Srpanj 20, 2025, 22:26:00 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pitanje i jedno zapazanje :)  (Posjeta: 843 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Pitanje i jedno zapazanje :)
« u: Siječanj 27, 2007, 23:30:00 poslijepodne »

Prije svega upoznavanje i generalije
- 200 litara / solidno naseljen ribama / Eheim 2026
- kvalitetna podloga ( nekoliko vrsta/slojeva ), ZG pipovaca
- trenutna rasvjeta cca. 0,5W/litra s tendencijom 1W/litra za par dana
- tjedno 30 ml Nutrafin Plant GRO podijeljeno na dnevne doze, Nutrafin CO2 ljestve, 15 ml Hobby Liqui-Grot Fe, te 5-6 komada Dajana Plant PRO tableta
-trenutna flora:
Vesicularia dubyana ( javanska mahovina )
Alternathera reineckii ''lilacina''
Microsorum narrow
Heteranthera zosterifolia ( stargrass )
Lobelia Cardinalis
Ludwigia repens
Nymphaea maculata (crveni lotos )
Blyxa japonica

Posto sam trenutno u prelasku sa " slabe rasvjete " na " solidnu rasvjetu ", sto bih trebao promijeniti/dodati u odnosu na sadasnju praksu ?

Zaboravio sam napomenuti da su mi ribe ipak draze od biljaka, pa bih volio kompromis u aditivima da obje strane budu zadovoljne

BTW. Kako sam ovaj tjedan mijenjao filter i cupao sagittariu, tako sam unutar desetak dana 3 puta promijenio po 20 litara vode - da li je normalno da je zahtjevnije bilje poput lobelie i lotosa jednostavno podivljalo, ludwigia raste naocigled, a inace divlji stargrass niti malo ?

Edited by: AndrejX

Offline lp

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
Pitanje i jedno zapazanje :)
« Odgovori #1 u: Siječanj 29, 2007, 08:16:00 prijepodne »
Pozdrav,

mislim da ces trebat lampe postupno stavljat, a ne odjednom da ne bi doslo do booma algi...Vidim da ne gnojis s makroelementima (NPK) sto ces pri takvoj svjetlosti trebat definitvno radit, e sad mozes muckat (isplativije), a mozes kupovat nutrafin plantgro NPK.

Nema potrebe gnojit sa zeljezom posebno, ako koristis onaj plant gro iron enriched koji zeljeza ima vec u sebi. Ja ga koristim i ne dodajem nista sa strane, a bilje buja, bez algi.

Da bi biljke mogle iskoristit svu tu svjetlost trebat ces adekvatne kolicine co2, bar 30 ppm, pa pazi da ti filter povrsinu ne mreska.

Toliko od mene....