Još je naokolo crveno. Ujutro je bio zgureni u čoškecu kraj filtera, baš mi ga je bilo žao, jer obično preferira veseliji čoškec. Onda sam im dala graška i onda se zainteresirao. Papao je par minuta, ali ga je onda Andariel najurila. Onda se postavio u drugi čoškec, pa sam mu odlučila ubaciti još lističa na površinu. Pa je malo njih papao i tak. Nadam se da se napapao.

Durkač i Andariel još ruju po pijesku za graškom, a Baalek stoji u svom omiljenom čoškecu nasuprot filtera. Miš mali. Sigurno se crvenilo neće povuči još bar tjedan dana, jer tako je to s podljevima. U utorak ide zadnja doza medimora. Mama i ja smo razmišljale i mislimo si da je moguće da si je okeko mehanički ozlijedio, jer sam mu dan prije u taj njegov omiljeni čoškec nasuprot unutrašnjeg filtera postavila cijev novog vanjskog filtera. Možda se zavukao iza cijevi za hranicom, pa se malo zaglavio i tako si ozlijedio okeko? Opet mislim da je dobra stvar da sam stavila u vodu sol i medimor, taman da je i mehanička ozlijeda, jer se na takve rane lako nasade dodatne bakterije, a i ovo će ubrzati proces zarastanja. Cijevi sam jučer izvadila. Šteta što ne možemo pitati Baaleka što se stvarno dogodilo.

A zašto voli visiti pri površini u čoškecu, to nemam pojma, ali tako je već duže vrijeme, otprilike od kad slabije jede. On naime pokaže interes za hranicu i pliva za njom, ali većinu komadića koju uhvati ponovno pljune. Također, taj ga interes pusti puno prije nego Durkača i Andariel, koji još po sat-dva pretražuju dno za zaostalim komadićima. Baalek nakon 5 minuta hranjenja, odnosno pljuckanja, opet ode u svoj čoškec i tak je već par mjeseci. Mislim si da mu fale prave biljčice. Možda bi ga to razveselilo...