Srpanj 21, 2025, 01:15:43 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: koi šaran? guta zrak?  (Posjeta: 3681 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kalikko

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
koi šaran? guta zrak?
« u: Lipanj 04, 2004, 11:46:00 prijepodne »

Moja mala kai (4 g.) dobila mali akvarij za ro?endan. Dvije ribice u osam lit. vode. Koliko pratim Vas MAJSTORE na net-u, jedna bi mogla biti koi šaraneia, a druga obiena "zlatna ribica" ?!???

PITANJE: Zašto koi šaran nakon hranjenja guta zrak po površini i onda cijeli dan do sumraka pluta na površini jer sene može spustiti do dna???
Kalikkoid

Offline sax

• Punopravni član
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #1 u: Lipanj 04, 2004, 13:27:00 poslijepodne »
Od koga je dobila akvarij? 8 litara nije akvarij.
Inace su zlatne prozdrljive pa ih nesmijeter previse hranit ( zato i plutaju). Dva tri zalogaja su im dosta  za jedan obrok.
I naravno treba ih stavit u akvarij

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #2 u: Lipanj 04, 2004, 13:30:00 poslijepodne »
Guta zrak zato što nema dovoljno rastopljenog kisika u vodi,ali ako se ne prebace u normalni akvarij sa pumpom i filterom,neae dugo...

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #3 u: Lipanj 04, 2004, 14:59:00 poslijepodne »

barem 54L

Offline ZEC

• Punopravni član
    • http://htnet.hr
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #4 u: Lipanj 04, 2004, 19:35:00 poslijepodne »
Ili stavi neku malu pumpicu za zrak pa s vremena na vrijeme ukljuci
Lipik - Pakrac / Hrvatska
Covjek uci dok je ziv i opet umre glup

Offline kalikko

• Novi član
  • *
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #5 u: Lipanj 05, 2004, 11:02:00 prijepodne »

Citat: sax
Od koga je dobila akvarij? 8 litara nije akvarij.
Inace su zlatne prozdrljive pa ih nesmijeter previse hranit ( zato i plutaju). Dva tri zalogaja su im dosta za jedan obrok.
I naravno treba ih stavit u akvarij

Od djece mog dobrog prijatelja. Akvarij (eitaj eetvrtasta posuda od 8 lit.) i ribe su kupljeni u poznatoj zoo trgovini u VŽ.

Hranim ih jednom dnevno sa "ARAMIN" hranom (u jutro).
Kalikkoid

Offline kalikko

• Novi član
  • *
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #6 u: Lipanj 05, 2004, 11:06:00 prijepodne »

Citat: ZEC
Ili stavi neku malu pumpicu za zrak pa s vremena na vrijeme ukljuci

Kupio sam unutarnji filterFLUVAL 1plus (200l/h).
Kalikkoid

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #7 u: Lipanj 05, 2004, 11:15:00 prijepodne »

za 8 litara?

pa to nosi ribe na sve strane..

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #8 u: Lipanj 05, 2004, 11:16:00 prijepodne »

ajoj... pa taj unutarnji filter ti je definitivno za neš veae... ajd sad kad si uložio u taj filter fino (koji je dobar!!), odi do nekog staklara i reci mu da hoeeš neki akvarij od cca 40-50 litara i to te nebi smjelo koštat više od 150kn...

postepeno eeš unutra stavljat malo i podloge(pijeska), pa možda koja evršaa biljka tipa anubias... i na kraju eeš uživat u svom malom zarobljenom dijelu prirode!

e da, nariktaj izlaz filtera da ti nekak baca na površinu... da ti mreška vodu jer time se ona obogaauje kisikom!

Offline Ars

• Punopravni član
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #9 u: Lipanj 05, 2004, 11:21:00 prijepodne »
da.. pametno.. odi do staklara i nek ti složi takav mali tank za 100 kn i super.. 30 kn ti je živa biljka, pa uzmeš i nju.. i eto imaš akvarij..

Offline kalikko

• Novi član
  • *
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #10 u: Lipanj 05, 2004, 11:26:00 prijepodne »

Citat: HRVOJE
Guta zrak zato što nema dovoljno rastopljenog kisika u vodi,ali ako se ne prebace u normalni akvarij sa pumpom i filterom,neae dugo...

Kupio sam unutarnji filterFLUVAL 1plus (200l/h). Ribice su kod mene od poeetkaožujka. Mislim da su sretnije u toj eetvrtastoj posudi nego bi bile u staklenoj kugli.

Za normalni akvarij trebam naueiti nešto više. Djetetu je i ovaj mali super, a ja uz te dvije ribice ueim osnove. Bio bi grijeh za mene, totalnog poeetnika ueiti uz ogromni akvarij sa jatom riba!?!?
Kalikkoid

Offline kalikko

• Novi član
  • *
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #11 u: Lipanj 05, 2004, 11:36:00 prijepodne »
Citat: Stina

ajoj... pa taj unutarnji filter ti je definitivno za neš veae... ajd sad kad si uložio u taj filter fino (koji je dobar!!), odi do nekog staklara i reci mu da hoeeš neki akvarij od cca 40-50 litara i to te nebi smjelo koštat više od 150kn...

postepeno eeš unutra stavljat malo i podloge(pijeska), pa možda koja evršaa biljka tipa anubias... i na kraju eeš uživat u svom malom zarobljenom dijelu prirode!

e da, nariktaj izlaz filtera da ti nekak baca na površinu... da ti mreška vodu jer time se ona obogaauje kisikom!

