Eh, tako je i meni bilo kad sam se odlučio uzeti pandinusa, prvo sam čitao na Matijinoj stranici, pa malo po googleu i tako, nauči se čovjek s vremenom. A i na forumu sam dobivao najviše informacija, kad nešto trebaš napišeš u ovoj ili drugoj temi vezano uz tvoj problem, ili pošalješ nekom ko se malo više razumije u pandinuse privatnu i to je to.
Neznam odakle si, no ja bih ti volio dati par savjeta:
1. U pet centru nemoj kupovati terarij (dosta skupo, možda 2-3x nego realno), tamo se isplati kupiti samo higrometar, termometar i kabelski ili samoljepljivi grijač za gmazove, koji ne lijepiš ispod kako ti piše u uputama, nego ga lijepiš na stranicu sa strane. Ja osobno imam taj samoljepljivi od exo-terre SMALL veličina(20x20cm) od 8W i super zagrije terarij, u cijelom je terariju 25'C, a kod grijača di mi je i kučica za škorpiona i gdje ona stalno boravi je oko 30-33'C.
2. Moja je preporuka da ne kupuješ škorpiona u pet shopu jer su 2-3X skuplji nego kod uzgajivača. Sigurno če se nači neki prodavač ili uzgajivač koji ima ili će dobiti mlade(od škorpiona). Inače cjena kod uzgajivača ti je od 100-200kn.
3. Njima ne treba nikakva rasvjeta kao gmazovima, jer su noćne beštije, i dovoljno im je danje svijetlo.
4. Bolje je da sam uzgojiš hranu, doma jer uvijek pri ruci imaš što ponudit kako kad(ja svojoj nudim svaki tjedan, pa kad uzme uzme, nekad samo jednog brašnara, pa po 2-3tjedna ništ, a nekad smaže dubiju, pa odma nakon dubije brašnara i zoophobasa, pa opet sutra tako). I uzgojit hranu je bolje, jer ti je teraristika bolest koja se brzo širi

, kad kupiš škorpiona, za par mjeseci/godina češ htjeti još jednog, iz druge vrste, ili pauka, pa češ imati sa čime hranit.
Eto, malo dugačak post, ali to je sve pomoć čovjeku na kojeg je zaraza tek počela djelovat

Ovi Matijini sajtovi su odlični u vezi držanja škorpiona i to sve, a evo ti i o uzgoju hrane(ima više vrsta, a ti odaberi):
http://www.akvarij.net/default.asp?id=62&mnu=62