Ooo!

Hvala puno na odgovorima, poslušat ću savijete.
Stvar je u tome da sam na početku posadila bilje, ali kako sam bila neiskusna, biljčice su mi propale. Već je prošlo godina i pol od prvog stavljanja akvača u pogon, a da ja nisam niš mijenjala. Unutra su dva ukrasna panja, podloga i ribice. Nedavno mi je umrla jedna od moje 4 zlatne ribice, pa sam odlučila okrenuti ploču i nabaviti kvalitetan filter i rasvjetu, pa mi možda i sadnja bilja upali.
Mislila sam da ću naći vremena za kompletno pražnjenje akvarija, prokuhavanje svega i ponovno postavljanje, cikliranje itd. , ali malo sam se preračunala, pa ću ga malo obnoviti bez tako velikog podviga. Je li zapravo neophodno svakih godinu dana isprazniti potpuno akvarij, ili sam ja to pogrešno čula?
Panjevi mi doduše izgledaju pomalo truli, pa pretpostavljam da njih svakako treba mijenjati u nekim periodima. Kakvo je vaše iskustvo?
Kako bilo, sauganjem dna sam već prilično iscrpila gnojšćinu koja je bila postavljena prvobitno za biljke, pa ju sad više ne mogu ovako naknadno dodati. Itako imam zlatne, pa planiram posaditi totalno nezahtjevne vrste bilja za koje se nadam da će biti dovoljna nadohrana u tableticama i tekuće gnojivo.
Vidjela sam da je dobro u početnom periodu puštanja vanjskog filtera u pogon pustiti da paralelno radi i unutrašnji. Pretpostavljam da mi je najpametnije najprije kupiti taj filter i čekati koji tjedan da se cijela stvar malo bolje zaciklira (jer sam promjenila dosta velilku količinu vode u par dana dok mi je umrla ova ribica), a tek potom saditi biljčice. Da li da u tim prvim danima stavim i ugljen, a kasnije ga izvadim? Do sada je ugljen bio stalno u akvariju, jer nemam biljaka. Ili da novi filter, rasvjetu i biljke uvedem zajedno kao da je prvo postavljanje akvarija? (tu bi mi moglo pofaliti love za sve to odjedamput) Nadam se da ribice mogu u tom periodu ostati u akvariju.
Ima li još konstruktivnih prijedloga glede poboljšavanja opreme i općenito stanja u akvariju?