Srpanj 27, 2025, 09:57:51 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: PH  (Posjeta: 3916 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline exodus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
PH
« u: Veljača 06, 2007, 20:21:00 poslijepodne »
pozz,zanima me koja je vrijednost PH ok za aq,od 5.0 do 9.5....meni je oko 8.5....jel to valja i kako je regulirati???
Vk

Offline duda

• Punopravni član
PH
« Odgovori #1 u: Veljača 06, 2007, 20:35:00 poslijepodne »
Ovisi koje ribe imaš, no ph 8.5 je dosta visok, visoka tvrdoča vode. Vodu možeš mekšati samo treba radit postepeno. Ništa naglo jer budeš li naglo mekšao vodu češ jako zakiselit pa če i naglo past ph. Kakvi su ti ostali parametri vode ? i koje ribe su unutra?

Offline duda

• Punopravni član
PH
« Odgovori #2 u: Veljača 06, 2007, 20:37:00 poslijepodne »

Čuj nemogu sve ribe bit pod istim parametrima vode. Zato te i pitam, jer neke ribe vole mekšu neke tvrđu vodu.

Offline exodus

• Punopravni član
PH
« Odgovori #3 u: Veljača 06, 2007, 20:39:00 poslijepodne »
uh............imam skalare,tetre,coryje,sijamce i zebrice...nije dobro.....za ostale parametre nemam pojma ....kod nas imaju samo testeri za PH
Vk

Offline duda

• Punopravni član
PH
« Odgovori #4 u: Veljača 06, 2007, 20:50:00 poslijepodne »
Mislila sam da imaš tester i za gh ukupna tvrdoča vode i kh karbonatna tvrdoča vode. pa da i to malo izmjeriš da vidimo šta če pokzati tj kolika če bit tvrdoča. Kako nemaš to ovo šta ču reč sad nisam sigurna no neki su kolege govorili da kod viskog ph kao šta je 8.5 može doči ako je kakva riba uginula pa ostala trulež. To nisam ja sigurna tako sam negdje našla na forumu da je netko napisao. No bilo istina ili ne, ti si imao ako se nevaram i neku bolest u ag? i učestalo mjenjanje vode ljekovi itd. i vjerovatno se i biološka ravnoteža u ag poremetila. Vodu treba kiselit postepeno, govorim iz iskustva. Inače ove ribe mogu sad govorim o ph i na 7.5 malo tvrđu vodu. Dok tetre vole malo mekšu vodu. Sad ovisi kako si ih ti naučio i koji ti je prijašnji bio ph. Mekšat vodu možeš i destiliranom vodom, ja osobno do sad nisam koristila dest vodu. nego sam to riješila granulama treseta. Postepeno dodavala treset. ja sam ovako svaki negdje 4,5 dan stavljala treseta i mjerila parametre vode. Ako naglo saspeš samo češ jako zakiselit i napravit sranje s oproštenjem. samo postepeno radi i kontroliraj to testerom. Možeš ostavit 7.5 ako ne bude smetalo tetrama ako da morat češ postepeno na 7 to je neutral. Tako ja imam tetre i držim ih na 7 neutra

Offline duda

• Punopravni član
PH
« Odgovori #5 u: Veljača 06, 2007, 20:53:00 poslijepodne »
ja sam neonke prije dok sam imala držala na 7 neutral šta odgovara večini tropskih riba. Jer nije nit jako visok ph nit nizak. Govorimo o ph da te ne brkam s ostalim parametrima. To je neutralno kako i rekoh i paše i ostalim stanovnicima u ag, tako da nitko ne pati.

Offline exodus

• Punopravni član
PH
« Odgovori #6 u: Veljača 06, 2007, 20:55:00 poslijepodne »

....imao sam bolesti,u biti,jučer sam imao zadnje tretiranje,pa sad neznam koliko to utječe na PH,ali kao što si rekla vjerovatno mi se poremetila bio_ravnoteža!
Vk

Offline duda

• Punopravni član
PH
« Odgovori #7 u: Veljača 06, 2007, 21:06:00 poslijepodne »
Poremetila se sigurno, jer lječeno je u glavnom ag. Nemoj se čudit ako ti i koja biljkajer neke biljke nepodnose ljekove. No lako za bilje, kupit če se drugo, po meni je bitnije da se to sve smiri i ustali i uspostavi bio ravnoteža nego šta krepa koja biljka. Zato je bolje imat karantenu i nedirat po glavnom ag. Jer kad počne uvjek neš zafrkava. Ako nisi usisavao dno učini to isto, i pomalo kiseli vodu postepeno kako rekoh. Ništa odjednom i kontroliraj bar s ovim testerom koji imaš. Jesi promjenio vodu poslje ljeka? i nakon 2,3 dana izvadi ugljen i kupi treseta i po malo kiseli i kupi ribama tetra vital vitamine tekuče. da dobiju malo tih vitamina nakon tih ljekova i svega. Stavlja se jednom mjesečno znači tetra vital ako nema traži od nekog drugoga proizvođača. Ribama bi baš dobro došlo vitamina jer od sveg toga oslabi imunitet.

