Kolovoz 14, 2025, 01:02:35 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Diskusi?  (Posjeta: 1480 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zile

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Diskusi?
« u: Veljača 23, 2007, 13:13:00 poslijepodne »
Radim akvarij i mislio sam stavit u njega diskuse, ali malo me zbunjuju neke stvari koje čitam. Navodno za njih treba vrhunski pripremljena voda i jako ih je teško držati a s druge strane dosta članova ovdje ih drži u običnoj vodi iz špine i sasvim dobro izgledaju. I sad me zanima čega bih se tribao pridržavat. Jeli dovoljno održavati im vodu dobro filtriranom i često je mijenjati te paziti na temperaturu, ili?
Molim pomoć.

Offline bobialf

• Punopravni član
Diskusi?
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2007, 18:35:00 poslijepodne »
pogleda u opis i clanci tu mozes sve naci o uredjenju i drzanju diskusa.prohodaj malo po tom dijelu foruma

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Diskusi?
« Odgovori #2 u: Veljača 23, 2007, 23:26:00 poslijepodne »
Pa mislim da je ro voda neophodna za diskuse, dobro si napisao da treba cesto mijenjat vodu a temperaturu na 29+ i pazit da nikako ne padne ispid 26 jer cak i u kratkom vremenu mogu oboljet tj aktivirat se paraziti u nima inace nije tako tesko samo sto treba imat zreli akvajir i cesto mijenjat vodu i hranit dobrom energetskom raznolikom hranom
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Diskusi?
« Odgovori #3 u: Veljača 23, 2007, 23:51:00 poslijepodne »
Hvala na pomoci ivborosa. Koliko cesto im treba mijenjati vodu, i koliko. Recimo na akvariju od nekih 400l?
Kolega bobialf, napisao sam da sam citao vec o diskusima i da me zbunjuju neke kontradikcije, jedni vele vrhunska voda, drugi kazu moze iz spine, ne treba bit tretirana, triba bit tretirana, gusto zasađeno bilje, nije potrebno bilje... Pa su me zanimala osobna iskustva clanova koji drze diskuse. Pa eto nadam se da ce se javit neko tko ih uspjesno drzi, i to jos kad bi mi se javio neko s podrucja Splita, onda bi znao da nam je voda otprilike ista. Uglavnom sam vec dosta naucio na forumu samo me vec spomenute kontradikcije muce. Nadam se da cete mi pomoci i da ce kroz neko vrijeme u mom akvariju zaplivati diskusi

Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline artal

• Punopravni član
Diskusi?
« Odgovori #4 u: Veljača 23, 2007, 23:55:00 poslijepodne »
Samo da se ne zbunite sto je sad pod ovim nickom, bio sam zagubio sifru pa sam napravio novi account, ali sam se sjetio (ustvari zena se sjetila) pa me eto nazad na stari nick.

Offline ivborosa

• Punopravni član
Diskusi?
« Odgovori #5 u: Veljača 24, 2007, 00:07:00 prijepodne »

gle moras mijenjat nekih 40% tjedno ja tako mijenjam i jos nije dosta ali ne zbok riba nego zbog algi znaci to ti je 160 litara tjedno ali ne odjednom nego recimo tri puta tjedno po 50-60 litara vode mislim da ce bit dobro da treba puno truda ali se isplati i pitaj ako trebas jer clanak je clanak a iz prve ruke je iz prve ruke sto ne znaci da je clanak kriv i ribe su jako razlicite

Offline artal

• Punopravni član
Diskusi?
« Odgovori #6 u: Veljača 24, 2007, 00:33:00 prijepodne »
Znaci 40% vode tjedno, pa dobro kad se to raspodjeli na par dana i nije toliko strasno
Kako im pripremas vodu? Na koje parametre?