Šljunak je na dnu od prvog dana. Pokušavam "skonstruirati" izlaz iz filtera na više tanjih cijeveica. Originalni izlaz mi pravi Nijagarine vodopade na površini te male bare.
Kalikkoid

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #12 u: Lipanj 05, 2004, 11:38:00 prijepodne »

halo kalikko?!?!?!? ogromni akvarij???? ro je nešto od 300litara nadalje, a ne 30litara.

pa to što ti imaš je posuda, a da si malo proeitao okolo skužio bi da je lakše se brinut za ribe u veeem akvariju od 80l pa nadalje neg u manjem, jer se u manjem procesi odvijaju brže,te su samim time ribe ugroženije...

jedini grijeh je držat ribe koje narastu toliko velike da bi im i glava i rep virile izvan te posude u kojim ih ti držiš!

Nemoj me krivo shvatit, nisam ja borac za riblja prava, al ti trenutaeno živiš u zabludi...

ljudi na ovom forumu ti žele pomoa i znaju natjerat eovjeka da kupi nešto veae(to nam je mana), al ukoliko tražiš pomoa, neomoj bit tvrdoglav i mislit da ti znaš bolje(bez uvrede!), nego budi spreman primit savjet i budi uvjeren da je to samo za tvoje dobro!

Offline kalikko

• Novi član
  • *
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #13 u: Lipanj 05, 2004, 11:44:00 prijepodne »
Citat: Ars

za 8 litara?

Pronašle su one sebi pozicije gdje mogu spavati. Neko mi je predložio da na filter ugradim neki elektronski elemenat (neznamtoeno koji) da malo smanjim protok.
Kalikkoid

Offline Ars

• Punopravni član
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #14 u: Lipanj 05, 2004, 11:47:00 prijepodne »

stina be cool... bez smajlija izgleda kao da se ljutiš, a ja koji poznajem tvoje postove, znam danisi..

puno lipo izgleda..

Offline Ars

• Punopravni član
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #15 u: Lipanj 05, 2004, 11:49:00 prijepodne »
Citat: kalikko
Citat: Ars

za 8 litara?

Pronašle su one sebi pozicije gdje mogu spavati. Neko mi je predložio da na filter ugradim neki elektronski elemenat (neznamtoeno koji) da malo smanjim protok.

možda ti taj filter (ja neznam, nikad ga nisam imao) ima na sebi regulator protoka vode.. eesto bude nacrtan + i -

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #16 u: Lipanj 05, 2004, 11:50:00 prijepodne »

jes jes...zanio sam se pa sam zaboravio...

Offline kalikko

• Novi član
  • *
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #17 u: Lipanj 05, 2004, 12:01:00 poslijepodne »
Citat: Stina

halo kalikko?!?!?!? ogromni akvarij???? ro je nešto od 300litara nadalje, a ne 30litara.

pa to što ti imaš je posuda, a da si malo proeitao okolo skužio bi da je lakše se brinut za ribe u veeem akvariju od 80l pa nadalje neg u manjem, jer se u manjem procesi odvijaju brže,te su samim time ribe ugroženije...

jedini grijeh je držat ribe koje narastu toliko velike da bi im i glava i rep virile izvan te posude u kojim ih ti držiš!

Nemoj me krivo shvatit, nisam ja borac za riblja prava, al ti trenutaeno živiš u zabludi...

ljudi na ovom forumu ti žele pomoa i znaju natjerat eovjeka da kupi nešto veae(to nam je mana), al ukoliko tražiš pomoa, neomoj bit tvrdoglav i mislit da ti znaš bolje(bez uvrede!), nego budi spreman primit savjet i budi uvjeren da je to samo za tvoje dobro!

Nisam se uvrijedio. Zato sam se ukljueio na forum. Znam da neki iskusni maheri nemaju živce za nas poeetnike. Ovo mi je i prvi put od kad imam PC (skoro 3 god.) da sam na nekom forumu. Izabrao sam baš ovaj jer me akvariji privlaee (i moju malu obitelj). Skužio sam da tu mogu dobit pravi savjet.

HVALA za sada. Biti au online tek dok nabavim veai tank!
Kalikkoid

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #18 u: Lipanj 05, 2004, 12:06:00 poslijepodne »

Ma no frx!! znam da ee tvoja mala uživat u akvariju, al u biti sam s vremenom eeš skužit koliko te ovaj akvarij ogranieava i vjerojatno eeš uzet veai!

piši za probleme i pitanja, jel ljudi na ovom forumu puno pomažu, znam to iz prve ruke

Offline Ars

• Punopravni član
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #19 u: Lipanj 05, 2004, 12:34:00 poslijepodne »

jap..

Offline KRISTAL

• Punopravni član
koi šaran? guta zrak?
« Odgovori #20 u: Lipanj 07, 2004, 14:39:00 poslijepodne »

da da tacno je da je lakse odrzavati veci akvarij ali zasto ste napali sirotog covjeka koji je pobjegao sa foruma samo zato sto ima maliakvarij...

I on mora od necega da pocne ,,, jao jao jao ,,, sram vas bilo ....

Morate malo razumjeti da su djeca dobila to na poklon i kada zavole ribice sigurno ce se odluciti i na veci akvarij ....
RIBA RIBI GRIZE REP