Offline exodus

• Punopravni član
PH
« Odgovori #8 u: Veljača 06, 2007, 21:17:00 poslijepodne »
ovako.....dno sam usisavao prije 10-ak dana,vodu ću sutra mijenjati,da li je ugljen neophodan(imam ga,ali ima neki čudan miris i kineski je,a nema drugog),Vital imam i baš kada sam ga mislio staviti primjetio sam bolest...ugl.sa Vitalom i tresetom ću sada malo pričekati,da mi se smiri ovo u aq
Vk

Offline duda

• Punopravni član
PH
« Odgovori #9 u: Veljača 06, 2007, 21:39:00 poslijepodne »
Ako je čudan miris nemoj stavljat da nebi šta još više poremetilo i nedao bog ribe Kineski ugljen izbjegavaj, mnogi su se jako žalili na njega. Moj je neki švapski, eto da si bliže. Vodu nalij u jednu kantu i neka prenoči nikako iz špine, dovoljno je da 1 dan prenoči i ja bih ti savjetovala da staviš aquasafe sredstvo za pripremu vode. I kad več češ sutra mjenjat vodu daj ti još jednom onda iskoristi prliki i usisaj još jednom dno. Samo može pomoč kad je dno čistije odmoč nečeš. Ja bih na tvom mjestu usisala dno, promjenila vodu, tj dolila koliko je otišlo usisavanjem i stavila cycle pozitivne bakterija, koje je ljek doobrim djelom pobijo. Ako nema cycle od nutrafina stavi ako imaš sera nitrivec i slobodno nitrvec stavljaj 7 dana za redom. Da se naseli tih bakterija koje je ljeki da se to sve skupa ustali. Poz bakterije bih ti svakako preporučila. I vitamine isto jer to nemože naštetit niako samo pomoč ribama da im ojača imunitet. ja bih tako napravila, no ti si gazda svog ag

Offline exodus

• Punopravni član
PH
« Odgovori #10 u: Veljača 06, 2007, 22:14:00 poslijepodne »
kakva je to bakterija???jel se kupi??
Vk

Offline duda

• Punopravni član
PH
« Odgovori #11 u: Veljača 06, 2007, 22:34:00 poslijepodne »
Naravno da se kupiu svakom zooshopu ima tj bi trebalo bit. Imaš više proizvođača, moj glas ide cycle nutrafin po meni najbolji. A koliko vidim i druge kolege davaju svoj glas tom proizvođaču. Imaš malo jeftiniji sera nitrivec. cycle je po meni kvalitetniji i stavlja se jednom tjedno i skuplji je. A sera nitrivec stavljaj 7 dana za redom slobodno uostalom imaš i uputstva. On je jeftiniji i nekako mi baš serini proizvodi nisu nešto. čuj vidi šta ima i kako ti đžep dopušta. Pomaže da se naseli pozitivni bakterija koje su bitne za žitot i time zdravlje riba u ag vodi.koje je ljek doobrim djelom sredio. tako da bi obnovio tj da bi se naselile bakterije i s vremenom uspostavila biloška ravnoteža u ag koja je sad takva kakva je od svega toga. bilo bi pametno da staviš tih pozitivnih baketrija. Svaki ljek koliko god da pomogne ribama, toliko može i da u nekim stvarima dmogne. Zato je najbolje imat karantenu, da nemaš ovakvi problema. I vodu iz glavnog ag samo promjeni jednom tjedno nekih cca 10-15% najviše. Ili kad malo više ishlapi pa usisaš dno i nadoliješ i sve ok. ovak kod ljeka jedno riješiš drugo dođe kad je u glavnom ag Edited by: duda

Offline exodus

• Punopravni član
PH
« Odgovori #12 u: Veljača 06, 2007, 22:51:00 poslijepodne »

ok,vidjeti ću sutra šta se nudi u našem shopu,pa ću krenuti lagano sa obnovom

P.S. kupio sam usisavač,onaj koji se prišteka na filter,tak da ne "gubim" vodu,nego se vrača u aq
Vk

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
PH
« Odgovori #13 u: Veljača 07, 2007, 00:14:00 prijepodne »

Citat: exodus

P.S. kupio sam usisavač,onaj koji se prišteka na filter,tak da ne "gubim" vodu,nego se vrača u aq

Taj usisavac je prilicno los izbor posto je povratna voda i dalje prilicno prljava.

Offline exodus

• Punopravni član
PH
« Odgovori #14 u: Veljača 07, 2007, 09:25:00 prijepodne »
Citat: AndrejX
Citat: exodus

Taj usisavac je prilicno los izbor posto je povratna voda i dalje prilicno prljava.

...a štaš to je jedini koji sam imao za izbor....
Vk