Srpanj 19, 2025, 00:07:36 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ikra..  (Posjeta: 7528 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kosuta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
ikra..
« Odgovori #25 u: Ožujak 12, 2007, 23:52:00 poslijepodne »
evo, za ovamovan-a ovo je slika ikre još odavno, koja je propala. malci su se izlegli, ali su ih druge ribe pojele unatoč žestokom trudu roditelja da ih obrane! coriji i apistogramme su se sakrili u kokos, u kojeg skalari ne mogu uči, da bi ih potjerali, i kako bi koji malac pao sa kokosa, jer se nonstop miču, tako bi ga cory ili apistogramma pojeo/pojela!
evo slike:

pozdrav!

Offline ovamovan

• Punopravni član
ikra..
« Odgovori #26 u: Ožujak 13, 2007, 01:00:00 prijepodne »

Izgleda vrhunski, dobra je i slika, daj uslikajte i mlade ak netko ima.

A zašto ne probaš staviti onu zaštitnu mrežicu ( mrijestilište ) za živorotke naopačke i opteretiti je kamenom. Taman bi priječila druge ribe da dođu do mladih.

Hvala na slici

Offline ija18

• Punopravni član
ikra..
« Odgovori #27 u: Ožujak 13, 2007, 11:04:00 prijepodne »

Mozda stavim i ja svoju ikru,ali moram je prvo slikat ali mislim da nece ni od ove bit nista vec su dvije ikre pobijelile nadam se da su ostala jaja oplodena inace ovo im je druga ikra

Offline ismir

• Novi član
  • *
ikra..
« Odgovori #28 u: Ožujak 14, 2007, 01:01:00 prijepodne »
Pozdrav za društvo!
Da se i ja malo zakaćim za temu mada sa zakašnjenjem,ali tema je uvijek interesantna i neiscrpna.Nažalost kod mene je malo teži slučaj jer sam jučer izgubio cijeli mrijest.Par je bio mlad i ovo im je bio "prvi puta" pa im i ne zamjerim toliko.Zapravo uopće nisu čistili ikru od buđave.Sve sam morao ja ručno čačkalicom.Uglavnom ikra je prebačena u manji akvarij koji sam ubacio da pluta u zajedničkom u kojem su se mrijestili(to je zbog konstantne temperature).Imali su dobru aeraciju ali nakon što su se izvalili ubrzo su i uginuli.Već više puta sam pokušavao da izmrijestim skalare ali neuspješno.
Volio bih kad bi mi neko rekao u čemu je trik.
Šaljem i neke fotke
Vozdrica!!!

Offline ija18

• Punopravni član
ikra..
« Odgovori #29 u: Ožujak 14, 2007, 09:02:00 prijepodne »

nazalost i ova ikra propala. Ikra je pobijelilai zenka ju je pojela, dali ikra pobijeli kad je muzjak neoplodi ili ? Jer mi je cudno muzjak i zenk aktivno su cavali ikru a sad je on nije oplodio.. Edited by: ija18

Offline ija18

• Punopravni član
ikra..
« Odgovori #30 u: Travanj 03, 2007, 17:21:00 poslijepodne »

Ewo ja se opet javljam evo prije pola sata zenka mi je opet izbacila ikru...nadam se da ce ovaj mrijest uspijet jer je ovo treci mrijest ,akazu treca sreca..heheEdited by: ija18

Offline ija18

• Punopravni član
ikra..
« Odgovori #31 u: Travanj 05, 2007, 21:11:00 poslijepodne »
i ova ikra propala..kmee..

Offline ija18

• Punopravni član
ikra..
« Odgovori #32 u: Travanj 24, 2007, 18:52:00 poslijepodne »

ewo ja opet...heh...ewo opet nowa ikra.. e sad da bar ova uspije..al nevjerujem valjda imam tu neku bakteriju..kad uvijek ikra pobijeli..kmee

Offline Miki_BL

• Punopravni član
ikra..
« Odgovori #33 u: Travanj 24, 2007, 20:09:00 poslijepodne »
Nije ti dobra voda. Voda treba da bude blago kisela a kiselost vode sprjecava plijesan da napadne ikru.
A uzalud ti sve ako se to odvija u aq gdje imas jos riba.

Valjda ti je jasno sada da se mrijeste svakih 15-20 dana. Napravi aq za mrijest, opremi ga, zacikliraj i odvoji te skalare pa imas 80% sanse da ti nesto od malaca i prezivi. U zajednickom aq u 95% slucajeva ikru ili mladj pojedu roditelji. To ti je ono: Bolje da ja pojedem nego neko drugi.

Offline ija18

• Punopravni član
ikra..
« Odgovori #34 u: Travanj 24, 2007, 20:47:00 poslijepodne »

Tnx. na odgovoru owako razmislit cu o kupnji novog aq.

A koliki bi mogao bit najmanji ?Mogla bi te poslusat jer bi htijela malce od skalara..al sad samo moram starog izmolit za novi aq. al ja mislim da ce mi kupit jer je on samo napravio ovaj sad i stim se bavi 20 god.eheh..i on bi htijo da widi malce..eheh...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
ikra..
« Odgovori #35 u: Travanj 25, 2007, 01:56:00 prijepodne »
posto ti se skalari redovito mrijeste na listu po meni ti je najbolje taj list odvojiti u zasebni aq koji za mladj do mjesec dana moze biti i od 15L sa istom temperaturom kao i u maticnom aq + voda iz maticnog aq + dodatak sera mycopur (sredstvo za sprecavanje plijesni i gljivica) + pojacana aeracija + spuzva filter.

u sljedece nisam siguran:
ako pak prebacujes roditelje u mrijesni aq, trebao bi biti 50x50x50 (koliko se sjecam) sa nekom teglom ili tuljkom za mrijest ...