Kolovoz 09, 2025, 22:11:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Prva pitanja o akvarijima  (Posjeta: 5374 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Prva pitanja o akvarijima
« Odgovori #25 u: Veljača 21, 2007, 14:21:00 poslijepodne »

bilje ako ne sadiš, vežeš tamnim koncem, brzo ga prekriju algice, pa se ne vidi (iskustvo starijih akvarista)....

znam da ćeš se prilično istrošiti sad na bilje, ali svakako razmisli o pumpi za zrak...ima ih dosta jeftinih, nisu neznam kaj, ali niti skupe ne daju puno više...pa za početak nije ni to loše...ne može ti biti viška....podizanje filtera zasigurno nije trajno rješenje

Offline zlatkica

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Veljača 21, 2007, 15:38:00 poslijepodne »

Ili još bolje...veži flaksom...konac hoæe istruliti...
Edited by: zlatkica

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Veljača 21, 2007, 18:54:00 poslijepodne »
Kolegica zlatkica dobro veli, veži ako imaš flaksa jer konac truli pa biljka dođe na površinu. Ako nemaš flaksa a čuj onda koncem ali ga poduplaj da bude čvršće. Biljke svakako dezinficiraj, jer s biljem možeš donijet bolest u aq i time zarazit svoje ribe. Sredstvo za dezinfekciju možeš kupit u zooshopu ili hipermangan u apoteci. I time dezinficirat bilje. Anubiase imaš više vrsta i možeš ga vezat za panj koji prokuhaš ma nekih 1-2 ili kamen svejedno. Od panja ti može voda bit malo žučkasta u aq no ne brini to je normalno i s vremenom prođe ine škodi ribama. Ako ti ribe idu odmah u aq jer nema druge onda svakako staviti sera nitrivec ili cycle pozitivne bakterije da ubrza cikliranje. Šta nađeš ili nitrivec ili cycle, ja bih ti svakako preporučila jedan od tih proizvoda da kupiš. Zračna pumpa obavezno, kod hldnih ribica, jer daleko potrebnija nego tropskim.

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Veljača 21, 2007, 18:56:00 poslijepodne »
I kupi kad budeš u prilici usisivač za čiščenje dna tj podloge od riblje kakice.

Offline Ivan-VU

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Veljača 23, 2007, 14:19:00 poslijepodne »
Evo napokon je stigao akvarij. Jučer sam našao panj koji ide na kuhanje dan-dva, a danas idem vidjeti kakvih biljaka mogu naći,filtera i pumpi za zrak.

Offline Ivan-VU

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Veljača 23, 2007, 18:51:00 poslijepodne »

Evo bio sam u dvije prodavaonice. Malo sam se iznenadio što se tiče cijena...moj akvarij je 50l i cijene su slijedeće u Vukovaru i Osijeku:

Vukovar

Filterkoji se postavlja unutar akvarijamarke Tetra (60-100l) - 198kn, filter vanjski Aqua Clear - 250kn, Zračna pumpa - 100kn...

Osijek

Filter i zračna pumpa u jednom - 125kn, biljka anubius - 57kn.

Što vi mislite? Jel mi dovoljno uzeti ovaj filter i pumpu u jednom za 125kn ili davati 350kn za pojedinačno. U čemu može biti razlika ako su oboje za 50l dovoljni? Marka ili su u Vukovaru previsoke cijene?