Srpanj 30, 2025, 19:29:11 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hitna pomoć-crvene škrge  (Posjeta: 4495 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Miky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://ducyo.tk
Hitna pomoć-crvene škrge
« u: Veljača 17, 2007, 20:20:00 poslijepodne »
Pomoć što mi se dešava s ribama u zadnja dva dana gupiji i platiji su počeli ležati na dnu više nisu aktivni kao prije i škrge su im malo crvenkaste.Pomozite

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline duda

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #1 u: Veljača 17, 2007, 21:18:00 poslijepodne »
Najbolje bi bilo ako bi mogao slikati da se vidi, da nisu možda škržni paraziti. I kakvi su ti parametri vode uopče? mjenjaš li vodu? čistiš li dno? šta je s nitritima, nitratima? Ako su škržni paraziti ima naravno ljek za to, samo da nebude prekasno.

Offline briannen

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #2 u: Veljača 17, 2007, 21:32:00 poslijepodne »
nije to dobro. najvjerojatnije bakterija flexibacter columnaris ako su stvarno skrge upaljene ipogledaj imaju li sive fleke po glavi i skrgama. izmjeni 30% vode i ubaci npr. sera bactopur po uputama

Offline briannen

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #3 u: Veljača 17, 2007, 21:38:00 poslijepodne »

odgovori i na pitanja koja ti je duda postavila...jako je vazno sve sto je navela. sto se gornje bakterije tice ona djeluje ili akutno ( smrt u nekoliko sati) ili kronicno pa je riba bolesna danima tako da ako prezive do jutra imat ces vremena nesto poduzet. znam mala je utjeha

Offline Miky

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #4 u: Veljača 17, 2007, 21:48:00 poslijepodne »
Parametre ne znam jer nemam gdje kupiti testove.Vodu mijenjam i dno čistim svaka dva tjedna.Sliku ne mogu dodati jer fotić nije kod mene.Po glavi nemaju sive fleke i škrge crvenkaste.Škrge su pocrvenile još prije nekoliko dana,a tek danas su postale ovako neaktivne.A taj preparat nemam gdje kupiti.Jedino da mi netko kupi pa pošalje poštom.

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline duda

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #5 u: Veljača 17, 2007, 21:56:00 poslijepodne »
Jao bože dragi oprosti ali di ti živiš?pa šta nema zooshop nigdje? ako su škržni paraziti dobar ljek je furamor-P od Aquarium Munster ili medimor oba su ljeka ok i širokog su spektra djelovanja. Testere bi trebao imat pa moraš znati kakvi su ti parametri vode tj kakva je voda uopče u aq.

Offline bobialf

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #6 u: Veljača 18, 2007, 10:03:00 prijepodne »
Citat: duda
Jao bože dragi oprosti ali di ti živiš?pa šta nema zooshop nigdje? ako su škržni paraziti dobar ljek je furamor-P od Aquarium Munster ili medimor oba su ljeka ok i širokog su spektra djelovanja. Testere bi trebao imat pa moraš znati kakvi su ti parametri vode tj kakva je voda uopèe u aq.
pa valjda covjece nezivis na marsu.odmah se baci na lijecenje.

Offline zlatkica

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #7 u: Veljača 18, 2007, 10:17:00 prijepodne »
Ako su ti ribice legle na dno,bojim se da nemaš vremena čekati poštu...ako nikako ne možeš do lijeka probaj sa kuhinjskom soli...(rastopiš u aq.vodi malu žličicu na svakih 20 l vode). Samo to ti može uništiti biljke ako ih imaš pa bi bilo dobro bolesnike izdvojiti u karantenu...i zbog bilja i da se druge ribice ne zaraze.

Offline Miky

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #8 u: Veljača 18, 2007, 12:22:00 poslijepodne »
Probat ću to sa soli.I našao sam neki lijek pa cu probati s tim

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline duda

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #9 u: Veljača 18, 2007, 12:39:00 poslijepodne »
Ako su škržni paraziti neče tu sol pomoč to je malo opakija bolest, a miky nemoj bilo kakav ljek stavljat, npr neče ti pomoč ljek za bakterijska oboljenja ako ribe imaju parazite. Tad ti treba ljek za parazitska oboljenja ili pak ljek šireg spektra djelovanja di je i za jedno i za drugo. Nemože ribama pomoč bilo koji ljek, treba ustanovit dijagnozu dali je to uopče i stavit osdgovarajuči ljek.

Offline duda

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #10 u: Veljača 18, 2007, 12:42:00 poslijepodne »
Neznam jeli ti imaš ono hladne ribice ako da da ti skrenem pažnju na to da neki ljekovi i ako su za parazitska oboljenja stavljaju se samo tropskim ribama ne hladnovodnim. Tako da pazi koji ljek stavljaš ako imaš hladne npr generaltonic je širokog spektra dsjelovanja ali samo za tropske ribe ne hladnovodne. Dok medimor možeš i hladnim ribicama, tako da obrati bpažnju i nato kad kupuješ.

Offline Miky

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #11 u: Veljača 19, 2007, 19:36:00 poslijepodne »

Ja sam zasad stavio samo malo geomicyna(ne znam dali se točno tako piše) i ribe su malo živnule,ali su im škrge i dalje crvene.A ustanovio sam da je to flexibacter i držim toplovodne ribice.

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline duda

• Punopravni član
Hitna pomoć-crvene škrge
« Odgovori #12 u: Veljača 19, 2007, 20:18:00 poslijepodne »
Javi mi se na pp miky