Kolovoz 05, 2025, 08:55:14 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Govedje srce  (Posjeta: 5540 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Hary

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Govedje srce
« u: Veljača 20, 2007, 02:52:00 prijepodne »

Koliko cesto bi se trebalo davati govedje srce ribicama..? Hvala!!!

Ja!

Offline Riotstarter

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Blues power
Govedje srce
« Odgovori #1 u: Veljača 20, 2007, 11:14:00 prijepodne »

ja osobno mislim da bi ga se trebalo davati sto rjede ili cak uopce ne. iako nije masno, govede srce i ostala hrana zivotinjskog podrjetla je udugorocnom smislu stetna za ribice i trebalo bi ju izbjegavati

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Govedje srce
« Odgovori #2 u: Veljača 20, 2007, 12:26:00 poslijepodne »

čitam svugdje po netu da je to najidealnija hrana za ribice tj ne samo srce nego pomješano sa povrćem, vitaminima, želatinom itd....pa neznam baš da si u pravu
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline bobialf

• Punopravni član
Govedje srce
« Odgovori #3 u: Veljača 20, 2007, 12:36:00 poslijepodne »
hm dobra tema

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Govedje srce
« Odgovori #4 u: Veljača 20, 2007, 13:04:00 poslijepodne »

možeš 3 puta tjedno, u kombinaciji sa ostalom hranom!!! pazi kad hraniš ribe, da ne staviš previše jer lako zagadi vodu, znači malo koliko uspiju pojest dok padne na dno!!!

koje ribe misliš hranit sa goveđim srcem??

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
Govedje srce
« Odgovori #5 u: Veljača 20, 2007, 13:47:00 poslijepodne »

E pa ovako to je pitanje koje ima mnogo odgovora, iz mog osobnog iskustva mogu reći da hranim ribe (diskuse)goveđim srcem u kombinaciji sa špinatom, mrkvom, češnjakom, filetima oslića, bananom i vitaminima za ribe svaki dan i čak dva puta na dan u količini koju pojedu u roku kračem od jedne minute tako da se voda ne prlja previše, meso kao i kod ljudi tako i kod riba pomaže da ribe bolje rastu i napreduju...

Moj recept: 1 kg goveđeg srca (odstranjene žilice i mljeveno tri puta kroz mesarsku mašinu), 1 banana (zdrobljena vilicom), 1-2 mrkve (izribane), 2 rožčića češnjaka (izribana), 1 filet oslića (smrvljan), 15 listova špinata (iskuhani i isjeckani na mrvice), 50 kapi vitamina za ribe i to sve skupa dobro rukama pomješano, zatim spakirano u vrečice za pakiranje mesa u tankim slojevima kao čokolada da se kasnije lakše lomi i sve u zamrzivać...

Omjeri tih namirnica nisu strogo određeni jer je to sve prirodna hrana koja neće sigurno ribama naškoditi... barem mojima nije u zadnjih 10 godina...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline judam

• Novi član
  • *
Govedje srce
« Odgovori #6 u: Veljača 20, 2007, 13:47:00 poslijepodne »
Ja imam oskare i robijaše i hranim ih sa konjskim srcem jedamput mjesečno jer dosta zamuti vodu.
dr

Offline bobialf

• Punopravni član
Govedje srce
« Odgovori #7 u: Veljača 20, 2007, 14:58:00 poslijepodne »

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Govedje srce
« Odgovori #8 u: Veljača 20, 2007, 22:10:00 poslijepodne »

Da ja isto hranim 2 puta na dan diskace sa srcem i uopce ne muti vodu jedino sta treba cesce mijenjat vodu zbok nitrata i tih stvari

Inace imam jako slican recept samo sto ne stavljam bananu i vitamine a sljedeci put necu ni mrkvu jer ju ne zele jest i bezveze mi ostane inace stavljam i granule red parot zbok boje koje bi ribe trbale po njoj dobit i stavljam vice oslica gotovo jednako ko i srca i vise spinata i blitve a mogu i repici od kozica........sad zadnji put sam stavio i grasak ima malo zezancije dok se ljuskice ne odvoje ali ga ribe obozavaju tako da i njega preporucam
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Hary

• Punopravni član
  • **
Govedje srce
« Odgovori #9 u: Veljača 21, 2007, 01:04:00 prijepodne »
Tema me jako zanima jer kad sam prvi put ih hranio srcem,poludjeli su od dragosti. Htio sam ga prvenstveno davati zbog botia (4 macracanthus, 1 almorhae) ali mi i ostale ribice (skalari, barbusi, tetre...)jedu kao lude.Ne pravim nikakav miks nego dajem samo zamrznuto srce uz ostalu svakodnevnuhranu, negdje dva-tri puta sedmicno.
Ja!

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Govedje srce
« Odgovori #10 u: Veljača 21, 2007, 12:10:00 poslijepodne »
a ona želatina? ja imam sak hranu i čini se da su se je već zasitile ..pa bi im ubacio nesto novo (radi se o platijima, borcu i staklenim somovima)
† BLACK RAIN †

Offline Riotstarter

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Blues power
Govedje srce
« Odgovori #11 u: Veljača 21, 2007, 18:38:00 poslijepodne »

Takva je hrana dobra za mlade ribe koje se jos razvijaju ali kasnije bi je trebalo izbaciti ili barem smanjiti. Hrana zivotinjskog podrjetla je energetski dosta jaka i kontinuirano hranjenje, po mom misljenju, nije dobro za odrasle ribe jer vrlo lako mogu postati debele i bolesne.

btw. ne cini mi se nimalo logicnim da se govedim srcem hrane tetre, zivorotke ili neki patuljasti ciklidi. Ako se ribama vec daje takva hrana onda bi to trebale biti vece, prozdrljive ribe poput vecih vrsta somova i ciklida koji se i u prirodi hrane mesom.

Offline Hary

• Punopravni član
  • **
Govedje srce
« Odgovori #12 u: Veljača 22, 2007, 01:09:00 prijepodne »
Citat: Riotstarter

btw. ne cini mi se nimalo logicnim da se govedim srcem hrane tetre, zivorotke ili neki patuljasti ciklidi. Ako se ribama vec daje takva hrana onda bi to trebale biti vece, prozdrljive ribe poput vecih vrsta somova i ciklida koji se i u prirodi hrane mesom.

..govedje srce dajem zbog botia jer su mi izrasle oko 20 cm (4 komada),a druge ribe ako uspiju pokupiti nesto.
Ja!