Srpanj 18, 2025, 11:07:46 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Phosban Reactor  (Posjeta: 1981 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lucifer

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.psychoreefer.hr
Phosban Reactor
« u: Veljača 27, 2007, 13:22:00 poslijepodne »
oma li to de u nas ili jel neko skopirao ili naletio na nacrt?

Offline Mario_B

• Punopravni član
  • Dob: 54 Lokacija: South of Heaven
Phosban Reactor
« Odgovori #1 u: Veljača 27, 2007, 13:55:00 poslijepodne »
neznam dal ih ima u Hr no vjerujem da se daju lako naruciti, bilo preko nekog od trgovaca, bilo za sicu preko Njemackog Ebaya..

to su vrlo jeftini aparatici, a i cijena sama za sebe govori o njihovoj kvaliteti.. ukoliko ti treba zbog fosfat odstranjivaca, moje iskustvo je da su canisteri punobolji odfluizied reaktora

Offline lucifer

• Punopravni član
Phosban Reactor
« Odgovori #2 u: Veljača 28, 2007, 10:14:00 prijepodne »

hvala cisto me zanimalo da li netko ima iskustva i da li koristi,kanister filtere,iz meni nekog nepoznatog razloga ekipa nevoli koristit za to

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
Phosban Reactor
« Odgovori #3 u: Veljača 28, 2007, 11:22:00 prijepodne »
Ja sam izbacio kanister filtar iz sustava jer se nisam mogao riješiti nitrata i cyano bakterije. Za mjesec dana ću vas izvjestiti kakvo je stanje. Što se tiče reaktora pogledaj tu:
[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=21151&P N=1[/url]
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline Mario_B

• Punopravni član
Phosban Reactor
« Odgovori #4 u: Veljača 28, 2007, 12:20:00 poslijepodne »
da, canister filteri su na glasu kao "nitrate factories" no to je miskoncepcija i dosta ljudi ih naziva takvima no ne uvidja da pravilnom uporabom mogu uveliko pomoci filtriranju akvarija .. tako su nazvani u literaturi poznih 90' stoga sto nisu preporucljivi za upotrebu kako se vec koriste u slatkovodnoj akvaristici.. Naime u takvom scenariju ce se canister filter napuniti otpadom i od njega ce biti vise stete no koristi.

No s druge strane canister se moze vrlo zahvalno koristiti za kemijsku filtraciju pod uvijetom da se ocisti/ispere redovito, recimo svaka 3 tjedna..
Ukoliko sump u koji je canister smjesten ima postavljen prefilter u sumpu u prvom planu ni nece biti toliko krupnog odpada a s duge strane u tri tjedna se na jedan il drugi nacin nece akumulirati perverzno puno prljavstine

ja osobno koristim svog vjernog eheima dvoladicara (u gornjoj ladici aktivni ugljen, doljnjoj rowaphos) oba medija u jednom filteru mogu ih mijenjati neovisno jedan o drugom, works like charm..;)

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Phosban Reactor
« Odgovori #5 u: Veljača 28, 2007, 12:46:00 poslijepodne »
Imaš li kakav članak da se više pročita o toj "miskoncepciji"??

Inače, čist kanister filter ima smisla da radi za kemijsku filtraciju, no obično ljudi u njega stavljaju bioballse i slične p*zdarije..

Offline Mario_B

• Punopravni član
Phosban Reactor
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2007, 13:26:00 poslijepodne »
imam ali je jos u pripremi, lol, bice ak bog da u novom broju jednog dana kad ovaj izadje.

mada nema puno filozofije oko toga sveg skupa: kroz razvoj hobija pojavljivali su se (i jos se naravno pojavljuju) razliciti pristupi prociscavanju vode koji s vremenom bivaju odbaceni jer praksa ih pokaze neucinkovitima il se pak pojave bolje smisljeni sistemi, prakticniji, jednostavniji za odrzavanje ili kako vec...

w/d refugiumi, undergravel filteri, canisteri, dsb... su samo neki od njih.
Svojedobno je bilo popularno vjerovanje da ce se s vremenom canister pretvoriti u bioloski filter kroz koji ce prolaziti voda te se tako filtrirati, lol.. neki su preferirali imati dva ili vise canistera tako da kad dodje vrijeme cistiti jedan da drugi "drzi" akvarij jer se vjerovalo da ako ocistis canister odstranit ces bioloski filter,, to je spika koja je harala pocetkom 90' no do izlaska Nilsenovog TCRA1 prevagnulo je misljenje da je takav pristup apsurd i da u takvom scenariju canister se pretvori u kutiju smeca, drugim rijecima tvornicu nitrata. I tu je miskoncepcija, jer pod "nitrate factory" canister se drzi u vise navedenom il njemu slicnom primjeru, kad se natrpa keramickim cjevcicama, bioballsima ili slicnim mehanikama i ostavi da skupljaju drek u njemu...

s druge strane danas su canisteri opet u modi, naravno klasican pristup tome je da je tvoj main filter lr, staklo i sve stijenke akvarija na kojem se akumulira bakterioloski film sto ti filtrira vodu no canister dolazi kako pripomoc za kemijski dio filtracije ponajvise aktivni ugljen i fosfat odstranjivac. Naravno canister treba biti cist da bi bio ucinkovit...na RCu ima tone postova o primjeni canistera mada ko sto rekoh nema puno filozofije oko tog, IMO ne puno vise od ovog sto sam vise gore ispisao....

