Bok svim starim i novim ljubiteljima akvarija.
Moj otac se nekad bavio akvarijima ali ja sam bio mali kepec pa nisam bas bio neki poznavatelj ali evo zivot polako tece pa sam sad i ja otac.Imam sina koji je fasciniran ribicama pa sam u dogovoru sa svojom ženom nabavio prvi akvarij.
Kupili smo 50l gotov akvarij sa opremom malo ga uredili sa par biljaka i nakon pripreme i kakvog takvog cikliranja otišli u kupovinu ribica.Kupili smo par platija,
nekoliko molija par ljubilica i nekoliko neonki.
Kad smo dosli doma nakon dvosatnog buljenja u akvarij primjetili smo da jedna ribica tj. zenka platija rađa male ribice ali ih mužjak odma jede.U mojoj obitelji odmah je nastala strka, zalost i panika pa mi odmah sinula ideja da ih spasim kuhinjskim sitom.I evo tako ja dobio jos 5 ribica danas je prošlo 3 tjedna i na nasu sreću ribice su žive i zdrave.Taj događaj nas je potaknuo da krenemo u ozbiljniji pristup pa evo planiram izraditi novi i veči akvarij. Za sad mi je u planu veličina 100x50x40 tj 200l
Inace bavim se centralnim grijanjima i instalacijama pa mislim da mi nece biti problem sa akvarijom a pokusat cu svoja iskustva i prenjeti na forum.
Nisam jos spomenuo da sam imao pocetnicke probleme poput ugibanja neonki i ljubilica pa do bjelih točaka ali zahvaljujuči ovom forumu brzo smo došli do pouzdanih informacija.Na kraju još jednom pozdravljam sve istinske ljubitelje akvaristike

Ispričavam se na pravopisnim greškama.