Lipanj 08, 2025, 00:05:33 prijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Artemija?  (Posjeta: 1580 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ija18

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Artemija?
« u: Veljača 27, 2007, 10:39:00 prijepodne »
Mozeli mi tko ukratko objasnit kako uzgojit artemiju ? Gledala sam po netu al nerazumije,,...kupila sam onu malu kesicu iz koje se uzgoji artemija..

Offline Robertb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Artemija?
« Odgovori #1 u: Ožujak 01, 2007, 23:45:00 poslijepodne »

Na oko 0,5 l vode jedna do dvije male zlice kuhinjske soli i cetvrt zlicejaja artemije ovisi koliko trebas artemije! Stavis unutra dovod zraka da mjesa jaja i za otprilike 24 sata na oko 26 C imas artemiju koja se pocinje leci van. Temperaturu je najlakse postici da bocu s artemijom stavis u akvarijum......

Izlezenu artemiju ili procjedis ili ju usises sa tankom cjevcicom ili crijevom i posluzis ribama. To je sva mudrost!!! Brzina izleganja i postotak izvaljenosti uveliko ovise i o samoj kvaliteti jajasaca.......

Offline ovamovan

• Punopravni član
Artemija?
« Odgovori #2 u: Ožujak 08, 2007, 00:05:00 prijepodne »
Jel mi može tko reći koliko tako pripremljena artemija može potrajati, točnije koliko artemija živi?

Offline Robertb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Artemija?
« Odgovori #3 u: Ožujak 08, 2007, 16:43:00 poslijepodne »
Dobro pitanje, artemija zivi otprilike 3 - 4 dana i onda se usmrdi Ako joj redovito mjenjas vodu tj dodas joj svjeze pripremljenu tj zasoljenu akvarijumsku vodu moguce i malo duze recimo par dana!

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
Artemija?
« Odgovori #4 u: Ožujak 09, 2007, 11:17:00 prijepodne »

Artemija: 1 sat hidratizirati tj, jednu zlicicu artemije s malo vode i ubacis zrak unutra. Poslije toga dekapsulacija s varekinom i .... Zatim to sto dobijes stavis u bocu od kokakole kojoj si odrezala dno okrenula naopako i dole na cep spoji pumpicu za zrak, pazi da ti pumpa stoji vise od vode u boci. Kad ti zatreba artemija ugasi zrak pusti da se slegne i pustis malo vode kroz cijev od zraka i imas artemiju koju isperes i das ribama. Problem je sto je artemija izvaljena nakon 24 sata naj hranjivija pa joj kasnije opada hranidbena vrijednost pa nije neka hrana za ribe trebalo bi je drzati na obogacivacima a to je vec druga duga i komplicirana prica. Inace na internetu trazi pojmove brine shrimp ili sea monkeys.

Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.