Srpanj 18, 2025, 12:02:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zlatne ribice od A do Z!  (Posjeta: 34482 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #150 u: Veljača 22, 2007, 09:20:00 prijepodne »

E, zaboravih, Andariel...upali im slobodno svjetlo, ne duže od 8 sati na dan, i tad im daj papati...ugljen još ne, neka lijek pomalo još djeluje...kad završi liječenje, tad stavi ugljen da sve pročisti....

a maca ti je savršena...kakva pomoć....moj krampus bi najradije umro od ljubomore kad prčkamo po akvariju, onda ga digneš, on gleda i oblizuje se...prasacEdited by: babyboom

Offline Andariel

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #151 u: Veljača 22, 2007, 09:24:00 prijepodne »
Tnx, you're a lifesaver!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #152 u: Veljača 22, 2007, 10:12:00 prijepodne »

Nemoj još zahvaljivati, postao sam praznovjeran otkako imam zoološki ..., znači oduvijek! Držimo fige i na nogama i na rukama da ti uspije liječenje!!!!!

Offline Andariel

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #153 u: Veljača 22, 2007, 11:35:00 prijepodne »
Upravo sam završila mijenjanje vodice i dala im papati. Napokon! Ljudi dragi, da ste samo vidjeli kako su navalili! Dala sam im malo manje nego obično da se baš ne prenajedu na prazan trbušćić. Navečer će tek biti poslastica - grašak i o-nip tabletica! Mljac! Baalek je papao kao nikada u životu i vjerujem da se sad stvarno najeo. Okeco i dalje ima podljev, ali s podljevima ipak treba neko vrijeme da se povuku. Lećica preko okeka se ipak vidno razbistrila. Nadam se da će svaki dan biti sve bolje i bolje vijesti. ... sad ja moram paziti da ne ureknem, jer čini se da praznovjerje i hrpa ljubimaca moraju ići zajedno. Stalno je nekome nešto i stalno neki novi šok, pa čovjek mora biti na sve spreman.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #154 u: Veljača 22, 2007, 12:08:00 poslijepodne »

i za Baaleka!!!

Držimo palce da i dalje nastavi ozdravljati i fino papati!!

A kako su ostali? E, skoro zaboravih pitati: jel im usitniš grašak kad im daješ ili kako?

Offline zlatkica

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #155 u: Veljača 22, 2007, 13:35:00 poslijepodne »
i za Andariel i za Baaleka...
Marijana i Vjeko... mala je medena...
a franco...takvu krasnu ribicu već dugo nisam vidjela...kako ja volim ribice sa zgužvanim njuškama...sva se raskeljim...
i babyboom...grašak se guli i reže na kockice...(šapnula mi andariel )

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #156 u: Veljača 22, 2007, 13:42:00 poslijepodne »

Zlatkica, baš ti hvala na informaciji! a jel se stvarno reže grašak? koliko velike kockice?...ta, moram biti informiran....

naime, moj dlakavi primjerak ribe (čitaj prase), više voli na krupno, pa onda žvače li ga žvače, ko da si mu dao bedrenu kost od krave.... (administratori, ovu rečenicu niste vidjeli)

kako tvoj riblji "ljubavnik"?

Edited by: babyboom

Offline Marijana&Vjeko

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #157 u: Veljača 22, 2007, 13:44:00 poslijepodne »
Da se vratimo na ribe... Što se tiče hrane ja svojim karasima, koji su vani u ribnjaku,dajem dosta biljne hrane i to radim sam. Uzmem sleđene biže (čitaj grašak) i onda ga fino sameljem. Tako isto radim i sa goveđim srcem kojem najprije izdvojim žilice i masnoću. Dodajem im i hranu koja je bogata astaksanitina, koje daje poticaj za mrijest. Ribe su mi stare oko 6-7 mjeseci. Baš me zanima kolike će izaći
ZADAR

Offline zlatkica

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #158 u: Veljača 22, 2007, 13:51:00 poslijepodne »
Riblji Don Juan je super...malo prije virnula,i naravno...cure ganja...
I Marijana i Vjeko..jel taj grašak skuhan pa smrznut ili samo smrznut pa mljeven?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #159 u: Veljača 22, 2007, 13:52:00 poslijepodne »

Da, kad ih možeš držati vani u ribnjaku (bit će oooogromne!), ali kažu mi iskusniji akvaristi da govedsko srce ne preporučaju davati zlatnima u akvariju!

A ja grašak i dobro pofurim (jadni naš Hrvatski jezik), pa onda vilicom usitnim, no poslije smeća u akvariju koliko voliš, jer moja razmažena ekipa pljucka što im ne paše - .

