Kolovoz 09, 2025, 19:51:41 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Novi u akvaristici  (Posjeta: 3438 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gumi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Novi u akvaristici
« u: Ožujak 06, 2007, 16:48:00 poslijepodne »
Evo kako i sam naziv kaže ja sam novi u ovome.Davno,davno kad san bija klinjo ima san zlatnu ribicu a posli toga i nekoliko gambuzija.Al ne smatram se akvaristom zbog toga.
Dakle ovako cura i ja smo odlučili malo proširit njen akvarij u kojem su tri male zlatne ribice.E sad ja sam mislio nešto ovako:
akvarij oko 60l(60x40x30),podloga ništa posebno,neki šljunak(neki obojani) i poklopac ću napravit vjerojatno od pleksiglasa.
E sad me zanima filter,koji da uzmem(koliko l/h)?Zatim pumpa za zrak,dal bi bilo pametno to stavit?
E i još nešto,ako stavim neko drvo unutra,hoće li mi pustit onu žutu boju?Naime vidio sam dosta ljudi koji u akvariju sa kornjačom imaju ona drva iz pet shopa i voda im je uvijek žuta,iako imaju filter i iako su ga par puta prokuhali.
Hvala,Pozdrav

Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline aqua man

• Punopravni član
Novi u akvaristici
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2007, 16:59:00 poslijepodne »
Ti imaš gotovo 600 poruka na akvarij netu i dosta davno si se na ovom forumu registrirao,a kažeš da si novi u ovome

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Novi u akvaristici
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2007, 17:03:00 poslijepodne »
Da u akvaristici.Šta se tiće teraristie nisan novi!Nisam baš pratija akvarističke teme jer nisam imo akvarij.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline zlatkica

• Punopravni član
Novi u akvaristici
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2007, 17:10:00 poslijepodne »
60 l ti je malo za zlatne(jer rastu ko praščići)...poslije bu ti žao,ko meni...upravo sam,prije par minuta, to napisala u temi od serafina,pa da ne tipkam ponovo...baci tamo oko...a ostalo što te zanima...ostavljam stručnjacima...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Novi u akvaristici
« Odgovori #4 u: Ožujak 06, 2007, 18:41:00 poslijepodne »
   ... ovako... 60x40x30 je 72l.... nemoj slučajno staviti obojani pjesak da te ne bi sanjao.... Stavi tamniji šljunak granulacije od 2-5mm ... od bilja stavi rogolist i to bi bilo to... jer imaš kakav filter? I to je skroz ok za tri zlatne... oko 21l po ribi...
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Novi u akvaristici
« Odgovori #5 u: Ožujak 06, 2007, 18:57:00 poslijepodne »
Ma znan da je 72,al san reka okvirno oko 60.Znači predlažeš živo bilje?A filter nemam al ga planiram kupit al neznam koji,koliko l/h?Dali toj biljci treba kakvih dodataka i šta je sa granam u akvariju?E i pumpa za zrak?
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline zlatkica

• Punopravni član
Novi u akvaristici
« Odgovori #6 u: Ožujak 06, 2007, 21:27:00 poslijepodne »

Citat: skorpac
I to je skroz ok za tri zlatne... oko 21l po ribi...

Da...ak si karakter i ostaneš na samo tri ribe ...mada ako se radi npr o karasima, koji narastu ogromni i puno puno kakaju...i to je po meni već knap...mišljenja su tu podjeljena.
U 54 l imam dva karasa i dvije pajčolanke koje su još male bebe,a i karasi su još daleko od svoje pune veličine pa vidim da ću uskoro imati "riblju konzervu"... Akvarij je kupljen po hitnom postupku kao privremeno rješenje ali sam se toplo nadala da će izdržati bar do ljeta...ali vidim da ne bu išlo...i sad sam u sto problema...
A bilje svakako uzmi pravo...uz rogolist možeš još i koji anubias ili valisneriu(to u mom akvariju uspjeva preživjeti)...

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Novi u akvaristici
« Odgovori #7 u: Ožujak 06, 2007, 21:44:00 poslijepodne »
anubias nana-lijepa biljka kupis koji panj i na njega privezes anubiase
pegaC
Prelog

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Novi u akvaristici
« Odgovori #8 u: Ožujak 06, 2007, 22:33:00 poslijepodne »
Mislim da nisu karasi,ne rastu toliko brzo.Ajde probat će mo sa tim živim biljem.A to za panj,oče puštat žutu boju,kako da se toga riješim?
I koji filter da uzmem?

Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline GIRY

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 42
Novi u akvaristici
« Odgovori #9 u: Ožujak 06, 2007, 22:49:00 poslijepodne »
U filtere se ne razumijem puno, to nek netko drugi odgovori.Ali što se tiče panja, tu imam podosta iskustva. Prva dva panja su kupljena u pet shopu, bila su dosta mala tako da su nakon jednog kuhanja (više radi dezinfekcije) i nakon stajanja u posudi uz izmjenu vode svaki put kad vidim da je voda žuta, prestala puštati boju. Nedavno sam nabavila veeeeliki panj loze i s njim je bilo puno više posla. 5 dana kuhanja, po 3-4 sata, i nekih 3-4 tjedna namakanja u posudi. Uglavnom, moje iskustvo je: namači i mijenjaj vodu u posebnoj posudi dok ti se ne učini da je panj spreman. Iako neki preporučuju stavljanje aktivnog ugljena jer on razbistrava vodu. Nadam se da sam barem u vezi panja pomogla.

Offline Brka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Novi u akvaristici
« Odgovori #10 u: Ožujak 07, 2007, 09:47:00 prijepodne »
Pumpa za zrak ti i nije potrebna ali stavi ako hoćeš. Na filterima uglavnom piše koliki imaju protok u litrama na sat.Pa ako ćeš jednog dana kupovati veći aq onda kupi i veći filter (ovisno o financijskim mogućnostima). Nekako su najbolji kanisterski vanjski filteri.Najmanje se vide u aq ( samo cijevi). Po meni nisu loši ni preljevni.Imam i jedan i drugi. Ja sm dosta zadovoljan sa Tetratec ex700 filtreom (kanistar).Pozdrav i sretno u akvaristici.
BILJE,OSIJEK

Offline zlatkica

• Punopravni član
Novi u akvaristici
« Odgovori #11 u: Ožujak 07, 2007, 13:13:00 poslijepodne »

Citat: gumi
A to za panj,oèe puštat žutu boju,kako da se toga riješim?

Ja imam mopan...kupljen u pet-shopu...dva sata prokuhan,uronjen u hladnu vodu i stavljen u aq. I ništa ne farba vodu...jedino kad se dira ostavi trag na prstima...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Novi u akvaristici
« Odgovori #12 u: Ožujak 07, 2007, 13:18:00 poslijepodne »
Kuhaj ga dok god pušta boju i svako toliko uroni u hladnu vodu, samo budi uporan!

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Novi u akvaristici
« Odgovori #13 u: Ožujak 07, 2007, 13:46:00 poslijepodne »
Hvala ljudi,probat ću!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect