Mislim da neæe, možda malo. Ako si pustio vodu da odstoji par dana da izađe klor, zamjenom vode samo sprijeèavaš nagle šokove u akvariju ( sprijeèavaš nagli porast nitrata i nitrita, dok se ne ustabile bakterije i razni mikroorganizmi koji æe to regulirati). Akvarij bi se trebao ustabiliti nakon mjesec dana, max dva.
Inaèe ja nikada ne mjenjam vodu, imam 200 litara otvoreni akvarij pa ti nalijem 5- 10 litara tjedno što mi ispari. Prvih mjesec do dva akvarij mi se znao tako zamutiti da su ribice hvatale zrak na površini, onda sam ih prebacivao u mali karantenski. Kada se akvarij sam proèistio, nikada više nisam imao problema, sam se regulira, i nikada nisam stavljao neku kemiju.
Neonke možeš prebaciti i negdje drugdje ( ako imaš ) dok ti se ovaj ne ustabili.
Inaèe veæina akvarista predlaže redovitu zamjenu vode ( tjedno 20-35 % vode ), ali meni to nije imalo smisla pa sam pokušao ovako. Malo sam prouèavao i uspio sam. Smatram da redovitom zamjenom vode nikada ne dopustiš akvariju da se sam izregulira.