tako sad izgleda... a sve je pocelo ovako...

i sad...sve to dobro izgleda na ekranu, ali...sva sreca pa u Splitu ima dobrih dusa..."ma,to ce nama biti pi**in dim!" uglas su se javili Cuvitar i Grof...pa nakon par dana pomnog planiranja i prenosenja komada stakla, Grof me poucio kako se staklo brusi i priprema za lijepljenje

...slijedilo je lijepljenje stakala...

...koje ne trpi greske...

...a obzirom da je ekipi ovo prvi kutni DIY ovako zahtjevnih dimenzija, bilo je tu pojacanja i pojacanja...za svaki slucaj...

...prvo testiranje je bilo i zadnje...sve je prošlo OK na opce zadovoljstvo svih prisutnih...

...u medjuvremenu sam napravio ormaric (stalak) od iverice (a nazalost nisam fotodokumentirao izradu) tako da je sve bilo spremno za postav "hardware"-a...

...nakon cega se prionulo izradi poklopca (takodjer iverica)...

...postavljanju nosaca (mala kanalica za kabele)...

...te konacno, lijepljenju reflektora ("cetifix") i ucvrscivanju rasvjete (T5, 2xgrolux, 2xaquastar)...

...da bi to u konacnici izgledalo otprilike ovako...

...e, a nakon par dana, doslo je i do svecanog trenutka punjenja akvarija...

...punjenja ostalih protagonista ovog dogadjaja...

...da bismo spremni docekali sadnju biljcica...

...i nastavak punjenja...dok se nalivao akvarij, nalivali su se i sudionici u dogadjaju...

...pa kad se konacno napunio doslo je vrijeme za prvu fotografiju....

...akvarija samog, ali i ljudi bez kojih ovo ne bi bilo ostvarivo, dakle, još jednom

Grofu (desno) i Cuvitaru (lijevo)...

...nakon tjedan dana, vec je to licilo na "pravi" akvarij...

I još samo jedna slicica, da ne otvaram staro-nove teme za vjecite dileme - kupovni vs. DIY...ne znam kako vama izgleda, ali za jedan Yuvel Trigon sa stalkom možete napraviti skoro cetiri ovakva...

P.S. nisu baš neki kauci, ali akvarij je mrak...
Edited by: bona