Odmah da kažem da osobno nemam pojma o paucima,ali kako sam se prijavila na ovaj forum zbog akvaristike, možda bi nekom bilo zanimljivo da kažem o svom iskustvu sa paucima. E ovako.Prije nekih 4 godine frend nabavio pauka, tarantulu, ako se dobro sjećam. Bila je ženka jer navodno mužjaci kratko žive??? Uglavnom, nazvao on mene (jer zna za moju ljubav prema životinjama) da ju vidim i da mu pomognem jer joj ne može staviti vodu jer ona odmah počne bacati one iglice,dlačice s guze na njega. E sad, kad sam ja gurnula ruku unutra, ona ništa i tako ja promijenim vodu i naravno, ne dao mi Bog mira, želim ja nju pipnum, jer nisam nikad dotakla pauka. Uglavnom, ja sam nju ''izdragala'' po nogicama na moje opće zadovoljstvo. Da skratim priču, ta paukica nije nikom (bez borbe) dala da joj ulazi u dom, osim meni. Onda je došlo ljeto i ja otišla na dva mjeseca kod rodbine a paukica umrla. Ima neko mišljenje o tom ili je sve sklop okolnosti?
I ne znam da li sam ovo poslala gdje treba, pa nek slobodno kompetentne osobe premjeste ovu temu gdje treba.