Srpanj 18, 2025, 17:38:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoć oko borca  (Posjeta: 807 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline betta

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pomoć oko borca
« u: Ožujak 06, 2007, 14:00:00 poslijepodne »

Poz svima

Imam mali ( veliki ) problemčić. Borac mi naganja sve po aq. Skalari su zajedno s njim i nekoliko čistača, ali svi se samo skrivaju jer se borac po cijele dane šepuri sa svojim krasnim repom i škrgama po aq.

jutros sam mu vidjela nekoliko bijelihmrlja po glavi i nekoliko veličine ljuskice po trbuhu. već sam pročitala savjete o bijelim mrljama tako da idem uauto u najbližiaq dućan po lijek.

Offline duda

• Punopravni član
pomoć oko borca
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2007, 18:31:00 poslijepodne »
Nije ti baš pametno šta stavljaš borca sa skalarima, jer vrlo lako moguče da borac pogricka peraje skalarima kao šta neki borci znaju pogrickat repove gupijima. I dođe do plijesni i gljivičnih oboljenja. Borca ako imaš karantenu izdvoji i počni s lječenjem, da nebude prekasno.

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
pomoć oko borca
« Odgovori #2 u: Ožujak 08, 2007, 20:26:00 poslijepodne »
Citat: betta

Poz svima

Imam mali ( veliki ) problemčić. Borac mi naganja sve po aq. Skalari su zajedno s njim i nekoliko čistača, ali svi se samo skrivaju jer se borac po cijele dane šepuri sa svojim krasnim repom i škrgama po aq.

jutros sam mu vidjela nekoliko bijelihmrlja po glavi i nekoliko veličine ljuskice po trbuhu. već sam pročitala savjete o bijelim mrljama tako da idem uauto u najbližiaq dućan po lijek.

KOlega betta,

Malo je nejasno, jeli taj mužjak sam?Ako je sam pa čini takve stvari, onda je zamijenio nekoga sa ženkom bette.Ako je fasovao bijele točkice, onda je = stres,ali pitanje je zašto?Kolegivca Duda, dobro Vas je uputila, kod držanja betta sa skalarima, postoji problem: Skalari. osobito kad su mali, iz prikrajka se šuljaju i grickaju peraje bette.Možda je reakcija divljanja odgovor na njihove provokacije.

Načelno, mužjak bette, ovo radi samo kad snimi ženku i počne fuliranje!!!!

Mislim da pojava ovih točki, ili mrlja prije bile bakterije, i to je dobro da se blesira, jer na taj način sprječava dalje širenje, i možda i sam nesvjesno spašava vlastitu kožu.POkušao bih ga izdvojiti na 3 dana, sa blue metylenom ili sličnim pripravkom.Ako se i kod ostalih riba vide slične pojave, tretirajte kompletan tank u razdoblju od 3-7 dana, da ne dođe do pogoršanja.

Lijepi pozdrav!
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline betta

• Novi član
  • *
pomoć oko borca
« Odgovori #3 u: Ožujak 10, 2007, 15:06:00 poslijepodne »

stavila sam lijekove u aq.

voda je sva pozelenila.

borca sam izolirala u mrežastu čuvaricu 25x30cm znam da mu je to malo ali skalarima je on riješio peraje a ne obratno.

Zanima me koliko - vremenski mora proći da bih promjenila 20-30% vode u aq jer mi je vec voda 1,5 unutra?

danas je5 dan kako sam stavila ljekove u aq.

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
pomoć oko borca
« Odgovori #4 u: Ožujak 10, 2007, 19:54:00 poslijepodne »
Citat: betta

stavila sam lijekove u aq.

voda je sva pozelenila.

borca sam izolirala u mrežastu čuvaricu 25x30cm znam da mu je to malo ali skalarima je on riješio peraje a ne obratno.

Zanima me koliko - vremenski mora proći da bih promjenila 20-30% vode u aq jer mi je vec voda 1,5 unutra?

danas je5 dan kako sam stavila ljekove u aq.

Nećete pogriješiti ukoliko ostavite još 2 dana.Iza toga, zamijenite 20-30 % vode, a u filter koji koristite stavite ugljen ili ugljenu spužvu.Time procirkulirajte vodu naredna 24 sata.

Ponovno zamjena u filtru, izvadite ugljen, a u vodu dolijte sredstvo za startanje razvoja bakterija, ako imate i neki BIO_FILTER sredstvo nebi nilo loše.Ukoliko Vam je miris vode "čudan", prilikom ove zamjene, slobodno promijenite još jednom 20_30% vode.Ovime biste trebali riješiti problem.

Lijepi pozdrav!
kolonelo sipica & pripadajući tim