Pozdrav svima evo formirao sam dno dole je tetrin substrat a gore je kvarcni pjesak, dva mangrova panja i dvije pecine. kako sam formirao, ovako: Stavio sam na dno pluto 4 mm, po njemu substrat 8 kg, zatim 35 kg pjeska, dva jako teska mangrova drveta i dvije jako teske pecine, Molim vas dajite svoje savjete, je li ovo pretesko, bojim se da dno ne rikne, jesam li pretjerao sa debljinom pjeska, dajite svoje savjete, ja vas budem poslusao, ovako kako sam napravio meni se svidja ali svaki vas savjet ce mi dobro doci, da li sam previse opteretio dno,
hvala Vam svima, prije sipanja vode i sadjenja biljaka zelim vase savjete , ne zelim puno da podrijesim.Hvala Vam svima
Damir
Akvarij sam slikao ssa svih strana evo pogledajte kako to izgleda
I jos nesto da Vas pitam, imam nitrivec da li da ga ubacim prilikom cikliranja iako mislim ciklirati bez riba duze vrijeme recimo oko 2 mjeseca, da li da ga ipak ubacim, i jos nesto, da li da cikliranje radim bez ribica ili ipak da ubacim koju ribicu ako ubacim koliko da ih ubacim a ako ne treba svako koliko da hranim n prazno akvarij ili je dovoljno samo jednom baciti hranu da proces pocme
Hvala

Edited by: damac