evo, ja imam isti problem. alge se hvataju po stijenkama akvarija, na mangrovom panju i šljunku. zelene su boje, tanki film, samo nisu baš tako guste da bi bile kao "preljev", ali stignu se još razrast

akvarij je u funkciji 40-ak dana. kupljen nov, u kompletu (Juwel, nekih 60l). svjetlo sam promijenio, kupio novu lampu aquaglo,jačina je 15W. U poklopacstane samo jedna lampa. temperaturu držim na 25C. Nema izravnog svjetla sunca, a lampa radi 12 sati dnevno (ne baš precizno i redovito, nemam tajmer).
kronični problem su mi biljke, kojih imam sada samo 2 koje sam kupio kada i akvarij. ne uspijevam ih nabaviti (a žalosno je što mnogi bacaju... ali dobro), skupe su, ali čini se da ću morat ipak u to što prije uložiti...
od riba imam 3 platy (+ 11 malih u kotilici), 2 gupy, 3 pande, 2 serpe. još nemam nikakvu rutinu čišćenja, dosad sam čistio 2 puta - crijevom izvadim 1/4 ili 1/5 vode ujedno izvačeći prljavštinu s dna, a zatim dolijem 24-sata odstojalu vodu iz špine tretiranu s aquasafeom. tada sam ujedno čisto i alge sa stijenke akvarija spužvicom.
dosadašnje greške koje sam napravio:
- 2 gupy ribice ubacio nakon jednodnevnog cikliranja (namjerno,kćerkicazbog koje sam i kupio akvarij je bila tužna i nestrpljiva

)
- nakon tjedan dana ubacio 2 platy i 2 serpe, a par dana nakon toga, pojavila se bolest bijelih točkica. ribe samizliječio lijekom koji sam kupio u dućanu. sve su ozdravile.
Ali sad je sve super, osim ALGI!!! Eto, pokušao sam biti što iscrpniji, pa molim vašu dijagnozu