Srpanj 06, 2025, 12:45:43 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Vrijeme parenja kod Iguana  (Posjeta: 1534 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tonnib

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Vrijeme parenja kod Iguana
« u: Ožujak 12, 2007, 09:28:00 prijepodne »
Kada dolazi vrijeme parenja kod iguana? Imam žensku iguanu staru godinu i sedam mjeseci koja je več par dana postala dosta agresivna i jako aktivna. Temperatura je standardna, hrana ide po zadanom meniju. Vlage ima, obavlja redovito nuždu. Tako da mislim da je došlo vrijeme i sad ne znam što da radim i kako još mogu utvrditi da je sigurno u toj fazi?

Offline babydoll2

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2007, 12:54:00 poslijepodne »
kod zenki ti period parenja moze doc i jaako kasno cak u drugoj ili trecoj god zivota tako da ne mora biti 100% a i moze...obicno nema tocnog razdoblja parenja npr da se pare u neko odredjeno god doba,(naravno govorim o iguanama u zatocenistvu) jer kod nasih iguana ne postoji ljeto-zima pa da se po tome regulira parenje i polaganje jaja vec su uvijeti ugl stalno isti,temperatura konstantna,vlaga takodjer,prehrana uvijek dostupna itd...tako da po tome ispada da jedini znaci po kojima to mozes zakljuciti su promjene ponasanja,povecan apetit,trbuh i takve neke ajmo rec osnovne karakteristike koje dovode do konacnog zakljucka da ti iguana trazi muza
kod muzijaka je to lakse jer je puuuno agresivniji,puno jede,nenormalno je aktivan al sto je najvaznije ispusta sjeme a spolne zlijezde ispod repa su povecane i tvrdje nego inace...
vidim da je post jos od jucer pa....nadam se da sam bila bar malo od koristi
pozdrav
of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline tonnib

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Ožujak 14, 2007, 11:07:00 prijepodne »
babydoll2 puno hvala. Mislimo da nije još došlo vrijeme jer ima normalne boje. Inače kada je super razpoložen naša iguana dobije svijetlo plavu boju a mislim da je poludila zato što je bilo jako vruče u stanu pa da je zbog tog bio jako aktivan. Hvala

Offline babydoll2

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 19, 2007, 17:41:00 poslijepodne »

no problemos

pozz!
of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline Sony

• Punopravni član
  • **