Srpanj 28, 2025, 20:30:47 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: bicolor  (Posjeta: 1681 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tondo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
bicolor
« u: Veljača 11, 2007, 22:54:00 poslijepodne »
pozdrav svima! zanima me da li je bikolor inace agresivna riba il je samo moj takav? Naime imam u akv. od 60 l tetre, gupije', corydorase i 1 bikolora koji je dosta agresivan prema ostalim ribama ali samo tijekom hranjenja riba. pa ko ima iskustva nek odgovori. Hvala!

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
bicolor
« Odgovori #1 u: Veljača 11, 2007, 23:14:00 poslijepodne »

koliko znam, on je po prirodi agresivna riba. pogotov prema svojoj vrsti, a i prema drugima ribama!

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
bicolor
« Odgovori #2 u: Veljača 11, 2007, 23:40:00 poslijepodne »
To je teritorijalna riba i stime agresivna ako se neka riba "mota" po njegovom teritoriju. 60 lit je definitivno premala litraža za tu ribu. Najmanja litraža za njega bi bila 200 litara a idealna 300 litara.
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
bicolor
« Odgovori #3 u: Veljača 12, 2007, 00:23:00 prijepodne »
"the complete encyclopiedia of aquarium fish and fishcare" veli da su bicolori pravi negativci u zajedničkom akvariju....a iz mog iskustva sa njima, moram reći da su bili poprilično agresivni, ono što njuška veli, njih treba staviti sa večim ribama koje se mogu brinuti za sebe...veće ribe, veća litraža.....
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline lgospod

• Punopravni član
  • **
bicolor
« Odgovori #4 u: Veljača 12, 2007, 02:00:00 prijepodne »
Definitivno agresivna riba. samo nije mi jasna jedna stvar. U nekoliko prirucnika o akvaristici kod bicolora stoji kako je drustvena riba koja podnosi odlicno ostale ribe i da je uz to drustvena. Mora daje autorima palo nesto na glavu.
luka

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
bicolor
« Odgovori #5 u: Veljača 12, 2007, 11:57:00 prijepodne »

Citat: lgospod
Definitivno agresivna riba. samo nije mi jasna jedna stvar. U nekoliko prirucnika o akvaristici kod bicolora stoji kako je drustvena riba koja podnosi odlicno ostale ribe i da je uz to drustvena. Mora daje autorima palo nesto na glavu.

Vjerojatno ako se osjeca sigurnim jer posjeduje veliki teritorij u koji drustvo ne zalazi

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
bicolor
« Odgovori #6 u: Veljača 12, 2007, 15:47:00 poslijepodne »
diskutabilno.. ja sma ga imao u 240 l i jedino koga nije volio bio je ajmoner.. njega je staaaaalno ganjao.. i dizao je uzasan nered .. pa sam ga poklonio....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
bicolor
« Odgovori #7 u: Veljača 12, 2007, 19:55:00 poslijepodne »

Dobro došao na forum

Možemo reći da je bikolor poprilično agresivan i rijetki su slučajevi da on nikoga ne dira u akvariju u principu treba mu prostora da bi bio dobar tj da nikoga ne naganjava, inače je jako dobar i aktivan čistač algi kao i ostali njemu slični npr. flyin fox, siamensis itd...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline ija18

• Punopravni član
bicolor
« Odgovori #8 u: Veljača 12, 2007, 20:20:00 poslijepodne »
Slazem se bikolor je agresivna riba..bar meni je ubio 3 ribice s tim sto im je pocupao sve peraje a zatim ih po tijelu cupkao...

Offline tondo

• Novi član
  • *
bicolor
« Odgovori #9 u: Veljača 12, 2007, 22:20:00 poslijepodne »
OK! puno ste mi pomogli u odluci da ga poklonim nekome sa vecim akvarijem.

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
bicolor
« Odgovori #10 u: Veljača 12, 2007, 22:48:00 poslijepodne »

dobra odluka!!!

zaboravio sam napisat.

moj prijatej ga ima sa meeki-jima, sajicama i još nekoliko ciklida iz srednje amerike u aq od 250 l , i zna se zakačit sa odraslim meekijem, pa ti onda sve govori koliko je hrabar, prgav i agresivan!!!

Offline rkova117

• Novi član
  • *
bicolor
« Odgovori #11 u: Veljača 12, 2007, 23:39:00 poslijepodne »
koje ribe smiju biti sa borcem i koliko boraca mužjaka može biti u akvariju ako je akvarij dosta velik
Ribolovac-Karlovac

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
bicolor
« Odgovori #12 u: Veljača 12, 2007, 23:59:00 poslijepodne »

Citat: rkova117
koje ribe smiju biti sa borcem i koliko boraca mužjaka može biti u akvariju ako je akvarij dosta velik

Sa sijamskim borcem ? Samo jedan muzjak i po mogucnosti bez ribica s raskosnim repovima ( npr. muzjaci gupya ) jer bi ih mogao precipirati kao drugo borca, a onda sljedi cerupanje i proganjanje do smrti.

Offline korni

• Punopravni član
bicolor
« Odgovori #13 u: Veljača 13, 2007, 01:09:00 prijepodne »

bikolori su teritorijalni, naganjaju sve pripadnike svoje vrste, sve ribe koje su im po obliku ili po boji tijela slicne. traze puno vode, bilja i rupa za skrivanje. odlicni su cistaci algi i rade neumorno. zbog naravi bi bili prikladnijiu ciklidnom akvariju iako sam ihuvijek drzao u zajednickom dok ne bi postigli odredjenu velicinu. kad narastu pocinju sa svojim sumanutim proganjanjem ostalih riba.

utjesno je to sto ipak ne ubijaju druge ribe jer nemaju zube vec samo jaka usta za cupkanje. tako da nece biti velike stete od trke i sukoba, ali nije to lijepo za gledati jer ometa druge ribe pri hranjenju i ostalim poslovima pa od tog stresa stradavaju prije negoli od ozljeda.

inace moji doma obozavaju bikolore jer su zanimljive, lijepe i vrijedne ribedok ne odrastu. uvijek cemo htjeti imati po jednog malog bikica. nedavno sam se rijesio jednog jos mladog ali odraslog, a sad vec gledam kako bih si nabavio novog, malenog.

sijamski borac ide po jedan u akvarij bez obzira na velicinu akvarija, jer kad se jednom susretne sa suparnikom slijedi borba na smrt.
Zagreb