Kolovoz 09, 2025, 11:14:27 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Novi akvarij  (Posjeta: 2951 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reni28

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Novi akvarij
« u: Veljača 28, 2007, 13:55:00 poslijepodne »
Evo ovako, sklapam si novi akvarij koji će biti nastanjen s diskusima. U akvariju će biti malo iznad 400l vode. Do sada sam imao jedan 80l akvarij s švertovima i drugim živorotkama tako da barem poznajem osnove akvaristike.
Sad me zanima budući da je velika količina vode i poprilično skupe ribe kako bi bilo najbolje riješiti filtriranje? I mogu li se ribe nabaviti od članova foruma, pošto smatram da bi one iz dućana imale veliku smrtnost.
Još samo jedna stvar, jedan prijatelj mi je rekao da je njegov otac prije držao diskuse i hranio ih (uz ostalo) i suhim smokvama?!!

Offline zlatkica

• Punopravni član
Novi akvarij
« Odgovori #1 u: Veljača 28, 2007, 17:59:00 poslijepodne »
POzdrav i dobro nam došao...
Ovako...za filtraciju i smokve budeš pričekao nekoga to se bavi diskusima...ja bum ti samo rekla za kupovinu od ljudi na forumu,najbolje ti je stavit oglas da kupuješ diskuse(imaš podforum za akvarističke male oglase) pa će ti se ljudi koji imaju javiti. Ali da bi mogao stavit oglas moraš imati 10 postova...pa uhvati se tipkanja...

Offline reni28

• Novi član
  • *
Novi akvarij
« Odgovori #2 u: Veljača 28, 2007, 18:16:00 poslijepodne »
Hvala zlatkice to ce mi uskoro zatrebati
Nema mi sad druge nego u koštac s tipkovnicom

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Novi akvarij
« Odgovori #3 u: Veljača 28, 2007, 22:47:00 poslijepodne »

Filteri vanjski: Fluval 404 ili TetraTec EX 1200. Ako misliš imati discuse slobodno uz jedan od ova dva kombiniraš još jedan manji (Tetra 600 ili Fluval 204). Fluval je skuplji.

Imaju ljudi discuse iz domaćeg uzgoja - tko točno, ne znam jer ih nisam nabavljao, ali naći ćeš ih ili će ti se javiti. Nemoj me hvatati za riječ, ali mislim da discuse drže kkliba, jagoda... pokušat ću se sjetiti još nekih.Njih možeš pitati za detalje.Ako ti se oni ne jave šalji im pp-ove s pitanjima. Moguće da im tvoja tema promakne. Forum je sve veći i veći - teško je pratiti sve teme.

Usvakom slučaju, na naslovnici imaš članke o discusima - dobro ih prouči, jer su discusi koliko lijepi toliko i osjetljivi na nagle promjene ili na lošu kvalitetu vode. Sretno.

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Novi akvarij
« Odgovori #4 u: Veljača 28, 2007, 23:00:00 poslijepodne »
MFBr@da, Red Monk

Offline reni28

• Novi član
  • *
Novi akvarij
« Odgovori #5 u: Ožujak 01, 2007, 00:06:00 prijepodne »
Puno hvala Eleni&Davoru i mislio sam se radije odlucit za dva filtera nego jedan jaci, ipak su diskusi vrijedne ribe. I proucio sam vec puno clanaka o diskusima i mogu samo rec da koliko su me prosvijetlili toliko su me i zbunili. Podosta oprečnih informacija, ali tako je to, koliko ljudi toliko i mišljenja.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Novi akvarij
« Odgovori #6 u: Ožujak 01, 2007, 00:48:00 prijepodne »
da se nadovezem na E&D, mozes se obratiti i DISKUS123, on isto ima diskuse...

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Novi akvarij
« Odgovori #7 u: Ožujak 01, 2007, 22:34:00 poslijepodne »

Da diskuse ces nabavit s lakocom cak i ja imam viska a sta se tice filtracije ako mozes jedan filter koji je jako dobar je fluvalov FX 5 dosta skup ali jako efikasan ili kako su ti rekli 404 makar ti to nece bit niti priblizno kao sa prvim a za smokve ti stvarno neznam ja nisam davo i mislim da ni necu a neznam niti koliko bi to ribe jele jer diskusi preferiraju mesnatu hranu s time da im trebas davat i biljnu imas vise recepta pa potrazi i to napravi + granule

Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)