Srpanj 13, 2025, 07:21:05 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: peraja borca  (Posjeta: 3670 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ozzy osbourne

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
peraja borca
« u: Veljača 10, 2007, 16:13:00 poslijepodne »
sredio sam biljni aq i imam borca unutra kojemu je rep pukao, jel može to biti od stresa od prijevoza?
jel to sve ok, jer je malom platyju zarastao!

† BLACK RAIN †

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
peraja borca
« Odgovori #1 u: Veljača 10, 2007, 16:38:00 poslijepodne »

možda mu se rep oštetio kad su ga hvatali u pet shopu, iliprilikom transporta, mada može biti u povečana količina no2 i no3 u pitanju.

ako si ga nedavno donio u aq, tj. friško je kupljen, onda je najvjerojatnije zbog transporta i hvatanja. trebalo bi samo zarast ubrzo.

neznam kako da ti pomognem uz ovako malo info!

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #2 u: Veljača 10, 2007, 16:56:00 poslijepodne »
hvala svejedno, a kako da provjerim no2 i no3 nije vrag da moram kupiti one testove, preskupi su mi trenutačno.
† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #3 u: Veljača 10, 2007, 19:13:00 poslijepodne »
Ozzy ako su ti ostale ribe ok, ako se normalno ponašaju kaoi dosad onda je s vodom vjerovatno ok. Prati malo ponašanje svojih riba i repič borca. A možeš i promjenit dio vode u aq neče štetit samo koristit. I nakon promjenjene vode dodaj malo ako imaš nitriveca. I kontroliraj taj repič da ne dođe do plijesni ili kakvog drugog oboljenja.

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
peraja borca
« Odgovori #4 u: Veljača 11, 2007, 12:25:00 poslijepodne »

Citat: ozzy osbourne
sredio sam biljni aq i imam borca unutra kojemu je rep pukao, jel može to biti od stresa od prijevoza?
jel to sve ok, jer je malom platyju zarastao!

Poštovani Ozzy,

Jedna slika tisuæu rijeèi, bilo bi lakše.Ima li još nekih ribica u tom tanku?Koliko je otprilike star taj betaè?

Kod transporta nije iskljuèeno ako su mrežice za hvatanje od poliamida, onako kruæe.

Algar se vrlo èesto zalijeæe,ako ga imate!

Nakon sazrijevanja i starosti od cca 6 mjeseci, repna peraja se razdvajaju,ali i ostala i stvaraju se pod starost perlice na njihovim krajevima.Ako je ošteæenje, veæe a on vrlo mlad ima sve izglede da se taj dio sam obnovi.Kao nakon borba??????-koje su zabranjene!!!!!!!!!

Kolegica je dala dobru opasku,ako je razrez pre velik i ošteæenje, u zavisnosti od kvalitete vode, može doæi do napada plijesni na tom dijelu.

Lijepi pozdrav, i nadamo se da je problem privremene prirode!Edited by: kolonelo sipica
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #5 u: Veljača 11, 2007, 12:58:00 poslijepodne »
puno hvala na odgovorima, starost zbilja ne znam, od algojeda imam sijamca ali nisma vidio da se love. promijenit cu malo vode kako kazete pa cu vidjeti. ne bih nikako zelio da ugine prvo zbog njega a drugo to je najljepsi borac kojeg sam ja ikada vidio, pogledajte samo te boje i ovu "krv" sta mu se slijeva niz peraja dolje... nevjerojatan je!
hoće mu bit dosta 2 ženke (hoće li ih izmučiti toliko da postoji mogućnost da uginu?)
evo tu se vide ranice

† BLACK RAIN †

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
peraja borca
« Odgovori #6 u: Veljača 12, 2007, 10:05:00 prijepodne »
ozzy samo trpaj ženke bez straha a borci iz pet shopova su ti uvijek upitni koliko će živjeti.......ja sam dobio 4 mlada i miran sam zasada dok ne narastu, to ti je najsigurnije a koliko vidim ovome borcu ništa ne fali..ah da i kupi easy balance nekih 38 kn, i nebrini za otrove u vodi i vrijednosti jer će ti taj preparat dovesti sve u normalu.....
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #7 u: Veljača 12, 2007, 14:45:00 poslijepodne »
ok, hvala, pa on je zaista super ..pliva, jede, ono, sve 5, jedino ta peraja..al bit ce bolje! tnx
† BLACK RAIN †

