Malo sam kasno primijetio temu, ali eto...
Po mom mišljenju, na tu litražu ti ide maksimalno jedan par oskara plus assorted američki ciklidi. Dobri rezultati ti se postižu s Firemouthovima, Acarama, Geophagusima, pa čak može proći i neki Green Terror. Ako želiš više riba super ideja ti je staviti par silver dollara ili nekih drugih jatnih riba jer jako razbijaju "nervozu" u tanku...
Ja imam jednog oskara, jednog Firemoutha, tri silver dollara i senegalskog zmaja u 300 litara i stvar radi savršeno. S druge strane, Geophagusa je tukao i ganjao toliko da nije mogao niti jesti niti izaći iz skloništa, pa sam ga morao udomiti. Sve ti je to lutrija jer su oskari JAKO ćudljivi, ali zato i nevjerojatni. Meni definitivno najzanimljivija riba s karakterom. Narast će JAKO veliki, tako da bi dva para u tvom akvariju bila too much.
Za filtraciju bih ti preporučio FX5 koji radi vrhunski, a za bilje ne brini previše... Probaj svašta i oskar će ti sam reći što mu paše. Kod mene je ostalo ono nešto spiralno i visoko i četiri od deset anubiasa. Ostale je KONSTANTNO čupao dok nisu propali, ali ostalih par mu iz nekog razloga ne smetaju i rastu fantastično. Kamenje neka bude veliko jer će manje uzeti u usta i pljuckati naokolo.
I najvažnije, ako je moguće stavi SVE ribe koje misliš držati odjednom i to male jer je najveća vjerojatnost da će se svi krasno slagati. Moguće je i naknadno, ali teže...
Eto, nadam se da sam ti pomogao, a slike tanka i oskara imaš u galeriji

))