Srpanj 20, 2025, 20:52:14 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Rasbore  (Posjeta: 930 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ovamovan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Rasbore
« u: Veljača 28, 2007, 02:03:00 prijepodne »
Želio bih mrijestiti rasbore, pa bih volio da mi napišete nešto o njihovom mrijestu.

Offline ovamovan

• Punopravni član
Rasbore
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2007, 15:24:00 poslijepodne »

Zanima me dali će se mrijestiti u zajedničkom akvariju s neonkama, te da li će ikra biti pojedena. Imam 200 litara akvarij s dosta bilja, također imam hrpu malih smeđih puževa unutra.

Dajte neki savjet.

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Rasbore
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2007, 08:03:00 prijepodne »
..mrijeste se lagano,ali uz određene preduvjete...potječu iz mekih i ekstremno kiselih voda,pa im moramo osigurati takvu vodu(pH 5,5),zaseban mali akvarij od 5-10 litara gdje je dovoljan samo raspršivač i u sredini nekakvu podlogu na koju polažu jajašca,jer se mrijeste u prirodi sa naličja lista.Ja koristim plastičnu biljku na koju par položi sa donje strane lista jajašca,a pošto veći dio otpadne,još na dno stavljam i mrežicu da spriječim proždiranje ikre.Broj jajajšaca ovisi o nekoliko faktora i kreće se od 50-200.Ličinke se izlegu nakon 24 sata i počnu uzimati hranu šesti dan.Prihvaćaju odmah nauplije artemije.

Offline ovamovan

• Punopravni član
Rasbore
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2007, 12:38:00 poslijepodne »

Hvala puno

Daj mi molim te reci kad znam da su spremne za mrijest, dali kod ženki vidim crnu točku kad imaju jaja? Da li je ono istina da mužjaci imaju narančaste oči a ženke srebrne,

Također mi reci dali voda mora biti ciklirana ili mogu raditi od destilirane, i koja temperatura im je za mrijest pogodna? Da li akvarij mora stajati ujutro na suncu?

pozdrav

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Rasbore
« Odgovori #4 u: Ožujak 07, 2007, 08:47:00 prijepodne »
...kada se ženke zaoble(popune ikrom) i par dobije "zrelu"boju,crna mrlja se odnosi samo na živorotke..za oči je istina i to je najsigurniji znak razlike...voda treba biti mekana(RO voda),ali je još bitniji pH,temperatura je oko 24,kao i za sve Ciprinide,jutarnje zrake sunca su nepogrešiv stimulans...