Offline Marijana&Vjeko

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #160 u: Veljača 22, 2007, 13:59:00 poslijepodne »

Biži su sirove, srce je sirovo. Babyboom ja sam srce davao skalarima ,ramsima, i ostalim ciklidima koje sam mrijestio.. Nedajem im stalno srce, već jednom sedmično, onako za promjenu Sa srcem sam poticao na mrijest i neonke(innesi)

ZADAR

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #161 u: Veljača 22, 2007, 14:05:00 poslijepodne »

Super, znači da imaš dobro iskustvo s govedskim srcem! Možda se odlučim i probam,uostalom ima kod mene još gladnih usta koja će ga pojesti...

Ne misliš li da ne bi bilo loše malo pofurit grašak, da omekša ovojnica, radi lakše probave, a i malo ga dezinficiraš...tko zna gdje je sve bio (osim ako nemaš svoj vlastiti uzgoj)...

Offline Andariel

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #162 u: Veljača 22, 2007, 15:40:00 poslijepodne »
Ja grašak skuham, ogulim kožicu s njega i onda ga s nožićem na čim manje komadiće, ali ga pokušam ne potpuno zdrobiti da mi ne zmaže vodu kad ga ubacim. Uvijek se bojim da komadići ne budu preveliki, da se pohlepnice ne zagute s komadom. Znate da se Durkaču prije tri dana skoro to dogodilo s O-nip tableticom? Uspio je odljepiti sa stakla četvrtinu tabletice i progutati u komadu! Tri minute je zijevao na prazno i pokušavao to izbaciti iz sebe dok se nije razdrobila na sitnije komadiće. Onda ju je do kraja progutao i nastavio jesti jednako hlapljivim tempom!

Evo, baš gledam sad Baaleka kako kaka. Nisam ga vidjela da kaka već per mjeseci, jer je stvarno mizerno jeo. Ali gladušek će sada nadam se sve nadoknaditi. S drugim ribicama je sve super. Andarielčica ljepotica je isto dobro raspoložena, a Durkač se zapravo uopće nije dao pokolebati ni ovom glađu koja je vladala zadnja dva dana. Ja upalim svjetlo - a dno čisto ko suza! Durkač je sve premetao i prekopao u potrazi za zaostalim komadićima hrane, tako da se čovjek sam snašao.

Offline zlatkica

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #163 u: Veljača 22, 2007, 17:29:00 poslijepodne »
Ma ne budu se zagutili...moja Zlatkica je znala utrpati u ustašca veliki komad iz mixpura i žvakat ga po pola sata...i kad malo zine ak koja mrvica ode iz usta odmah hop za njom ...
Kada sam prvi puta davala tabletu nakon što su stigle pajčolanke,namjerno sam je iskidala na više djelova da i one stignu do nje i Nemo čapio u usta komadinu malo manju od pola tablete i zbrisao u čošak i preživao...ne znam kako tvoji ali moji kad nanjuše tableticu postanu neuračunljivi...

Offline duda

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #164 u: Veljača 22, 2007, 17:50:00 poslijepodne »
Boooooooooooože mili, pa ovdje se cjela polemika razvilačak ste dogurali do 9 stranicepa tu ima i pasa i mačaka

Offline Andariel

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #165 u: Veljača 23, 2007, 08:19:00 prijepodne »
Malo smo se zalaufali...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #166 u: Veljača 23, 2007, 09:06:00 prijepodne »

Grašak i ja dajem kao Andariel, ali molji prasci pljuckaju kožice van, pa onda Pamina pokupi, ako joj se da....

A Jozo zna biti tako proždrljiv, naročito kad im dam pofurenu salatu ili špinat, tad toliko jede da istovremeno kaki isto to jer ne stigne probaviti...

Zlatkica, tvoja ekipa očito ima sličan ukus mojima, vidjet ćete na slikicama, stavio sam im tabletice na staklo...a na njima...

A to što smo se se zalaufali je samo dobro...dok nam administratori ne dadu podforum...

A slike mooožda uspijem večeras staviti, jer moj najdraži i jedini tata na svijetu jeste donio kabel...ali...ajd pogodite, jel pravi ili krivi...možete tri puta pogađat!...valjda večeras uspije donijeti pravi...

Zaboravih pitati...kako je Baalekovo okeco?

Offline Andariel

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #167 u: Veljača 23, 2007, 10:26:00 prijepodne »
Još je naokolo crveno. Ujutro je bio zgureni u čoškecu kraj filtera, baš mi ga je bilo žao, jer obično preferira veseliji čoškec. Onda sam im dala graška i onda se zainteresirao. Papao je par minuta, ali ga je onda Andariel najurila. Onda se postavio u drugi čoškec, pa sam mu odlučila ubaciti još lističa na površinu. Pa je malo njih papao i tak. Nadam se da se napapao.

