Bilje prije nego posadiš trebaš ga dezinficirat. Jer sa biljem možeš donijet i bolešturinu šta može bit kobno za ribice. Dezinfekcijsko sredstvo imaš kupit u apoteci to je hipermangan. Ili u zoo shopu traži samo sredstvo za dezinfekciju bilja. Hipermangan samo u apotekama. Biljkama moraš malo samo podrzat korjenčiče i dezinficirat ga i potom ga lagano isprat u tekučoj vodi. odrezat žute lističe ako ima i sadit.
Podolga imaš ih koliko voliš raznih proizvođača. Ja imam tetra complet substrate koji sam pomješala sa lavom kupljeno naravno uzoo shopu. Nemoraš stavit lavu ja sam htjela obogatit podlogu pa sam stavila i tetra initialsticks štapiče. No nemoraš ako nečeš možeš samo substrat. Stavi malo krupnijeg šljunka na dno ag. toliko da pokrije podlogu narvno šljunak se mora oprat i bit čist kao suza. nakon tog šljunka staviš substrat, i substrat se ne pere, istreseš substrat i na to opet šljunak. pazeči da ti sveukupna podloga bude 5-10 cm max Vodi računa da ti podloga sva bude višlja pozadi i da lagano pada prema naprijed. Kad si to riješio stavi jedan tanjur kao podlogu i ulij vode. Tanjr da neraskopaš podogu ljevajuč vodu. Ulij jedno 30% vode i onda započni sadnju.
sadnja bilja: imaš prednje, srednje i pozadinske biljke. Pazi di stvlaš da napred ne zatvoriš pgled. Rukom tj prstičima napravi rupicu i stavi biljku unutra tj korijen biljke i onda to fino lagano zatrpaš i tako sljedeču. Kad si završio nadolij vode još koliko trreba. uključi grijač temp ovisi koje su ribe. večini tropskih riba je temp 25-26 i uključi filter koji uvjek mora radit kaoi grijač. I narvno svjetla koja gore svaki dan 10-12 sati. Tekuče gnojivo za bilje ne stavljat prvih 3 tjedna da nebi buknule alge. tak da negnoji tekučim jedno cca 3 tjedna i stavi aqua safe sredstvo za pripremu vode.