Jos par korisnih: (ako ces raditi filter)
1. Napravi dovoljno sirok filter da ga mozes cistiti s spravom za ciscenje i da ti najmanja mrezica (ona za lovit ribe) moze proci u onu komoru u koju dolazi voda iz akvarija (u slucaju da riba udje unutra).
2.Ako ne zatvoris crijeva kojima voda ulazi iz aq. u filter, kroz ta crijeva ti mogu proci tanje ribice u filter, pa je zato zgodno prevuc nekakvu mrezicu preko vrhova crijeva koji ce nalaze u akvariju (svaki dan sam imao jednu ribu unutra, dok to nisam napravio).
3.Grijac i termometar mozesstaviti u ulaznu ili izlaznu komoru filtera, ne zauzima mjesto u akvariju.
4.Odrezes vrh, uze, plasticne flase od 1 ili 1.5 L, na jedno 4cm iznad dnu izbusis nekoliko malih rupica i tu flasu stavis u ulaznu komoru i crijeva koja usisavaju vodu iz akvarija stavis u tu flasu, tako kad cistis da samo izvadis tu flasu i sve smece ti ostane unutra.

To je moj izum.

(prilikom izrade filtera, obrati paznju da ti flasa stane unutra. Ko mene je to malo uze tako da sam morao kemijat da to izvedem).
5.U slucaju da se desi, ne znam ni ja sto, (riba pojede crijeva

)i da voda prestane ici iz akvarija u filter, pumpa bi ispumpala vodu iz filtera u akvarij, to ti je par litara vode koja bi ti vjerojatno iscurila po sobi. Zbog toga stavis pumpu 1.5-2cm ispod povrsine vode u filteru, tako da je to onda mala kolicina vode koja bi mogla preci iz filtera u akvarij. Manja je steta da ti pregori pumpa, nego da ti iscuri po sobi 10 ili vise litara vode.
6.U ovo sam skoro zaboravio, filter bi trebao biti iste visine kao i akvarij, ako je nizi moras nesto podmjestit pod njega, razina vode u aq. i filteru mora biti jednaka!
7.Stavi vise ulaznih crijeva.
To su sva iskustva koja mogu podjeliti.