èini mi se da su mi se bete mrijestile pošto su se ispod gnijezda vrtile jedna oko druge i sada mužjak ganja ženku po makvariju pa da li bi je morao izvaditi jer sam tako proèitao SAVJET MOLIM.
Kolega žderosaurus,
Bravo ako je uspjelo.ali fali par sitnica.Jeste li izdvojili par u zaseban tank,ako niste ikru će Vam pojesti ostale ribe (juhu bjelančevin!!!).
Za brzu pomoć imate na početku foruma, uzgoj betta u domaćoj radinosti, šteta je jedino što štovano Uredništvo već 6 mjeseci ne prikaže i slike.Ako postoje dvojbe, napišite potankosti problema, rado ćemno pomoći.
Ako ste izdvojili ženku i mužjaka, oko 12 sati iz onog što ste vidjeli "ljubavni zagrljaji" tj. istiskivanje jajašca, principijelno ženku treba udaljiti ili skloniti.Dva su razloga:
1.Ako mužjak primjite da jede jajašca, ganja je!
2. Ako nije podobna za roditelja, pojest će jajašca, i još će se potući sa mužjakom, a onda imate dvije izranjavljene ribe!!!!!!!!!
Ako je do sada sklonjena, ostavite svjetlo, bez aeracije, u narednih 24 sata, prva jajašca bi iz gnjezda trebala početi padati, dakle trza se nešto,.........., brižni otac to vraća,............2 dana ili čak i 3, nekakvi čudni punoglavci jurcaju prema površini.Povećalo u ruuke i vidjet ćete ovo:

Spremite infuzorij npr.od kore banane, iz toga artemia,itd.......................
Muškog vadite, kad vidite da se većina može popeti na površinu, bez tuđe pomoći.Ako imate plutajućeg bilja, stavite ga to će im bitno pomoći!!!!!
Lijep pozdrav!