Durkač i Andariel još ruju po pijesku za graškom, a Baalek stoji u svom omiljenom čoškecu nasuprot filtera. Miš mali. Sigurno se crvenilo neće povuči još bar tjedan dana, jer tako je to s podljevima. U utorak ide zadnja doza medimora. Mama i ja smo razmišljale i mislimo si da je moguće da si je okeko mehanički ozlijedio, jer sam mu dan prije u taj njegov omiljeni čoškec nasuprot unutrašnjeg filtera postavila cijev novog vanjskog filtera. Možda se zavukao iza cijevi za hranicom, pa se malo zaglavio i tako si ozlijedio okeko? Opet mislim da je dobra stvar da sam stavila u vodu sol i medimor, taman da je i mehanička ozlijeda, jer se na takve rane lako nasade dodatne bakterije, a i ovo će ubrzati proces zarastanja. Cijevi sam jučer izvadila. Šteta što ne možemo pitati Baaleka što se stvarno dogodilo.

A zašto voli visiti pri površini u čoškecu, to nemam pojma, ali tako je već duže vrijeme, otprilike od kad slabije jede. On naime pokaže interes za hranicu i pliva za njom, ali većinu komadića koju uhvati ponovno pljune. Također, taj ga interes pusti puno prije nego Durkača i Andariel, koji još po sat-dva pretražuju dno za zaostalim komadićima. Baalek nakon 5 minuta hranjenja, odnosno pljuckanja, opet ode u svoj čoškec i tak je već par mjeseci. Mislim si da mu fale prave biljčice. Možda bi ga to razveselilo...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #168 u: Veljača 23, 2007, 11:08:00 prijepodne »

Jesi mu probala dati, ali mora biti jako dobro pofuren, list salate il špinata? Velikim krampusima daj posebno, a njemu malo usitni u njegov čoškić.

Moji to obožavaju i papaju ko blesavi, nastane opći rusvaj u akvariju...Uostalom, probaj mu kupiti i neku mekšu biljkicu koju može uništiti (opet krampusima daj jednu, a drugu njemu u prostor gdje se on kreće...

Ako mu je još podljev tu, onda je vjerojatno mehanički ozlijedio okeco...možda da još nakon provedenog liječenja, kad promijeniš dio vode i staviš aktivni ugljen da to sve počisti...jedno vrijeme radiš malo jaču koncentraciju soli (ne previše)...ja stalno stavljam sol (pazi, morsku!)...ona dobro dezinficira, pa tako djeluje preventivno...

Stvarno ne znam što bi više mogla poduzeti...jedino još terapiju baktopurom...ali nemoj s time žuriti...pričekaj najmanje desetak dana.... I:

Offline duda

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #169 u: Veljača 23, 2007, 17:36:00 poslijepodne »
Ljudi jeste li to dobili podforum za hladnovodne bibice?

Offline ija18

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #170 u: Veljača 23, 2007, 17:44:00 poslijepodne »
Dobili smo podforum...

Offline duda

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #171 u: Veljača 23, 2007, 17:55:00 poslijepodne »
Svaka čast i naravno sve pohvale ljudima koji su to omogučili!"Thumbshttps://www.akvarij.net/forum/smileys/smiley

Offline Andariel

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #172 u: Veljača 23, 2007, 18:17:00 poslijepodne »

Citat: babyboom

Stvarno ne znam što bi više mogla poduzeti...jedino još terapiju baktopurom...ali nemoj s time žuriti...prièekaj najmanje desetak dana.... I:

Stavila sam sol u akvač. I moje ribice dobro reagiraju na sol. Ne znam zašto bih još stavljala i bactopur, nije li medimor šireg spektra i općenito bolji? Osim toga, aplikacija mu traje tjedan dana, danas je tek četvrti. U utorak po uputstvu ide još jedna puna doza, vjerujem da bi to trebalo riješiti stvar. Kud još onda i bactopur! Dosta mi je kemije... Želim čim prije posaditi biljkice. Dobra ideja za špinat i biljku za popapati.

Dobra je vijest da se ipak čini danas da je podljev mrvicu manji, a okeko još mrvicu bistrije. Dosta mi je kemije Želim čim prije posaditi biljkice. Super ideja za špinat i biljku za popapati. Kak to misliš pofuriti - staviti na koju minutu u vruću vodu, jel?

I na kraju tehničko pitanje.. zašto se tema riječne ribe i zlatne ribice ne presele u hladnovodne ribe podforum? Radi li se na tome ili bih to trebala za zlatne ribice napraviti ja koja sam otvorila topic?

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #173 u: Veljača 23, 2007, 19:17:00 poslijepodne »

ne preseliti ovo!

Otvarajte pojedine teme za pojedine slučajeve , ovu je raspravu bilo NEMOGUCE pratiti!!!!
u oblacima

Offline Andariel

• Punopravni član
Zlatne ribice od A do Z!
« Odgovori #174 u: Veljača 23, 2007, 19:46:00 poslijepodne »
Shvatili smo, ivanka.