Lipanj 24, 2025, 16:05:32 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Mlijecna zmija  (Posjeta: 4800 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline faruk

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Mlijecna zmija
« u: Veljača 07, 2007, 10:17:00 prijepodne »
Molim, pomoc.......nabavio sam to slatko stvorenje...sve je ok osim jednog problema......naime jos je relativno mlada duga oko 30-ak cm.....ali je dosta tanka...otprilike sirina olovke....tako da se njena ishrana svodi na miseve stare par dana.....ali njih ne mogu uvijek naci, postoji li neka alternativa u hranjenju, odnosno mogu li je hraniti jos necem i cim....??? Molim da mi pomognu oni koji su se susretali sa slicnim problemima

Offline geminivg

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #1 u: Veljača 07, 2007, 10:44:00 prijepodne »
Uzgajaj vlastite miseve pa ces pinky-a(beby miseva) imati i vise nego dovoljno....
geminivg

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #2 u: Veljača 07, 2007, 10:45:00 prijepodne »

ok, ali koliko mi parova treba i koliko se cesto razmnozavaju ???

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Mlijecna zmija
« Odgovori #3 u: Veljača 07, 2007, 10:50:00 prijepodne »

Offline geminivg

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #4 u: Veljača 07, 2007, 10:53:00 prijepodne »
nabavi si jedan par bjelih miseva i imat ces dva legla na mjesec ako im je toplo i imaju hrane...to je vise nego dovoljno malih miseka za jednu zmiju....
geminivg

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #5 u: Veljača 07, 2007, 10:56:00 prijepodne »

eh hvala puno, jos jedno pitanje po pitanju vlaznosti zraka u terariju......da li se za zmije treba voditi racuna o tom i kako .....

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Mlijecna zmija
« Odgovori #6 u: Veljača 07, 2007, 11:27:00 prijepodne »
upisi u google lat naziv zmije i procitaj, a miseve ti imam ja ako si u mojim krajevima pa se javi...
† BLACK RAIN †

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #7 u: Veljača 07, 2007, 11:35:00 prijepodne »
pazite ja znam da sam malo dosadan, ali zivim u Sarajevu, gdje su egzoticni ljubimci da kazem tabu tema.....tako da se stvarno nema s kim posavjetovati po ovom pitanju...cak ni sa covjekom koji mi je prodao zmiju. u biti ono sto sigurno znam je da joj terariji nije mal i da joj je temperatura idealna, ali postoji milion pitanja na koje bih trebao odgovore....problem hrane smo rijesili, e sad pitanje terarija...naim ne poledjini terrija je sedra u obliku neke stijene sto njoj omogucava da doddje do sijalice.... da li joj to skodi???, mislim dal se moze oprziti, na dnu terarija je pijesak....dal joj to odgovara ili trebam staviti nesto drugo???.....vlaznost zraka u terariju???........, da li je tacna informacija da joj se mogu davati i jaja od prepelice.???...i jos mnogo pitanja.....na internetu se mogu naci mnogi podaci ali su dosta konfuzni i razliciti, tako da se nebi bas oslanjao na to......

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Mlijecna zmija
« Odgovori #8 u: Veljača 07, 2007, 20:16:00 poslijepodne »
Dobrodošao na forum.Ovako ništa nemoj pitat ljude u pet shopu jer će ti večina reć krivo.Sijalicu obavezno zaštiti nekom mrežicom jer bi se zmija mogla spržit.Vlagu kontroliraš sa   hidrometrom
Imaš ga kupit u pet centrima.
E sad kolika ti vlaga treba to će ti reć neko drugi,al vlagu podižeš tako da prskalicom za cvijeće poprskaš po terariju !  
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #9 u: Veljača 08, 2007, 00:18:00 prijepodne »
eee hvala gumi za jos jedan savjet.......bestijica se napokon odlijepila od sijalice-------valjda je shvatila da to nije dobro za nju......normalno jede i normalno se ponasa.......u pet shopu su mi rekli da je hranim jednom u 15 dana......ali to mi izgleda kao pacenje, mislim da bi trbalo cesce, ili grijesim ???

Offline Infernal

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #10 u: Veljača 08, 2007, 09:53:00 prijepodne »
gore ti je netko napisao da neslusas ljude iz peta,jer i iz osobnog isustva znam da tamo rade kreteni koji nemaju pojma sa zivotim(cast izuzetcima)....

mislim da bi trebao jednom tjedno hraniti ali neka iskusniji kazu svoje misljenje...

Osijek.....

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #11 u: Veljača 08, 2007, 11:42:00 prijepodne »
eh, a sad jack pot pitanje.......naime u mom terariju imam samo jednu sijalicu plavu od 40 w koju palim uglavnom navece i ne prejako cisto da odrzi temperaturu a da ne svijetli puno......sta mi je ciniti, dal za ovu vrstu zmije treba neko posebno osvjetljenje, posebni grijaci.....ili tako nesto.....mislim ona je sa zapadnog dijela Sjeverne Amerike gdje su klimatski uslovi manje vise slicnim nasim... ali posto je nocna zvjerkica......imal prijedloga sta treba uraditi ????