Offline ZGoda

• Punopravni član
Phosban Reactor
« Odgovori #7 u: Veljača 28, 2007, 13:48:00 poslijepodne »
Kaj ne mora kanister filter biti postavljen ispod akvarija? Vidim da su tebi Serrasalmus usisna i izlazna cijev filtera postavljena u sump u kojem je razina vode niža od visine filtera...
Zagreb-Savica/Hrvatska

Offline Mario_B

• Punopravni član
Phosban Reactor
« Odgovori #8 u: Veljača 28, 2007, 14:07:00 poslijepodne »
ma ne, dok je on pun vode i pumpa tj.,, sise s jedne strane i izbacuje na drugu sluzi svrsi...zbog razine vode ga je maloteze startati, no kad proradi sljaka ko zmaj..

Offline lucifer

• Punopravni član
Phosban Reactor
« Odgovori #9 u: Veljača 28, 2007, 19:35:00 poslijepodne »

Citat: Serrasalmus
da, canister filteri su na glasu kao "nitrate factories" no to je miskoncepcija i dosta ljudi ih naziva takvima no ne uvidja da pravilnom uporabom mogu uveliko pomoci filtriranju akvarija .. tako su nazvani u literaturi poznih 90' stoga sto nisu preporucljivi za upotrebu kako se vec koriste u slatkovodnoj akvaristici.. Naime u takvom scenariju ce se canister filter napuniti otpadom i od njega ce biti vise stete no koristi.

No s druge strane canister se moze vrlo zahvalno koristiti za kemijsku filtraciju pod uvijetom da se ocisti/ispere redovito, recimo svaka 3 tjedna..
Ukoliko sump u koji je canister smjesten ima postavljen prefilter u sumpu u prvom planu ni nece biti toliko krupnog odpada a s duge strane u tri tjedna se na jedan il drugi nacin nece akumulirati perverzno puno prljavstine

ja osobno koristim svog vjernog eheima dvoladicara (u gornjoj ladici aktivni ugljen, doljnjoj rowaphos) oba medija u jednom filteru mogu ih mijenjati neovisno jedan o drugom, works like charm..;)

jedan dan bi volio vidjeti tvoj sump uzivo ili da mi ga objasnis previse cijevi za mene

Offline lucifer

• Punopravni član
Phosban Reactor
« Odgovori #10 u: Veljača 28, 2007, 19:40:00 poslijepodne »

Citat: Brada
Ja sam izbacio kanister filtar iz sustava jer se nisam mogao riješiti nitrata i cyano bakterije. Za mjesec dana æu vas izvjestiti kakvo je stanje. Što se tièe reaktora pogledaj tu:
https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=21151&P N=1

skopirao sam tvoj dizajn phos reaktoraali me ne zadovoljava bas moja izvedba, u ovaj reaktor bi stavio ugljen

Offline Mario_B

• Punopravni član
Phosban Reactor
« Odgovori #11 u: Veljača 28, 2007, 22:44:00 poslijepodne »
jedan dan bi volio vidjeti tvoj sump uzivo....

well, ako planiras u skorioj buducnosti prolaziti kroz Amsterdam osjecaj se pozvanim

da mi ga objasnis previse cijevi za mene

da istina, cijevi su u banani malo je messy no u biti je vrlo jednostavno, mali akvarij za sump, nikakvi pretinci i ludila, jednostavno akvari ispod odvoda s prefilter vrecicom na cijevi da se junk ne akumulira u sumpu.. U sumpu stoje skim, grijaci kalcij reaktor, a pored njega co2 boca za reaktor i canister.. Pored sumpa desno je jos jedan mali akvarij koji sluzi za drzanje top of vode (trenutno vec dvije godine, lol out of order) simpe i ucinkovito...

Offline lucifer

• Punopravni član
Phosban Reactor
« Odgovori #12 u: Ožujak 02, 2007, 10:14:00 prijepodne »
idem krajem ovog mjeseca mozda u amsterdam pa se javim, nije jos sigurno da idem ali ako dodem sigurno cu se javiti Edited by: lucifer