akosutra, to nije ta alga o kojoj se prica, ovo je obicna zelena cupasta ili fuzz algae.Nje se nije tesko rjesiti i u akvariju sa kvalitetnim gnojenjem i makroelementima je ne bi trebalo biti.
Sto se tice zelene koncaste ili ''thread'' algae to je ova o kojoj se prica i pravo je djubre. Siri se kao zaraza i nisam primjetio da joj bilo kakvi parametri niti pomazu, ali niti odmazu. Raste u svim uvjetima i iznimno je se tesko rjesiti.

Ja sam je pokupio jos prosle godine i prezivjela je prvo jedan akvarij iz kojeg sam je pokasao istrijebiti sa svime, cak i sa trodulpom dozom Algicida( pobio sam pola bilja u akvariju). Kad sam rasformirao taj akvarij uzeo sam samo par pelcera Hemianthusa, koji sam pazljivo ocistio isprao u Hipermanganu i misleci da je to to, ubacio u onaj mali od 12 l koji je isao na AGA-u. Ipak djubre je prezivjelo i tamo se pojavilo. Na koncu je sad imam i u ovom 160 l akvariju. Ali je drzim pod kontrolom sa mehanickim uklanjanjem i sa Easy carbom.
Easy carbo sigurno djeluje i to tako sto se prska direktno po algi. Meni je recimo alga bila najvise po mahovinama i prskajuci drito po mahovini kroz 2 dana sam ubio algu , ali je i mahovina pozutjela( sad se polako oporavlja) Znaci oprez.
Kad sam jos prije godinu dana postavio pitanje o ovoj algi na Apc-u(budem sad opet) .Rekli su mi da je to vrlo tesko za isrtijebiti , ali da se pokusam dizanjem nitrata na malo visem niovu, overdosom sa FLourish excellom( Easy carbo) , ali i smanjivanjem Fe, koji joj godi, kao i svim algama.
Eto nadam se da sam pomogao( iako niti sebi ne mogu pomoci)