Srpanj 21, 2025, 14:01:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Op trt, život ili smrt !  (Posjeta: 1728 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RobiR

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Op trt, život ili smrt !
« u: Lipanj 04, 2004, 07:37:00 prijepodne »
U dilemi sam ( biti ili ne biti pitanje je sad ). Proeitao sam jueer na forumu da ako se g.vno ( drekec ! ) vuee za ribom da se radi najvjerovatnije o crijevnoj bolesti kod ribe i da takva riba živi 3-4 dana pa krepa itd. Imam 3 platija ( 3 su me napustila. ) i njihov se drekec vuae za njima od kad sam ih kupio (prije 2 mjeseca) i to po cijele dane dok ne napravim akciju strašenja ( plašenje s naglim trzajem da otpadne.). Daj me savjetujte: ako je to kod platija normalno poklanjam 3 platija (stvarno mi to ružno izgleda ), a ako nije da uhvate vožnju porculanskim expressom da mi ne zaraze ostale. I dolazimo do Hamleta u partizanskoj verziji ( bez ljutnje) iz naslova!
Santa Cruz / Zaprešić

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
Op trt, život ili smrt !
« Odgovori #1 u: Lipanj 04, 2004, 19:50:00 poslijepodne »
jeli izmet bijel?

Offline TRED

• Punopravni član
Op trt, život ili smrt !
« Odgovori #2 u: Lipanj 04, 2004, 23:16:00 poslijepodne »

Bitno ja sa kakvom hranom ih hraniš! Za mojima se sh*t vuee kad im dam onaj crveni nutrafin sa crviaima NO kad ih hranim obienim Nutrafinom... NIŠ! Oeito da je jedna hrana "vlaknastija" od druge!

Probaj malo sa drugim tipom klope
ZA OMEKŠAVANJE VODE KORISTIM CALGON!!!!!

Offline RobiR

• Punopravni član
Op trt, život ili smrt !
« Odgovori #3 u: Lipanj 07, 2004, 07:52:00 prijepodne »
Izmet je bijele boje i ponekad duži od ribe. Izbacio sam sve platije osim jedne koja je bila "trudna". Porodila se i našao sam samo dvije ribice ali je neonka jednu vidjela prije i ..... Ova druga sretno živi u kugli. E nemrem se riješit platija, nikako.
Santa Cruz / Zaprešić

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
Op trt, život ili smrt !
« Odgovori #4 u: Lipanj 07, 2004, 08:44:00 prijepodne »
Hexamita (bieaši), nagomilavanje unutrašnjih parazita .Ribe ne ugibaju odmah,ali vidno mršave i odbijaju hranu. Najeešai simptom je dugaeki i bijeli izmet koji riba vuee za sobom,te odvajanje od ostalih.Tretman je sa preparatom iz humane medicine, Flagyl ili Orvagyl,500 mg/100 litara netto vode uz podizanje temp.na 30 C na pet dana ,ili kupovina gotovog lijeka u trgovinama za kuane ljubimce.Makni aktivni ugljen prilikom lijeeenja.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline RobiR

• Punopravni član
Op trt, život ili smrt !
« Odgovori #5 u: Lipanj 07, 2004, 08:59:00 prijepodne »
Još jedno pitanje. Dali moram ljeeiti kompletan akvarij ( tek mi se zaciklirao ) ili mogu odvojiti bolesne u poseban. Naime nedavno sam ljeeio ichy i sav akvarij je otišao k vragu ( pH, bakterije, sve je podivljalo, jedva sam ga vratio u normalu) pa me strah da au opet imati noane more. Tnx!
Santa Cruz / Zaprešić

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Op trt, život ili smrt !
« Odgovori #6 u: Lipanj 07, 2004, 10:48:00 prijepodne »
Hexamita su paraziti koji imaju ozbiljnije posljedice samo kod Ciklida,te se kod te porodice jedino suzbijaju na gore opisani naein.Ovo kod platika može biti bilo što,zbog vrste hrane kojom ih hranimo pa sve do nekakvog poremeaaja u crijevima.Po meni,nije uzrok uginuaa.