Kolovoz 17, 2025, 18:34:47 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem sa tetrom ex 700  (Posjeta: 1033 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gogec

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Problem sa tetrom ex 700
« u: Ožujak 15, 2007, 12:31:00 poslijepodne »
Danas sam čistio filter i na kraju sam provjerio sve ventile, spojeve... kad sam malo (zbilja malo) pritegnuo spoj na ventilu popucali su svi "zubići" koji drže dio u koji je nataknuto crijevo.

Svi su pukli isto, kao da su predviđeni da nakon nekog vremena puknu na istom mjestu.

Crvenom bojom zaokružen je cijeli kojeg nisam poslije dirao, a plavo je spoj bez spojnice (zaljepljen čvrstom trakom).

Da li netko zna gdje ih ima za kupiti? Pretpostavljam da ne ulaze u garanciju, koja kod nas ionako ne vrijedi 3 godine (barem sam tako čuo)

Crni Lug, Gorski kotar
Hrvatska

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Problem sa tetrom ex 700
« Odgovori #1 u: Ožujak 15, 2007, 13:13:00 poslijepodne »
naruci taj dio u viliju, doci ce za 2-3 dana maximalno, a dotada filter moze raditi i pricvrscen s trakom... imala sam isti problem nedavno, i uspjesno je saniran...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline wuga

• Punopravni član
Problem sa tetrom ex 700
« Odgovori #2 u: Ožujak 15, 2007, 17:58:00 poslijepodne »
Pozdrav!

Vidim da se kod tetre ex 700 javljaju problemi oko krute plastike koja puca! Dal je to pojava kod svih Tetri!???

Pitam jer se upravo upuštam u kupnju jednog takvog filtera ali se još uvijek dvoumum između tetre i fluvala 205!!!

Trnovec/Varaždin/Hrvatska
ribe su zakon!!

http://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=23795&PN=1

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Problem sa tetrom ex 700
« Odgovori #3 u: Ožujak 15, 2007, 18:31:00 poslijepodne »

Citat: Gogec

Crvenom bojom zaokružen je cijeli kojeg nisam poslije dirao, a plavo je spoj bez spojnice (zaljepljen čvrstom trakom).

Da li netko zna gdje ih ima za kupiti? Pretpostavljam da ne ulaze u garanciju, koja kod nas ionako ne vrijedi 3 godine (barem sam tako čuo)

Pedesetak kuna u Viliju, mijenja se kopletan komad koji ulazi u filter ( oba ventila, kuciste ).

Offline Gogec

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Problem sa tetrom ex 700
« Odgovori #4 u: Ožujak 15, 2007, 19:38:00 poslijepodne »
Hvala svima na info., i mislio sam da se mijenja cijeli dio.
Popodne sam pokušao zaljepiti zubiće, ljepilo drži tako jako da bi prije puklo na novom mjestu nego na spoju.
Neka stegne do sutra pa ću ga montirati.

Crni Lug, Gorski kotar
Hrvatska

Offline Brka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Problem sa tetrom ex 700
« Odgovori #5 u: Ožujak 16, 2007, 12:01:00 poslijepodne »
Wuga, meni je na ex700 puao onaj zeleni ventil koji otvara protok.Puklo je unutar ventila tako da ne mogu smanjiti niti povećatiprotok vode ( a i nema potrebe). I puklo je koljeno na koji dolazi crijevo i ulazi u aq. Improvizirao i radi. Plastika. Inače zadovoljan s ex700. Tih i dobro pročiščava vodu.
BILJE,OSIJEK

Offline wuga

• Punopravni član
Problem sa tetrom ex 700
« Odgovori #6 u: Ožujak 16, 2007, 18:26:00 poslijepodne »

Citat: Brka
Wuga, meni je na ex700 puao onaj zeleni ventil koji otvara protok.Puklo je unutar ventila tako da ne mogu smanjiti niti poveæatiprotok vode ( a i nema potrebe). I puklo je koljeno na koji dolazi crijevo i ulazi u aq. Improvizirao i radi. Plastika. Inaèe zadovoljan s ex700. Tih i dobro proèišèava vodu.

Ma pitam jer sam gledao novi Fluval 205! Ima savitljive cijevi, nema tih koljena a i ventili izgledaju nekako kvalitetnije! Mislim da je i jeftiniji od starog 204! Neznam kako ali... Mući me jedino kaj svi govore da je fluval dosta bučan (glasan)! Da nije odmah bi uzeo Fluval ali se nemogu odlučiti! Ipak je to investicija!
Trnovec/Varaždin/Hrvatska
ribe su zakon!!

http://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=23795&PN=1

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Problem sa tetrom ex 700
« Odgovori #7 u: Ožujak 16, 2007, 18:47:00 poslijepodne »

Citat: wuga
Muæi me jedino kaj svi govore da je fluval dosta buèan (glasan)! Da nije odmah bi uzeo Fluval ali se nemogu odluèiti!

nemogu usporedit tetru i fluval sta se tice koji je glasniji/bucniji posto tetru nemam ali imam Fluval 405 i skroz je necujan, prije kupovine filtracije sam i sam bio neodlucan izmedju tetre i fluvala ali odlucio sam se na fluval i zadovoljan sam, mislim da neces pogrijesiti ako uzmes fluval...