Kolovoz 21, 2025, 20:07:43 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Nadograđivanje "Bauhaus" akvarija  (Posjeta: 5490 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Nadograđivanje "Bauhaus" akvarija
« Odgovori #25 u: Veljača 17, 2007, 00:24:00 prijepodne »

Citat: Andariel
dužinu i promjera 25.4 mm, a po onoj tablici ispada da mi reflektori trebaju onda biti 54.2 cm. Andrej, koje su tvoji veličine i sječaš li se koliko su te koštali? Pakiranje je valjda po jedan reflektor, pa pokušavam izračunati koliko bi me taj pothvat koštao.

Moje neonke su 90 cm i za svaku mi je bio dovoljan jedan paket posto su unutra dva komada od tih 54 cm - preklapaju se jedna preko druge i s kopcama se drze za samu neonku. Kopce su prilicno osjetljive, ali se na svu srecu mogu i naknadno kupiti Prema svemu sudeci, tebi je dovoljan jedan paket, ali se stvarno ne mogu sjetiti cijene ( oko 100 kn ).

Citat:
A glede samih neonki, mislila sam Aqua-glo i Flora-glo, ali mi savjetujete da uzmem rađe obične neonke željenog spektra jer su one znatno jeftinije. Moje pitanje je kako odrediti željeni spektar i kako ga kupiti kod "običnih" neonki. Sori, pitanje je vjerojatno glupo, ali pomozite tehnički-retardiranoj dami u nevolji.

Ovo je moj stav pa uzmi u obzir da nemamo svi iste ukuse, ali se meni jako svida sljedece; u svim akvarijima sam koristio Arcadia Tropical ( daje zelenkasti sjaj ) i Arcadia Freshwater ( crvenkasta, biljke je vole, a ribe izgledaju fenomenalno ).
Mana doticnih lampi je da kostaju 100-120 kn/kom

Sad sam nadogradio rasvjetu s jos dvije lampe i doslo je vrijeme za kupovinu dodatnih neonki - zelio sam da mi bilje dobro napreduje ( sto je razumljivo ), da ribe dobro izgledaju i da zelenilo u prvom planu bude doslovno zeleno - najvise me nervirao jedan mali 30 litarski u kojem je obicna neonka i u kojem zeleno bilje izgleda savrseno, fenomenalon - niti blizu kao u ostalim tankovima gdje je sama rasvjeta skuplja od tog akvarija

Uglavnom - Sylvania GroLux za 40 kn me je odusevila crvenkastim tonom i ne vidim zasto bi ikad vise dao 120 kn za Arcadia Tropical - ucinak je isti.

S ovim sam rijesio crvene lampe i bilje/ribe izgledaju fenomenalno.

Sad je jos trebalo rijesiti prednji plan i uvazeni kolege su mi predlozili dvije alternative - opet uzeti Sylvaniu ali ne akvarijsku neko obicnu daylight uredsku neonku za 20 kn ( takva je vrlo vjerojatno i u ovom malom ) ili  po preporuci uvazenog kolege Krytena - Sera Daylight Briliant ( 30W, 95 kn u Tukanu ).

Uzeo sam doticnu Sera i nakon paljenja doslovno zinuo kako sada sve zajedno izgleda, apsolutno fantasticno i onako kako sam prizeljkivao.

Eto, ovo je moja vizija/teorija, ali su svakako u ponedjeljak riskirati jos 20 kn
i kupiti onu uredsku, samo da vidim kako i ta kombinacja izgleda

Offline Andariel

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Veljača 18, 2007, 10:00:00 prijepodne »
Dakle, lampu za biljke staviti odostraga, a za ribe odnapred... Možda i ja isprobam ovu tvoju kombinaciju. Jedna zlatna mi je pobijelila, a druga crna počinje narančastiti, zato smatram da je promjena osvjetljenja nužna.

Offline Andariel

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Veljača 18, 2007, 16:16:00 poslijepodne »
Upravo sam stavila u pogon Tetru i začudila se čudom. Ne čuje se ništa dok radi! Ama baš ništa. U usporedbi s njom, moja pumpa za zrak je traktor, a unutrašnji filter helikopter po količini buke koju ispuštaju.

Uglavnom, sve radi dobro. Nadam se da sam sve dobro spojila. A valjda jesam ak funkcionira bez da curi. Na početku je ritmično šištalo, ali kad sam malo protresla filter, izašao je zrak i od onda niti zvuka.

Kako sam prtljala po tome satima - što je uključivalo i čišćenje akvača, poslje sam ubacila ribicama malo hrane natopljene vitaminčekima da ne bi bilo stresnih reakcija. Tek sam tada vidla kakav je protok vode u akvaču - miješa ko vešmašina! Nije ni čudo, voda se nakon struganja algi potpuno razbistrila za dvije minute, a inače joj je trebalo par sati.

Ribice su oduševljene! Plivaju veselo gore-dolje i ukrug. Uvijek ih oduševi novitet u akvaču, a naročito ako je zabavno, pa se po mlazu možeš i voziti. Tak su se dva tjedna neprestano vozile na mjehuričima pumpe za zrak kad sam ju instalirala prije godinu dana. Ah, zlatkice!

Uglavnom, za sada sam jako zadovoljna! Za tjedan-dva sljedi promjena neonki i konačno sadnja bilja.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #28 u: Veljača 18, 2007, 16:21:00 poslijepodne »
Baš mi je drago da si zadovoljna jer je to samo jedna od vrlina Tetrinih filtera, a još mi je draže što sam te nagovorio da ga kupiš   Od lampi kupi Aqua Star i Gro Lux u Kalistu i da vidiš divote. Em su jeftine, em su dobre  

Offline Andariel

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Veljača 18, 2007, 17:11:00 poslijepodne »
Stvarno su jeftine! Zajedno bi me došle 65 kn. Sitnica. Tnx na preporuci!

Offline Andariel

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Veljača 18, 2007, 17:13:00 poslijepodne »
Ali di je taj Kalisto i imaju li oni kakav web-site?

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #31 u: Veljača 18, 2007, 17:20:00 poslijepodne »
...sve ti je na naslovnici ili ti prvoj strani Akvarij NET-a; to ti je kod nacionalne biblioteke sa južne strane  

KalistoEdited by: Irusnjak

Offline Andariel

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Veljača 18, 2007, 17:27:00 poslijepodne »
Sori, čorava sam!

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #33 u: Veljača 18, 2007, 21:55:00 poslijepodne »

Citat: Andariel
Upravo sam stavila u pogon Tetru i začudila se čudom. Ne čuje se ništa dok radi! Ama baš ništa. U usporedbi s njom, moja pumpa za zrak je traktor, a unutrašnji filter helikopter po količini buke koju ispuštaju.

Uglavnom, sve radi dobro. Nadam se da sam sve dobro spojila. A valjda jesam ak funkcionira bez da curi. Na početku je ritmično šištalo, ali kad sam malo protresla filter, izašao je zrak i od onda niti zvuka.

Super Pozeljno je da na spojeve cijevi s rasprsivacem i usisom stavis ili selne ili vezice - nisu bas najsretnije rijesili spajanje pa se nakon par ciscenja moze dogoditi da se crijevo izvuce bas u najgore vrijeme - ovako par kuna i malo strpljenja i mirno spavas Isto tako oprezno s plasticnim dijelovima ili ventilima na cijevima - vole pucati kod grubljeg baratanja.