Srpanj 13, 2025, 17:52:15 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: demasoni  (Posjeta: 1020 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline makarska

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.ibs-nekretnine.hr
demasoni
« u: Ožujak 01, 2007, 11:12:00 prijepodne »
Jutros mi je jedan mali cudno izgleda tj ponasa se ubrzano dise lezi na dnu i nemice se previse ne reagira na podrazaje, ostale ribe su normalno i disale i ponasale se.
odma san oformio karantenu okupa ga u hipermanganu i pribacio karantenu te poveca temperaturu na 28 sta dalje ,zasto ???
tank 270l 2xred zebra muski
   2x red zebra zenke
   par elektrc yelo(ili kako god vec )musko zensko
   1 cobalt zebra
   5x demasoni

pozdrav iz makarske

Offline duda

• Punopravni član
demasoni
« Odgovori #1 u: Ožujak 02, 2007, 15:18:00 poslijepodne »

Jeli ima kakvih anomalija po tjelu? išta što bi prostim okom vidio? i malo ga pogleda i pod povečalom ako imaš. Ako nema ništa po sebi, onda je mogu če da je neka unutarnja bolest, i bilo bi dobro stavit ljek širokoga spektra djeloovanja,ako se nemože točno utvrdit šta je. A osim toga i ako je koja bolest više nedao bog da to rješi ljek šir spek djeloovanja. Jako se dobar pokazao medimor od Aquarium munster. SRETNO!

Nadam se da su ostale ribe ok, ako nisu provjeri jeli ti s vodom sve ok.

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
demasoni
« Odgovori #2 u: Ožujak 02, 2007, 21:05:00 poslijepodne »

Citat: makarska
Jutros mi je jedan mali cudno izgleda tj ponasa se ubrzano dise lezi na dnu i nemice se previse ne reagira na podrazaje, ostale ribe su normalno i disale i ponasale se.odma san oformio karantenu okupa ga u hipermanganu i pribacio  karantenu te poveca temperaturu na 28 sta dalje ,zasto ???

To je najvjerojatnije posljedica fajta sa drugim demasonijem a o tim kombinacijama sam ranije pričao. Dakle, odvoji ga neko vrijeme sa strane, u akvarij ubaci još koju stijenu više i kad se oporavi vrati ga. Bitno je da ga vratiš neposredno nakon ubacivanja ili promjene pozicija postojećih stijena kako opet nebi doživio istu sudbinu.

Kod mene je uvijek bilo problema među demasonijima kad bi u istom tanku bilo više mužjaka. Ponekad se zna dogoditi da bude agresivan i prema ostalim ženkama, no samo u vrijeme mrijesta.
Hrvoje - Split

Offline Njofra

• Punopravni član
demasoni
« Odgovori #3 u: Ožujak 03, 2007, 09:56:00 prijepodne »
Čime ih hraniš,Demasoni su jako osjetljivi na hranu a i prvi znak bloata je upravo neaktivnost i povlačenje na dno,odbijanje hrane.Ako je do tučnjave moralo bi se vidjeti,kod mene su znali biti totalno bez peraja,skroz izgriženi unakaženi i opet su plivali tak da ja mislim da nije do toga.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Malawi & Tanganyika
demasoni
« Odgovori #4 u: Ožujak 03, 2007, 10:30:00 prijepodne »
Dakle, imamo dvije situacije; kad se ribe tuku i situaciju kada "glavni" vrši pritisak na ostale.

Posljedica tučnjave, osobito kod demasonija prečesto rezultira izgriženim perajama i ostalim pojavama na tijelu. Naravno da je logično da će ribe nakon tučnjave izgledati kako je opisano ali posljedice stresa primjećujemo u slučajevima kada dominantniji mužjak konstanstno tjera ostale ribe dok god se ne povuku.

U tom slučaju se napadnuta riba povuče i ponaša na način kako se ponaša i tebi.
Hrvoje - Split

Offline makarska

• Punopravni član
    • http://www.ibs-nekretnine.hr
demasoni
« Odgovori #5 u: Ožujak 03, 2007, 11:33:00 prijepodne »
Fala rosonero to je bilo to karanteni se brzo oporavio daoa san jos stina u glavni i vratio ga sad je sve 5 ali na njemu nije bilo nikakvih tragova tuce jedino to ubrzano disanje(bice panika) zna li neko nekog dobrog psihijatra za ribe
pozdrav iz makarske

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Malawi & Tanganyika
demasoni
« Odgovori #6 u: Ožujak 03, 2007, 20:00:00 poslijepodne »
Super   Prati ga neko vrijeme i vidi jel' ga još gnjave.
Hrvoje - Split