijepodne »
Diskus je poprilicno stresna riba. Sacekaj 5-6 dana i poceti ce jesti. Ukratko, to stanje je skroz normalno, pogotovo kad je u pitanju veci/stariji diskus. Trebao bi se zabrinuti ako to potraje i nakon 7 dana. Takodjer pitaj covjeka kod kojeg su bili prije cime ih je hranio pa i ti probaj sa istom hranom.

Takodjer, Diskusima vise odgovara (iz mog iskustva) temp 30 ili 31C mada ne mislim da je ti i najmanji razlog zasto ne jedu.

Sretno i no sikiriki!

Offline rolka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Pomoć Diskusi?
« Odgovori #2 u: Ožujak 15, 2007, 20:57:00 poslijepodne »
znaju oni ne jesti i po dva tjedna zbog šoka,ali to je normalno
johnny

Offline dado12345

• Punopravni član
  • **
Pomoć Diskusi?
« Odgovori #3 u: Ožujak 15, 2007, 21:49:00 poslijepodne »
Eto hvala,sad mi je vec bolje
Dado

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Pomoć Diskusi?
« Odgovori #4 u: Ožujak 15, 2007, 22:19:00 poslijepodne »
Pošto vidim da si ih stavio u akv. u kojemu nema biljaka, moja preporuka ti je odmah početi s liječenjem za vanjske i unutanje parazite te baktopur direkt nakon toga, jer svaki diskus koji se kupi ako postoji mogućnost treba proći karantenu uz lijekove ako pokazuje simptome bilo kakve bolesti, a ako ne onda samo digni temp. na 34C najmanje 14 dana i promatraj što se događa.

Kako je već rečeno to je osjetljiva riba i kod novokupljenih riba je kod mene obavezna karantena uz lijekove. To je moje iskustvo a u ovom tvom slučaju preporučam ti isto. što se tiče hrane naviknut će se oni na sve ali samo ako su zdravi počet će prije i uzimati hranu a to znači i veća otporost na bolesti. Obavezno im daj vitamine ako još nisi digao temp.

095/907 83 76  [email protected]

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Pomoć Diskusi?
« Odgovori #5 u: Ožujak 15, 2007, 22:23:00 poslijepodne »
Sad vidim da sam malo nespretno napisao vanjske i unutarnje, mislio sam prvo neki lijek za vanjske (pošto jedan ubrzano diše, a mogao bi i drugi) pa lijek za unutarnje i nakon toga baktopur direkt jer ako ribu ne liječiš na vrijeme to se kasnije više komplicira i dulje traje a o imunitetu da i ne govorim
095/907 83 76  [email protected]

Offline dado12345

• Punopravni član
  • **
Pomoć Diskusi?
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2007, 22:54:00 poslijepodne »
Ovo je karantenski akvarij,priredio sam ja njima raj u akvariju od 260 l ,vidjet cete slike kad ih prebacim,a sto se tice lijekova,koje lijekove, da stavljam?Vitamine koristim i bactopur!Hvala na savjetima!
Dado

Offline Deoo

• Punopravni član
  • **
Pomoć Diskusi?
« Odgovori #7 u: Ožujak 15, 2007, 23:03:00 poslijepodne »
Pozdrav,
moji su se novi skrivali u kutu dobrih 2 tjedna, malo pogledali hranu i nazad u kut.
Jucer se jedan, manji od 2 nova u akvariju, poceo kretati po cijelom akvariju i pokazuje zanimanje za hranu.
Cim se priblizim akvariju on sa trojicom starih doleti do stakla i ceka.

Ako primjecujes neke ozbiljne simptome bolesti, probaj sa klasikom (baktopur i mikopur, podrzano sa ectopurom), a ako se stanje pogorsa, znaci nesto ih pere iznutra,a tu ti je onda najjaca stvar ikad AQUAFURAN !!!!

To ti ih dize iz mrtvih, vjeruj mi !!!!

Offline dado12345

• Punopravni član
  • **
Pomoć Diskusi?
« Odgovori #8 u: Ožujak 15, 2007, 23:16:00 poslijepodne »
Hvala na pomoci,pricekat cu jos par dana pa cu vidjeti,temp sam digao na 31c,pa cemo vidjeti!
Dado