Ispovjedi opasnog uma
Ma sta eto ja cu priznati ko mali 3-4 godine jedne nedelje ujutro dok su se starci izlezavali u krevetu dignuo se ja i otiso sam loviti ribice " UCIO SAM RIBICE PLIVATI".
Nakon par minuta dolazi do mene stariji brat (dvije godine) koj gleda sta ja radim, i kada je vidio otrci on normalno starcima reci sta ja radim "DADO UCI PLIVATI RIBICE" kaze on mami a mama njemu ma daj nemre on uhvatiti ribice u 100 L akvariju (40-50 ribica) i tako nakon nekog vremena normalno brat je isao vise puta posjecivati i mene i mamu, mama se konacno digne i dolazi do sobe kada vidi mene a ja sa rukama u akvariju normalno cijeli mokar lovim zadnje zive ribice...
Kazu mi da sam svaku ribicu uhvatio golim rukama i ucio ih plivati tako sto sam ju ljepo stisnuo u saku i iso amo tamo po akvariju ko sa svojim brodicem u kadi..
Ucenje plivanja je bilo jako uspjesno (POBIO) sam nekih 80% stanovnika tog 100L akvarija...
Naravno nakon toga usljedila je VELIKA kazna...
Na kraju starci su se rjesili preostalih ribica i akvarija, i ja sam ostao bez ribica koje sam "ucio plivati " ali bas sam se trudio
Sa mojih deset godina uspjeli smo brat i ja nazicati starce da nam kupe akvari od 20L (sa gupijama).
Nakon tog dana pa sve do danas (imam 27 godina)eto mene u akvaristici, danas imam tri akvarija jedan od 180L i dva manja 20 i 25 L...
POUKA:
Nemojte djeci dopustiti da ribe uce plivati ...