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #8 u: Veljača 12, 2007, 22:27:00 poslijepodne »

ok, hvala, pa on je zaista super ..pliva, jede, ono, sve 5, jedino ta peraja..al bit ce bolje! tnx

Kolega Ozzy,

Tipično za napad algojeda_naš sud!!!!Sljedeća faza: ako je algojed velik kao i betta, držite zatvoren poklopac, mogli bi naći (algojeda) na podu.Betta mužjak, trpjeti će još malo, ali ne vjerujem vječno, ili će doći do konačnog obračuna.Pretpostavljam, da algojedu smetaju prekrasne peraje, ako imate plutajućeg bilja,stavite ga,podijelit će sektore.Sijamac dno, betta površinu!I vjerovatno je algojed zreo za parenje, pa "mu se malo poremetilo".Kad uselite ženke bette, onda ćete vidjeti napad ženki bette na sijamca,ako nastavi čudno ponašanje.

Druga varijanta je: Da možda nemate skalare? Kada su manji, došuljaju se do bette i ugrizaju ga za vrhove najvećih peraja.Kad su veći, on se i sam skloni, mada nije uopće poželjno držati bette sa velikim skalarima.Betta ima srce, ali ako je ovo "KING KONG", David-protiv Golijata????????

Veselimo se sretnom ishodu!

Offline rkova117

• Novi član
  • *
peraja borca
« Odgovori #9 u: Veljača 12, 2007, 23:03:00 poslijepodne »

Javljam se prvi puta i svima puno pozdrava!! Nekad sam imao 50 litarski akvarij i dosta ribica u njemu,ali Borci-Bette su mi najdraže ribice. Danas sam zalutao u trgovinu sa akvarijima,onako da razgledam i da se opustim,dogodilo se suprotno! Zapalio sam se za akvarij tj. da ponovo krećem sa tim hobijem. Već par sati proučavam što pišete i savjetujete,printam neke stranice i tako to skupljam podatke. Zanima me dal imate neke prijedloge za veličinu akvarija,dal da ga radim sam?? I dal imate potomke od Boraca?
Ribolovac-Karlovac

Offline exodus

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #10 u: Veljača 13, 2007, 11:36:00 prijepodne »
Citat: rkova117

Zanima me dal imate neke prijedloge za veličinu akvarija,dal da ga radim sam??

Što veči to bolje,nemoj ispod 100l....ako ćeš raditi sam onda ćeš proči nešto jeftinije,normalno ako imaš volje i znanja
Vk

Offline franco9200

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #11 u: Veljača 13, 2007, 11:42:00 prijepodne »
Citat: exodus
Citat: rkova117

Zanima me dal imate neke prijedloge za veličinu akvarija,dal da ga radim sam??

Što veči to bolje,nemoj ispod 100l....ako ćeš raditi sam onda ćeš proči nešto jeftinije,normalno ako imaš volje i znanja

dečki malo Vam je tema off topic.......
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline franco9200

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #12 u: Veljača 13, 2007, 11:44:00 prijepodne »
ozzy moj borac je pola peraje odbacio tj pola mu je puklo i činilo se kao da ima novu peraju, nesekiraj se neće mu ništa biti....
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #13 u: Veljača 13, 2007, 15:24:00 poslijepodne »
cini mi se da na vrhovima tih..repova se stvaraju kao neke bijele točkice da nije plijesan? možda paničarim ali ta me riba toliko očarala da je nikako ne želim izgubiti!!!!
što da radim ako je plijesan?
jel normalno da borac ponekad "prilegne" na dno?

† BLACK RAIN †

Offline franco9200

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #14 u: Veljača 13, 2007, 15:26:00 poslijepodne »

hm hm moja 2 koja su krepala su isto tako prilijegali na dno jedno vrijeme, po meni baš nije normalno da riba legne...
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #15 u: Veljača 13, 2007, 22:03:00 poslijepodne »
sto je ovo? koji je tu ph?
možda je to razlog nista mi drugo ne pada na pamet....

† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #16 u: Veljača 13, 2007, 22:20:00 poslijepodne »
ozzy 5ml vode akvarijske stavi i 4 kapi sera te tekučine od sere. To promučkati i skini poklopčič i onda odozgora pogledaj boju koja je najbliža boji s tablice. Ajd ponovi to ali operi epruveticu i ponovi postupak ovako kako sam ti napisala i kad promučkaš skni poklopac i vidi boju

Offline duda

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #17 u: Veljača 13, 2007, 22:21:00 poslijepodne »
Ova boja je dosta zelena i nije mi slična ni jednoj boji s tabele, nesmije dugo tako stajat jer onda promjeni boju ozzy ajd ponovo pa javi

Offline duda

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #18 u: Veljača 13, 2007, 22:26:00 poslijepodne »
I jesi učinio ono s povečalom?

