Kolovoz 09, 2025, 20:05:12 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ljecenje ili???  (Posjeta: 2536 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DUPINO

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
ljecenje ili???
« u: Ožujak 07, 2007, 13:59:00 poslijepodne »

pozdrav,

jucer je mramorni molly umro a danas platy....pitanje....za prevenciju jel pametno staviti marimora 5 kapi na 50l vode na rok od 24 sata? i onda sutra izvadit naravno vodukoliko je potrebno i nastaviti dalje prema programu? znaci: ljecenje od 24 sata za prevenciju od moguceg velikog pomora riba?

hvala
svaki slobodni tren provedi sa obitelji....

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
ljecenje ili???
« Odgovori #1 u: Ožujak 07, 2007, 14:47:00 poslijepodne »

neznam za taj lijek! a i čini mi se da je 5 kapi premalo na 50 l vode. ako več kočeš stavit lijek, uzmi general tonic, to je lijek širokog spektra, za razne bolesti, pa bi trebao pomoči. ali bolje ne stavljat ništa dok ne utvrdiš o kojoj je bolest riječ!

o kojoj bolesti se radi??? prvo saznaj o kojoj bolesti se radi, a onda uzmi odgovarajuči lijek! nemoj ovako na slijepo niš pokušavat. možeš samo pobit ribe!

pozz!

Offline DUPINO

• Novi član
  • *
ljecenje ili???
« Odgovori #2 u: Ožujak 07, 2007, 16:44:00 poslijepodne »

pozdrav,

ne znam tocno jer nista ne primjecujem na ribicama...ni tockice, ni skupljene peraje ili repove...

i ovaj je za siroki spektar bolesti, ne bi htjela pretjerivati sa kapima upravo zato jer nisam sigurna, nego samo za prevenciju, inace prvi dan na ovu litrazu ide 15 kapi tako da misilm da im pet kapi za 24h ne bi trebalo biti nista.

pozz.

Offline duda

• Punopravni član
ljecenje ili???
« Odgovori #3 u: Ožujak 07, 2007, 19:32:00 poslijepodne »
Jesi ti provjerila kakvi su ti parametri vode, može bit da to zafrkava pa ti zato ribice ugibaju. Onda ti nevrijede ljekovi, nit nikakve preventive nego sredit ono šta neštima s vodom ako je do toga NO2, NO3, NH3, gh, kh?

Offline DUPINO

• Novi član
  • *
ljecenje ili???
« Odgovori #4 u: Ožujak 08, 2007, 09:16:00 prijepodne »

nisam provjeravala, jer to uvijek ne pokazuje stvarne rezultate, a inace rezultat nakon 18h ljecenja: nijedna uginula ribica- za sad, i puno su zivahnije nego sto su moliji i platiji bili zadnja dva dana. nastavak slijedi...

Offline duda

• Punopravni član
ljecenje ili???
« Odgovori #5 u: Ožujak 08, 2007, 12:42:00 poslijepodne »
Nepokazuje točno, ali niti odudara jaako puno, jedino ti nebih preporučila onaj tester od tetre u listićima 5u1 to je zblja niš koristi. Oni velim opet malo fulaju ali ne toliko da če bit drastična razlika. Jer glupo je trpat ljek u vodi ako ti npr divljaju nitriti, nitrati ili neznam amonijak. Ljekom nečeš riješit problem nego samo možeš i pogoršati situaciju u aq. No kako hočeš ti si gazda svog aq pa odluči, jer ipak bar orijentaciono bi trebala znat kakva ti je voda u aq. Edited by: duda

Offline DUPINO

• Novi član
  • *
ljecenje ili???
« Odgovori #6 u: Ožujak 08, 2007, 17:02:00 poslijepodne »

hvala na ispravkama,

al evo vise sad vise od 26 tj. 27 sati ribice sve na broju i zivahne su, nisu vise uz filter gdje ulazi voda, a promijenila sam 10% vode prije 3 dana.

ako bude promjena javim se...

lijepi pozdrav

Offline DUPINO

• Novi član
  • *
ljecenje ili???
« Odgovori #7 u: Ožujak 13, 2007, 09:21:00 prijepodne »

pozdrav,

evo proslo je .... kolko....5 dana nakon zadnjeg javljanja i nijedna vise ribica nije umrla. hvala vam svejedno

pozz

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
ljecenje ili???
« Odgovori #8 u: Ožujak 13, 2007, 09:29:00 prijepodne »
Prvo da bi dobili točan odgovor morate upisati kako i kada ste složili akvarij....drugo koju opremu imate unutra i treće lijek širokog spektra je dobro povremeno ubaciti u akvarij i to 2-3 kapi radi preventive.....moje ribe su prestale dobivati anginu od kada tako radim.
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline DUPINO

• Novi član
  • *
ljecenje ili???
« Odgovori #9 u: Ožujak 13, 2007, 09:45:00 prijepodne »

pozdrav,

to mi je i namjera uvesti...jer vidim da druge nema, ili sam razmisljala staviti pumpu veceg kapaciteta protoka vode, imam record 60 i pumpa 290l na h. samo ne znam koliki razmak staviti izmedju dva stavljanja preventive.

LP