ja se decki nebih slozio sa samo prokuhavanjem i solim ,i vezanjem i ostalim carolijama.prvo korijem bi trebao tako biti obradjenj da staoji neko izvrsno vrijeme na suncu onda ide na kuhanje pa dolazi postupak potakanje u vodu a ne u aqvu.poslije izvrsnog vramena na obradu sto znaci na skidanje kore.ta procedura zahtjeva prvise vrijemena pa ko se ne zuri samo naprijed.inace ko pozuri voda dobija zelenkastu vodu.kobi to zelio.pozdrav
Prosle godine u 11 mjesecu sam startao dva akvarija, jedan svoj, drugi kod frenda, sa panjevima loze koji su izvadjeni u 10 mjesecu. Jedan je bas mrcina, sa promjerom cca 8 cm na jednom mjestu i bilo ga je dosta tesko prokuhati, a drugi je manji, i taj je kod mene. Panjevi stvarno zestoko obradjivani: kuhanjem, cetkanjem, miniwashem i raznim pomagalima, i za ovaj svoj mogu reci da boju uopce nije pustio. Za onaj drugi ne znam tocno, jer se covjek bas ne brine za akvarij, pa je voda prljava od svacega...no, koliko sam vidio, prvih dva tri tjedna voda nije posmedjila, pa mislim da panj nije ni tamo pustio tanin.
Hocu reci da se moze panj ubaciti svjez, bez vecih problema ako se malo vise paznje posveti ciscenju!