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #19 u: Veljača 13, 2007, 23:05:00 poslijepodne »

gledsao sam ga i sve je ok osim sto su mu se peraja sljepila da tako kazem... jel to normalno? mislim zbilja ne vidim nista drugo...sad ovo s perajom možda i izmišljam hehe

ph daje istu boju i po meni je to između 7,0-7,5

† BLACK RAIN †

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #20 u: Veljača 13, 2007, 23:15:00 poslijepodne »

cini mi se da na vrhovima tih..repova se stvaraju kao neke bijele toèkice da nije plijesan? možda panièarim ali ta me riba toliko oèarala da je nikako ne želim izgubiti!!!!
što da radim ako je plijesan?
jel normalno da borac ponekad "prilegne" na dno?

Kolega Ozzy,

Na vrhovima peraja se mogu stvarati male perlice, kada je betta već jako star cca 1,5 godina.Ako mislite da je plijesan, METYLEN BLUE, RMC par kapi ili slični preparat drugih proizvođača.

Bette hoće leći na dno, kada je temperatura vode u tanku ispod 25 stupnjeva, kada ih maltretira netko veći ili stariji, a nema površinskog bilja da se tamo sakriju, pa odlaze među niže raslinje u tanku.

Izuzetno,ali to prvo naprave ženke, bette reagiraju na teške metale u vodi, i tada se priljubljuju za dno???????????Razlog,nepoznat!

Štih proba za ovog vašeg, ogledalce ispred face na 20 minuta, ili nekakva ženka, pa ćete najbolje vidjeti reakciju.

Pozdrav!

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #21 u: Veljača 13, 2007, 23:53:00 poslijepodne »
eh da ..zenka, to je kljuc ocito. čovječe, riba mi je u depresiji!
hvala na odgovoru ionako sam sutra planirao po zenku samo ako usoijem uskladiti planove a do tada-zrcalo!
metali...hm kako to provjeriti? voda je kisnica ako sto znaci?
jedino sam vidio ga da f. fox naganja po aq???

† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #22 u: Veljača 14, 2007, 11:04:00 prijepodne »
ozzy meni se baš nesviđaju perajice tvoga borca, i to dole pri kraju ti špicevi, izgledaju mi usukani i oštečeni. Imala sam borca ali sigurno ovakve peraje nije imao. Meni baš izgledaju oštečeni, sad dali je on došao takav pa ti nisi to prije zamjetio ili njega netko gricka to ja neznam. Ali ovakve perajice meni vode do oboljenja, a sad šta je prouzrokovalo, dali druga riba grickanjem velim opet ili nečim drugim to ja neznam. No kod ovako oštečenih peraja može doći do truljenja peraja, bakterijskoga oboljenja plijesni. Po meni čiiiiiiisto sumnjam da bi se to samo od sebe sredilo tj da bi se regeneriralo. Drugo je kad malo napukne perajica pa zaraste samo od sebe ali ovo po meni ne. Stavi ti njemu baktopur i ako bih ja prije generaltonic.

Offline franco9200

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #23 u: Veljača 14, 2007, 11:48:00 prijepodne »
ozzy ajde u petshop i kupi easy balance za tretiranje vode, sjećaš se lijeka kojeg sam ti dao redovito sipaj unutra radi prevencije po jednu - dvije kapi a borac ti i nije premlad da bi izgledao u super stanju......
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline duda

• Punopravni član
peraja borca
« Odgovori #24 u: Veljača 14, 2007, 11:59:00 prijepodne »
franco9200 easy balance baš da stavlja hm, znam da je to sredstvo za balansiranje vode, koje kad uspeš čak netrebaš po njihovu nekih mislim ako se ne varam 6 mjeseci mjenjat vodu. A koliko znam preporuča se tko ga več želi stavit da stavlja u aq koji je več dugo u funkciji i gdje su parametri vode stabilni. A on je tek formirao aq, znači definitivno nije to ustaljen aq a parametri vode variraju. Tako da nije baš pametno da bi to stavio. Jer i sami proizvođači su naveli da se stavja u več dooobro uhodane aq.