DIY ima svojih neprocjenjivih strana, a najvise ono igranje igre koja se zove 'imao sam negdje', koja je ekvivalent igri 'gdje li sam spremio'.
Tako sam se ja igrao ovih igara od sinoc pa do veceras, a najdulje sam se igrao 'imao sam negdje komad plexija' i nastavio popodne sa 'gdje li sam spremio komad plexija', a isto tako i za zelene plasticne vezice

(bijele, crne, crvene i plave sam nasao poprilicno brzo)...
U svakom slucaju, idemo redom: materijal - mrezice za cijedjenje valjka za krecenje

Mrezica ima pravilne, oko 8 mm siroke precke, vrlo iskoristive za ono sto mi treba

Cvikcange u ruke, i sjeciiii... naravno, u medjuvremenu dodje stari i mahom ugledavsi cvikcange odmah zakljuci da su to njegove i da ih dugo nije vidio, a zna i zasto...

No, neometen i neumanjenog entuzijazma, cvikam ja dalje...

Dvije strane buducih ljestvi su spremne, a i komad u medjuvremenu pronadjenog plexija (bio je na mjestu gdje sam dvaput gledao i nisam ga vidio, naravno)...
Ljepljeno je cijanoakrilnim ljepilom, nekom jeftinjarom (imao kod kuce, cak i znao gdje je

), aplicirano spricom i iglom (lakse, ravnomjernije, preciznije), a radio u rukavicama da ne zamastim povrsinu na koju lijepim.

Kako je plastika dosta zilava, negdje na polovici posla se sjetih da mogu zasjeci pri kraju svaku precku tako da dobijem manju tenziju a i neku vrstu 'sarke'

Par rupa za plasticne vezice da drze crijevo i iglu, i dvije vece rupe za gumene sisaljke za pricvrscenje na staklo...

Moram li napominjati da je poklopac dva puta skidan i ponovo ljepljen na resetku jer nije sve bas bilo proracunato (khm, proracunato? metoda pokusaja i pogresaka, prije bih rekao

)... kut samih precki je bio pre mali, i neke od precki su bile pre duge, tako da je bilo razljepljivanja, susenja, rezuckanja i ponovnog sljepljivanja...
Zato i finalno ovaj pokusaj izgleda poprilicno 'napaceno' ljepilom

Tako da ovaj projekt ide jos malo na 'doradu'

... igla kao difuzor CO2 je katastrofa, preveliki mjehurici. Nove ljestve ce biti puno ostrijih kuteva po cijenu gustoce precki... ali definitivno se moze napravit za bagatelu...

Bar sam se zabavio