Offline MFBr@da

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Diskusi?
« Odgovori #7 u: Veljača 24, 2007, 09:49:00 prijepodne »
Najbitnije ti je da kupiš "provjerenu" ribu znači da snaš u kakvoj je vodi bila, moji recimo su bili "izdresirani" na pipovaču tako da nisam imao nikakvi problema, poslje mi je uletio R/O tak da im sada miješam vodu i opet bez problema!
ZG/Trnje/Gračani

Offline artal

• Punopravni član
Diskusi?
« Odgovori #8 u: Veljača 24, 2007, 12:32:00 poslijepodne »
R/O? I kako im pripremaš vodu? Ja se još uvik mislim između discusa, oscara i frontosi. Discusi su mi najljepši ali me ljudi plaše da ih je strašno teško držat. Ali volje imam, vrimena imam, još samo da skupim znanja

mandje37

• Gost
Diskusi?
« Odgovori #9 u: Veljača 25, 2007, 11:17:00 prijepodne »
Ma pustis sta te ljudi plase,i mene su plasili pa imam ljepe i zdrave diskuse ja sam sa podrućja splita tj Trogir!I diskuse drzim u najobicnijoj vodi iz spine samo je pustim da dan odlezi!i ne fali mi nista ribama

Offline ivborosa

• Punopravni član
Diskusi?
« Odgovori #10 u: Veljača 25, 2007, 11:27:00 prijepodne »

Pa ja im ne pripremam nista posebno jedino nekad u obicnu vodu ubacim aquasafe i prije uljevanja u akvarij ju istemperiram uljevanjem kipuce vode nista posebno

Za pravo kako ribe naucis takve ce bit samo sto ipak treba mijesat vodu sa ro barem pola pola i bit ce sve zakon, inace nisu tako zahtjevni eto meni je vecina riba koju sam imo u akvarijuumrla do sada a diskusi jos zive i nikada nisam imo nikakve bolesti sa ovima sada a imam ih od kraja 8 mjeseca kupio sam ih kao bebe od 2-3 cm sad najveci imaju po 10-15 jedin sto ti jos preporucam je da uzmes vise komada pa onda kad porastu prodas visak

Offline artal

• Punopravni član
Diskusi?
« Odgovori #11 u: Veljača 25, 2007, 12:18:00 poslijepodne »
Ekipa hvala vam na savjetima, opet ste mi ulili nadu da mogu i ja drzati diskuse.
Plasili su me da je to jako tesko, da s ni iskusni clanovi ne usudjuju drzat diskuse, da mi triba i uredjaj za demineralizaciju vode... Tako da sam se nakon svih tih prica sta sam cuo htio okrenuti ili oskarima ili frontosama, a sad kad vidim da ima ljudi koji me ohrabruju najvjerojatnije cu se odluciti za diskuse.
mandje37 pretpostavljam da je voda na podrucju trogira slicna splitskoj i to me raduje, a zanima me kako gusto ti je zasadjen akvarij i koliko im vode tjedno mjenjas (za sada mi se cini da je 40% najcesca brojka). I jesi li ih uspio mrijestit?
I jedno pitanje za ivborosu, kad pises ro voda, jeli to mislis na demineraliziranu vodu? Cesto mi se ponavlja taj pojam, a jos nisam naletio sto tocno znaci.

mandje37

• Gost
Diskusi?
« Odgovori #12 u: Veljača 25, 2007, 14:24:00 poslijepodne »
Pozdrav!Ne daj se ustrasiti samo nabavi kvalitetne diskuse u pravog uzgajivača pazi na temperaturu vode 28-29 nemoj da ti pada ispod,neka ti diskus ima otprilike 40 litara vode po glavi,i pazi da nemas druge ribe s njim koje mu mogu smetati i nisu iz njegovog biotopa!Voda iz Trogira i Splita su iste iz Jadra,samo vrsi redovitu promijenu otprilike trečinu tjedno tako bar ja radim!Moj akvarij ti je onako prosjećno zasađen ne previše,mangrova korijenja nemam puno jer mi je akvarij 200 l.pa bi se znali ako se prepadnu očešat o njega!