Srpanj 21, 2025, 01:55:06 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Botie i izmet  (Posjeta: 1415 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline GRINGO

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Botie i izmet
« u: Ožujak 12, 2007, 19:58:00 poslijepodne »
Držim ih 4 u 150l vrlo su živahne i zanimljive prilikom hranjenja osobito sa puževima.Vragolaste ribice koje su od sitnih narasle do 8 cm. Kroz svo ovo vrijeme koliko ih imam nisam vidio da ispuštaju izmet.Čak sam i sa ugašenim svjetlom pokušao vidjeti dali to rade i ništa,jednom sam skoro 24h gledao buljio doslovno i ništa nisam vidio.Sad me interesira dali je itko od vas vidio kad to rade.Meni se čini da sam jednom to vidio ali nisam siguran jer se više nikad nije ponovilo.Izgledalo je kao da naglo ispuštaju nešto kao prašinu koja odmah padne na dno.Malo mi je čudno jer koliko mogu pojest tako da im se trbusi napušu a od moram reći sranja ništa.Pa ako neko nešto zna više volio bi da podijeli to znanje samnom!
Kraljevski grad  KNIN!

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Botie i izmet
« Odgovori #1 u: Ožujak 12, 2007, 22:20:00 poslijepodne »

Citat: GRINGO
ponovilo.Izgledalo je kao da naglo ispuštaju nešto kao prašinu koja odmah padne na dno.Malo mi je čudno jer koliko mogu pojest tako da im se trbusi napušu a od moram reći sranja ništa.Pa ako neko nešto zna više volio bi da podijeli to znanje samnom!

Moram priznati da niti ja nisam imao prilike vidjeti minu od botia, cak niti od barbusa - u odnosu na platye koje je nemoguce vidjeti bez da za sobom tegle trag dulji od njih samih

Offline GRINGO

• Punopravni član
  • **
Botie i izmet
« Odgovori #2 u: Ožujak 13, 2007, 14:59:00 poslijepodne »

Citat: AndrejX

ponovilo.Izgledalo je kao da naglo ispuštaju nešto kao prašinu koja odmah padne na dno.Malo mi je èudno jer koliko mogu pojest tako da im se trbusi napušu a od moram reæi sranja ništa.Pa ako neko nešto zna više volio bi da podijeli to znanje samnom!

Moram priznati da niti ja nisam imao prilike vidjeti minu od botia, cak niti od barbusa - u odnosu na platye koje je nemoguce vidjeti bez da za sobom tegle trag dulji od njih samih
Pa da ni od darbusa nisam vidio mine a imam ih 2 prilično velika.Stvarno mi je malo čudno.
Kraljevski grad  KNIN!

Offline GRINGO

• Punopravni član
  • **
Botie i izmet
« Odgovori #3 u: Ožujak 13, 2007, 15:00:00 poslijepodne »
Falio sam kod imena barbusa.
Kraljevski grad  KNIN!

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Botie i izmet
« Odgovori #4 u: Travanj 25, 2007, 16:25:00 poslijepodne »

Držim ih 4 u 150l vrlo su živahne i zanimljive prilikom hranjenja osobito sa puževima.Vragolaste ribice koje su od sitnih narasle do 8 cm. Kroz svo ovo vrijeme koliko ih imam nisam vidio da ispuštaju izmet.Čak sam i sa ugašenim svjetlom pokušao vidjeti dali to rade i ništa,jednom sam skoro 24h gledao buljio doslovno i ništa nisam vidio.Sad me interesira dali je itko od vas vidio kad to rade.Meni se čini da sam jednom to vidio ali nisam siguran jer se više nikad nije ponovilo.Izgledalo je kao da naglo ispuštaju nešto kao prašinu koja odmah padne na dno.Malo mi je čudno jer koliko mogu pojest tako da im se trbusi napušu a od moram reći sranja ništa.Pa ako neko nešto zna više volio bi da podijeli to znanje samnom!

Eto nakon dugog vremena vidio sam kako to botia radi :). Moje botie se više ne skrivaju nego su aktivne cijeli dan. Izmet im je normalan samo nije tako dugačak kao kod ostalih riba. Također sam primjetio da je oblika kao nekoliko cjevčica spojenih zajedno (kao nekoliko mišjih spojenih zajedno). Nadam se da smo sada riješili misteriju . Ako to ponovo vidim slikati ću. Nisam imao pri ruci aparat .
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Botie i izmet
« Odgovori #5 u: Travanj 25, 2007, 22:50:00 poslijepodne »

Offline GRINGO

• Punopravni član
  • **
Botie i izmet
« Odgovori #6 u: Travanj 26, 2007, 08:42:00 prijepodne »
Hvala ti puno Friški! Reci mi kakve boje je izmet bio? Jer ja pio biljkama nalazim kratke cijevčice nekih 3-5mm oker boje ili budu naranđaste.?
Kraljevski grad  KNIN!

Offline GRINGO

• Punopravni član
  • **
Botie i izmet
« Odgovori #7 u: Travanj 26, 2007, 08:42:00 prijepodne »

Kraljevski grad  KNIN!

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Botie i izmet
« Odgovori #8 u: Travanj 26, 2007, 08:50:00 prijepodne »

Hvala ti puno Friški! Reci mi kakve boje je izmet bio? Jer ja pio biljkama nalazim kratke cijevčice nekih 3-5mm oker boje ili budu naranđaste.?

Boja je vukla više na sivkasto-smeđkastu boju, no ove cijevčice bi mogle biti to.

Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline GRINGO

• Punopravni član
  • **
Botie i izmet
« Odgovori #9 u: Travanj 26, 2007, 08:52:00 prijepodne »
E baš sam jučer bacio jednu botiju u jedan topli potočić. Prije tri dana mi se sakrila i jedva sam je našao, ali prije toga sam primjetio da je nekako mršava i neće jede. Kad sam je ulovio poslije jedno pola sata gonjanja po aq, stavio sam je u posudu staklenu prozirnu i vidio da joj se otvor za izbacivanje govanaca skroz začepio. A ujedno je oko njega sve počelo inficirati i raspadati zato sam je pustio u potočic. Ja sam mislio da če uginuti odmah! Ali nije najprije je plivala uzvodno jedno 20min a onda mi je šmugnula u grmlje. Kad sam opipao vodu a na tom mjestu je plitka, bila je topline kao akvarij ako ne i toplija jer tu sunce grije. Tko zna moždasvašta bude.
Kraljevski grad  KNIN!

Offline GRINGO

• Punopravni član
  • **
Botie i izmet
« Odgovori #10 u: Travanj 26, 2007, 09:19:00 prijepodne »

Citat: friski

Hvala ti puno Friški! Reci mi kakve boje je izmet bio? Jer ja pio biljkama nalazim kratke cijevèice nekih 3-5mm oker boje ili budu naranđaste.?

Boja je vukla više na sivkasto-smeđkastu boju, no ove cijevèice bi mogle biti to.

Je i ja sam to primjetio zavisi kakvu hranu jedu takve je i boje. Pošto ove moje rasturaju pužiće jedu u biti sve što ubacim u aq čak kad mi je jednom uginuo Trichogaster a one su ga počele jesti.
Kraljevski grad  KNIN!