Offline st-zero

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #12 u: Veljača 08, 2007, 12:12:00 poslijepodne »
U koliko imas problema sa pronalaskom malih miseva (pinkya) a neda ti se uzgajat miseve mozes pokusati i ovo (ja to uvijek radim)....fino kupis 10ak pinkija i zamrznes ih i onda kad ti zmija ogladni odmrzens jednog (ili vise ako ih moze pojest) i zarijes ih tako da budu topli (nemoj ih ispeć) i onda ih cimas ispred zmije sa duzom pincetom (tupom da se zmija nebi zaletila i nabila na pincetu) i to ti je to....samo za prvi put nemoj odmah uzimat 10 pinkya jer postoji mogućnost da zmija mozda nece htjet mrtvo...ali moje sve jedu bez problema tako da se nadam da ni ti neces imat problema

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #13 u: Veljača 08, 2007, 13:55:00 poslijepodne »

zero hvala.......hranio sma je i mislim da necu imati problema jer jede odledjene pinkye, uspio sam nabaviti par njih, ali neznam koliko cesto da joj dajem i dali jjoj je malo jedan mis....., medjutim sad me brine ta svjetlost, naime temperatura je ok.....ali sta da radim sa svjetloscu, ako navece ugasim sijalicu bice joj hladno, a kazu da joj svjetlost smeta..... ???.....i nisam uspio dobiti odgovor kolika vlaznost zraka joj treba

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Mlijecna zmija
« Odgovori #14 u: Veljača 08, 2007, 14:06:00 poslijepodne »
Ovako...
Temperatura: 25°C to 30°C (dnevna), 21°C-23°C (noćna)
Vlaga(Humidity): 40-60%

Ostatak informacija proući sa ovog LINKAEdited by: skorpac
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #15 u: Veljača 08, 2007, 14:15:00 poslijepodne »
ej ljudi hvala vam puno bili ste mi od velike pomoci i izvinjavam se ako sam bio malo dosadan.......ali samo hocu da stvorim idealne uslove za svoju mezimicu

Offline Infernal

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #16 u: Veljača 08, 2007, 14:59:00 poslijepodne »
nemas frke,mi smo tu da ti pomognemo.....
Osijek.....

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #17 u: Veljača 08, 2007, 15:04:00 poslijepodne »
, nadam se da cu i ja steci dovoljno isklustva koje ce mozda nekom moci pomoci.......imacu ja jos dosta pitanja, ovo su ona pocetnicka.......... i stvarno mi je drago da postoje istomisljenici, ljudi koji me ne gledaju blijedo kada kazem da imam zmiju za kucnog ljubimca.......

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #18 u: Veljača 08, 2007, 15:06:00 poslijepodne »
i opet pitanje....jel za zmije postoje neki dodatci u ishrani, ono kao minerali...vitamini ili nesto slicno....posto mi je nekako mrsavica

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Mlijecna zmija
« Odgovori #19 u: Veljača 08, 2007, 19:16:00 poslijepodne »
Stavi slike zmije i terarija da vidimo.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
Mlijecna zmija
« Odgovori #20 u: Veljača 08, 2007, 20:10:00 poslijepodne »

Citat: faruk
i opet pitanje....jel za zmije postoje neki dodatci u ishrani, ono kao minerali...vitamini ili nesto slicno....posto mi je nekako mrsavica

Nije potrebno ništa dodatno davati... jer zmije tjekom razgradnje hrane, uzimaju sve što im je potrebno za normali razvoj.... ti se pobrini da su temperature u terariju dobre.. trebaš imati hladniji i topliji dio terarija.
Tu mi se možete javiti

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #21 u: Veljača 08, 2007, 23:19:00 poslijepodne »
a kako to da izvedem mislim sijalicu sam stavio u krov u jednom dijelu terarija.....i tu je temperatura oko 25C ......ali terariji je relativno mal....50 cm duzina.....i ona najveci dio vremena provodi ispod sijalice....mislim da nije temperatura znatno manja u drugom dijelu zbog velicine terarija

Offline Infernal

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #22 u: Veljača 08, 2007, 23:23:00 poslijepodne »
stavi zicani grijac ispod. imas ga za kupiti u pet centru ali se neispati,jeftinije ti je da si ga sam napravis ii da ti ga netko napravi...
Osijek.....

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
Mlijecna zmija
« Odgovori #23 u: Veljača 09, 2007, 06:57:00 prijepodne »

Citat: Infernal
stavi zicani grijac ispod. imas ga za kupiti u pet centru ali se neispati,jeftinije ti je da si ga sam napravis ii da ti ga netko napravi...

Ovako... isplat se kupiti u dučanu jer je sigurniji i bolji!
Onaj što sam ja radio pregorio je već 6 puta... i vrlo brzo sam ga izbacio iz upotrebe, jer me je bilo strah ostaviti ga da radi kad nisam doma.... strah od požara...

Kaj se tiće malog terarija.... počni skupljati ideje i kreni u izradu novog i večeg.

Kolika je temperatura ispod lampe, mislim na mjestu gdje se zmijica sunča?
Tu mi se možete javiti

Offline faruk

• Punopravni član
Mlijecna zmija
« Odgovori #24 u: Veljača 09, 2007, 09:04:00 prijepodne »
temperatura na mjestu gdje se sunca j oko 28 C ......., a za terariji...razmisljam o nabavci veceg ali mi je ona suvise mala za veci terariji....izgledace kao glista