0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
2 ancistrusa na 180 za alge je malo,idi po planu na 5kom,pogotovo maleni su jako korisni,kad porastu uzmeš novu garnituru, corydorasa možeš bez pol frke uzeti 10 komkoja ti je filtracija?
bez problema možeš staviti 5 ancitrusa, a corya i više od 10.dodaj još kojeg sijamca ili otocinclusa i ne bi trebao imati problema s algama
Citat: sašo2 ancistrusa na 180 za alge je malo,idi po planu na 5kom,pogotovo maleni su jako korisni,kad porastu uzmeš novu garnituru, corydorasa možeš bez pol frke uzeti 10 komkoja ti je filtracija?Veliki ancistrusi nisu bas najtrazeniji, a mislim da je krajnje nehumano uzimati ribu s namjerom da je se ubro otarasis - moj albino je narastao do pune velicine za tri mjeseca. U 200 litara imam 2 ancistrusa, desetak raznih corya i desetak otocinlusa te sam na taj nacin savrseno rijesio sve komunalno/alga probleme
pričat o neučinkovitosti ancistrusa je glupost,u svojem caymanu nisam čistio staklo iznutra već nekolko mj jer nema potrebe,o šljaki na panju ne treba ni govorit
nehumanost? naprosto radi se o tome da se ribi nađe adekvatniji životni prostorhm...da veliki ancistrusi nisu traženi...neznam odakle ti ta pomisao
albino do pune veličine za 3mj?
Citat: Renatabez problema možeš staviti 5 ancitrusa, a corya i više od 10.dodaj još kojeg sijamca ili otocinclusa i ne bi trebao imati problema s algamaAncistrusi su po pitanju algi po staklu ili drvu prilicno beskorisni i ucinkovitost im pada kako stare ( a to je par mjeseci ), corydorasu su neumorni cistaci viska hrane koja padne na dno, dok su upravo otici najkvalitetniji glodaci algi sa biljaka jer su im upravo alge osnovna prehrana - svi ostali su ipak orjentirani na isporucenu hranu.
Andrej nikako se ne slažem s tobom.valda si ih ti razmazio, odnosno navikao na tablete.moji rade bez prestanka i kamenje koje imam u akvariju je izglancano do savršenstva.dok corydorasi skupljaju sve osim otpalog lišća, tako da nemam potrebe za čestim usisavanjem
Citat:nehumanost? naprosto radi se o tome da se ribi nađe adekvatniji životni prostorhm...da veliki ancistrusi nisu traženi...neznam odakle ti ta pomisaoVrlo jednostavno - uzeo si zivotinju s obvezom da se brines o njoj, a udomljavanje i izbacivanje iz njene uobicajene sredine jer ti se vise ne svida/ne koristi svakako nije najelegantniji postupak. Citat:čuj da ne udomljavam ribu imao bih već nekoliko stotina ancistrusa u akvariju pa mi stoga nije jasna tvoja logika,usotalom ljudi često mijenjaju setup akvarija, zar bi to značilo da bi kao "odgovorni" imaoci ribe morali uzmiati novi akvarij samo da zadrže "staru" ribubez obzira što za tu ribu postoje ljudi koji će je rado primiti besplatno a ne plaćati bezobzirnim trgovcima i do 50k(za ancistrusa)
čuj da ne udomljavam ribu imao bih već nekoliko stotina ancistrusa u akvariju pa mi stoga nije jasna tvoja logika,usotalom ljudi često mijenjaju setup akvarija, zar bi to značilo da bi kao "odgovorni" imaoci ribe morali uzmiati novi akvarij samo da zadrže "staru" ribubez obzira što za tu ribu postoje ljudi koji će je rado primiti besplatno a ne plaćati bezobzirnim trgovcima i do 50k(za ancistrusa)