Srpanj 27, 2025, 20:11:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Puntius tetrazona i sta jos?  (Posjeta: 2260 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline choa

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Puntius tetrazona i sta jos?
« u: Veljača 16, 2007, 20:54:00 poslijepodne »
evo moj prvi post na ovom forumu
pa prije svega pozdrav svim riboljubcima
već dugo godina imam jedan okrugli akvarij od 20-ak litara nisam neki znalac ali sad sam odlucio nabaviti jedan malo veci - od 80 litara
do sad sam imao molije, gupije i platiji ali u novom kvariju prije svega zelim imati
(puntius tetrazona) zelenog barbusa, i ne samo zelenog vec i ostale varijanete i pitanje je koje ribe se jos dobro slazu s njima da ih stavim...

inace mi se svidja silver shark, Black Tetra, Iodotropheus sprengerae (Rusty Cichlid) i Ramirez te NEONKE (i naravno stare ribe gupy, moly, platy ali ako bi ih barbusi pojeli onda cu ih radije poklonit susjedu da negledam zločin :)

znam da psi i mačke neidu zajedno i zato trazim jedan strucan savjet i iskustvo.

Offline žderosaurus

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Veljača 16, 2007, 21:21:00 poslijepodne »
odraslemogu zajedno ali mali gupiji ne idu ja sam imao barbuse i meni su to prekrasne ribe samo ih moraš imati jato ili će biti dosadni i naganjati ti druge ribe.
SAJONARA IZ POŽEGE

Offline choa

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Veljača 16, 2007, 21:39:00 poslijepodne »

Citat: choa
prije svega zelim imati
(puntius tetrazona) zelenog barbusa, i ne samo zelenog vec i ostale varijanete i pitanje je koje ribe se jos dobro slazu s njima da ih stavim...

inace mi se svidja silver shark, Black Tetra, Iodotropheus sprengerae (Rusty Cichlid) i Ramirez te NEONKE (i naravno stare ribe gupy, moly, platy ali ako bi ih barbusi pojeli onda cu ih radije poklonit susjedu da negledam zločin :)

prije svega mi je bitno koje od navedenih novih riba mogu kombinirati s barbusima (stare nisu toliko bitne ali ako neko misli da i stare mogu s njima onda cu ih ostaviti)

Offline aqua man

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 16, 2007, 21:43:00 poslijepodne »
silver sharka nebi ni samog trebao stavljati u aq od 80 litara jer naraste jako velik i tank bi mu trebao otprilike od 150 litara pa nadalje,a kako su meni rekli za ramireza isto tako
A za ostalo ti ne garantiram ništa jer se nikad nisam susreo sa barbusima i ostalim navedenim

Offline aqua man

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 16, 2007, 21:45:00 poslijepodne »
 I da i ovog Rusty cichlida ne dolazi u obzir da ide sa barbusima u 80 litara

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #5 u: Veljača 17, 2007, 00:07:00 prijepodne »

Citat:

prije svega mi je bitno koje od navedenih novih riba mogu kombinirati s barbusima (stare nisu toliko bitne ali ako neko misli da i stare mogu s njima onda cu ih ostaviti)

Obozavam barbue i imam po mojim akvarijima sve dostupne u ovim krajevima.
Najbitnije je da ih ima dovoljan broj i onda nece nikoga dirati jer su zauzeti sa medusobnim natjeravanjem - tetrazoni, zeleni, pentazoni, titeya...slozi ih barem desetak komada ( npr. 5 zelenih, 5 tigrica ) i imati ces prekrasan prizor, a oni se se zabavljati medusobno :)

Jedino pokusaj izbjeci rosy barb posto poprilicno narastu, a iznimno su agresivni.

Offline choa

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Veljača 18, 2007, 21:32:00 poslijepodne »
eo hvala na savjetima... za pocetak cu onda malo vise barbusa uzet pa cu vidjet sto cu ubacivat..

sharka moram imat - samo kad poraste prebacit cu ga susjedu on ima veci akvarij...
pozdrav sivama